lördag 6 mars 2010

Surprice, surprice ..!!

Med risk för att krossa halva svenska folket som tror lika orubbligt på Tony Irving som på jultomten så måste jag bara få säga ...

.. Let´s Dance är INGEN RIKTIG danstävling!!

Maria Brander skriver i Expressen att tävlingen "riskerar att bli förstörd"! Hahaha .. om det var meningen att det skulle se ut som en seriös tävling så blev den väl förstörd i samma stund som TV4 bjöd in deltagare som Gudrun Schyman, Elisabeth Höglund, Peppe Eng, Lasse Brandeby och Willy Björkman.

Som jag ser det handlar det om att utmana sig själv och försöka nå utöver det man egentligen kan .. och DÅ är Let´s Dance en riktig utmaning.

Att höra Tony Irving förmana en ledbruten 60-åring att föra knäna över fötterna, vara rörligare i höfterna och att sträcka på knäna i hoppen och stegen samtidigt som armarna ska hållas högt och nacken böjd och leendet fastklistrat ..

... är lika meningsfullt i det här sammanhanget som att tro att det går att göra en tävlingsdansare av en snickare.

Men det måste de väl ha trott?? Annars hade de väl inte bjudit in honom .. om det hade varit en RIKTIG tävling??

3 kommentarer:

 1. Alldeles riktigt tycker jag av dig. Visst är det jippo, rätt tråkigt. Ofta åker de ambitiösare och "mer dansanta" ut ut i tidigt skede. Tänk om de som röstar tror att de gör någon en tjänst att rösta på "the underdog"? I så fall kan man undra varför? Det sker inte särskilt ofta i det verkliga livet när det är skarpa lägen, på arbetsplatser, skolor, i styrelserummen etc. i Sverige. Man mobbar, skäller och förlöjligar snälla, empatiska och ofta mycket kompetenta människor. Konstig vinkling, men måhända tänkvärd?

  SvaraRadera
 2. Du har en poäng i vad du skriver om att rösta på en underdog .. kanske fyller det ett behov hos det dåliga samvetet?? Jag har inte tänkt på det .. ? Men i så fall så fyller ju programmet någon slags funktion .. ;-))

  SvaraRadera
 3. Jag gillar Willy! Han har en skön känsla, ett tydligt sinne för takt och en förmåga att uttrycka sig med dans! Tycker man ska se att han faktiskt utvecklas. Han har haft störst uppförsbacke och kommit långt. Betydligt längre än andra "inte-dansare" programmet tagit med genom åren.
  Och så är han sanslöst lik Tore från FCZ!

  SvaraRadera