Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

lördag 13 mars 2010

Man ska aldrig tro att folk är dumma!

Det var beklämmande att se Let´s Dance juryns "kuppförsök" i går kväll. Precis lika beklämmande som det är att se politiker landsätta taktiker som går ut på att svenska folket är dummare än dom själva.

Det är vi inte, vill jag bara påpeka .. upplysningsvis!

Det fanns väl inte en kotte framför tv-rutan som inte förstod att de överdrivet höga Willypoängen skulle lura oss att rösta på någon annan. Juryns belåtenhet över sin egen smarthet var också högst påtaglig och hade i sig ett högt underhållningsvärde. Minst 8-9 poäng av 10 möjliga.

Nu hotar Tony Irving att hoppa av om man inte ändrar reglerna och Maria Öhrman säger .. "det är en mardröm. Det är sorgligt att svenska folket vill ha en pajastävling i stället för en danstävling".

En PAJASTÄVLING??? Det är TV4 som bjudit in deltagarna och aktivt valt ut Willy Björkman och alla andra som inte har en chans att prestera en godkänd tävlingsdans .. vilka är pajasarna i det sammanhanget??

Och vad kallar man en tävling där tittarna uppmanas att rösta på bidragen INNAN de ens har framförts????

Seriös?????

4 kommentarer:

 1. Jag tycker alltihop har blivit så galet tråkigt... så jag hittar på annat... typ "På spåret".

  SvaraRadera
 2. Jag tycker som du men jag somnar bara framför "På spåret" eftersom det inte har reklamavbrott som får mig att gå ut i köket och hämta något, kissa eller ta ett rök!! Det är livsviktiga pauser för mig med dagens trista tv-utbud .. :-D

  SvaraRadera
 3. Let's dance är ju egentligen inte en danstävling utan ett underhållningsprogram och som sådan fyller den sitt syfte med karaktärer som Willy, Lasse Brandeby och Peppe Eng. Män som inte kan ta ett danssteg, inte har någon taktkänsla men som på något sätt fyller oss med medömkan eller liknande känsla och då blir de folkkära. Så länge programmet går ut på att underhålla kommer aldrig de riktigt duktiga dansarna att få komma till sin rätt.

  SvaraRadera
 4. Jag har ett förslag till nästa år om Let's dance lever då. Innan tävlingen börjar får vi tittare chansen att rösta ut alla par som inte är "värda" att vinna eller de par som kommer att riskara att bli som "Willy". På det viset slipper vi alla elaka påhopp under tävlingens gång. Om det skulle visa sig att det inte blir några tävlande kvar efter den inledande utröstningen så är det ett tecken på att Let's dance inte bör leva vidare. Det viktiga är att INGEN TITTARE känner att det finns deltagare som inte borde vara med i tävlingen.
  ETT ALTERNATIV är att tävlingsformen fortsätter som tidigare men att folk slutar gnälla om det inte går som de själv vill. Det gäller även jurryn.

  SvaraRadera