torsdag 18 mars 2010

Det här blir DYRT .. men vi betalar så gärna?

Novus väljarbarometer visar att Mona Sahlin skulle vara statsminister om det var val i dag. Det rödgröna blocket "leder" med 51,7 % mot Alliansen 42,6%.

Nu är det ju inte val i dag och det kommer att hagla väljar- och statistikmätningar över oss i flera månader .. men OM det här resultatet håller i sig visar det att svenska folket är ett offervilligt folk.

Jag har läst igenom socialdemokraternas vallöften och budget på hemsidan och inser att investeringsviljan är hög!! Det ska satsas och det ska satsas rejält!!

Det ska bli bättre ALLT .. vård, skola, omsorg och pensioner!!

Det enda som gör att jag inte får skrämselhicka är att det inte står NÄR det ska satsas .. och det känns ju betryggande.

För vem/vilka ska betala det här kalaset?? Vi med våra skatter .. naturligtvis .. för det handlar ju till största delen om arbetstillfällen som finansieras av skattemedel, utbyggnader finansierade av skattemedel, ökade bidrag och ersättningsnivåer finansierade av skattemedel, forskning och utbildning finansierade av skattemedel, investeringar och omställningar finansierade av skattemedel, 18 miljarder MER i bidrag till kommunerna finansierade av ... och så vidare och så vidare ...

... och så ska man satsa på ett konkurrenskraftigt näringsliv som får sänkta skatter och avgifter om de anställer människor??

Vad kommer detta att kosta mig?? Hur mycket mer ska jag betala i löneskatt, moms, vägtrafikskatt, bensinskatt, fastighetsskatt och andra skatter som jag inte ens vet att de finns?? Hur mycket dyrare kommer min vardag att bli om Mona Sahlin blir statsminister?

För kom nu inte och säg att det är de RIKA som ska hosta upp pengarna! Sååå många rika har vi inte i landet och de som finns betalar redan mer skatt än oss andra. Försöker vi ta resten så tar de väl sina pengar, företag och arbetstillfällen till ett mer lönande ställe??

7 kommentarer:

 1. Du har glömt att vi har många RIKA i landet, enligt vissa beräkningar är man klassad som RIK med en årsinkomst över 180 000.

  SvaraRadera
 2. Shit .. du menar att det är JAG som ska betala hela biddevitten???????? :-O

  SvaraRadera
 3. Det blir många som får gå till soc... men det är väl det dom vill ...så dom får nya röstare nästa gång med

  Affe

  SvaraRadera
 4. Du är smart du, Affe!! Så långt tänkte inte jag .. ;-)

  SvaraRadera
 5. Du har rätt. Alla bör vara med och betala, inte bara de sämst ställda.

  SvaraRadera
 6. I dag betalar dem fattiga, så om dem rika lättar lite mer på planboken är det inte så farligt.

  SvaraRadera
 7. Jag tror inte att du förstått riktigt?? Det finns inte så många rika att det räcker till .. det är VI som får lätta på plånboken. Och ska alla löften infrias så får vi göra det ordentligt!!!

  SvaraRadera