Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

tisdag 9 mars 2010

Vadå feminist??

Feminist - javisst!! .. utropade jag lyckligt och gick i taket av glädje när Gudrun Schyman tillkännagav att hon skulle bilda ett feministparti.

Det var på det partiets första årsmöte som jag slutade tro på ordet feminist.

Vanliga kvinnor duger inte som feminister. Om en kvinna drömmer om att vara hemma mer med sina barn, vill leva i ett typiskt man/kvinna-förhållande och inte för ett ögonblick strävar efter högre utbildning eller kvoterad plats i politiken eller en styrelse .. då är hon en misslyckad kvinna!

Inom feminismen finns ingen valfrihet. Vi ska vara lika stridbara, lika karriärsugna och lika missnöjda allihop. Och VARFÖR hbt-frågorna står högst på dagordningen inom ett feministiskt parti kunde jag aldrig fatta?? Missförstå mig nu rätt .. det är viktiga frågor, javisst .. men är de inte lika viktiga för alla??

Nej, jag är inte feminist! Jag är lika mycket värd som alla andra .. utan akademisk examen och utan styrelseuppdrag. Jag har som alla andra kvinnor blivit undanskuffad och fått oönskade sexuella inviter på jobbet .. men jag har alltid kunnat bita tillbaka och få den respekt jag anser jag förtjänar ..

.. utom de dagarna i Örebro när jag fullständigt trampades ner av hela feministiska eliten!!

En HEMSK upplevelse som jag delade med många ledsna kvinnor.

6 kommentarer:

 1. Det så kallade systerskapet finns inte i de kretsarna och om man inte tycker att männen skall kastreras med en slö skrisko då är man illa ute. Jag älskar karlar och jag älskar människor. Feminist -icke på min tid.Jag har träffat Sahlin Schyman och Tiina Rosenborg(tror jag hon heter) när envän till mig (präst och homosexuell)lade fram sin doktorsavhandling på universitetet.De var där som en politisk manifestation och de såg inte oss vanliga kvinnor när de trampade in där och trampade på mina tår också för den delen. De var där som några ubermenschen och det sket högaktningsfullt i att vara kvinnor bland kvinnor både före efter och under doktoreringen - och i synnerhet under minglet.Min kloka mormor sa: Jag krusar aldrig större skit än jag själv är. Jag kör samma stil.

  SvaraRadera
 2. Du fångar denna företeelse på pricken - som vanligt. Det är dessa kvinnor som kämpar mest emot allt som kan innebära minsta "risk" att kvinnor kan få för sig att vara hemma med barnen. För det vill ju ingen modern kvinna?? S.k. KVINNOFÄLLOR kan upptäckas i allt möjligt, om man verkligen vill. Visst är det sorgligt att det ska kännas som ett straff att ta hand om sina barn, att man bör ha dåligt samvete då? Med det menar jag att dom som vill ut och jobba/studera what so ever ska göra det, men VILL man, och kan, ska man väl kunna vara hemma utan att bli hånad för det?
  Från det ena till andra, min Gustavblogg har blivit kapad. Har börjat göra en ny med den här adressen http://www.gustavkatten.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. GRANNY .. jo du syrran, vi har rätt likartade erfarenheter du och jag, men så är vi inga RIKTIGA kvinnor heller!!! ;-)))

  AGNETA .. vad HEMSKT!! Vem, och framför allt .. VARFÖR kapar någon en kattblogg???? Nu blir jag ju lite nervös .. kan det vara ett gäng militanta feministiska katthatare??????????

  Men .. puh .. nu har jag kontroll på dig igen.

  SvaraRadera
 4. Om du skulle springa på rutiga,randiga eller blomiga tights i glada färger i London - KÖP dem åt mig jag älskar sådana detaljer.

  SvaraRadera
 5. Inte låter jag dem kapa feminismen!

  Jag är och förblir feminist. Även om jag känner mig helt främmande inför FI - som jag hade stort hopp till när det började. Tji fick man.
  Men de har INTE ensamrätt på feminismen. ;-)

  SvaraRadera
 6. Ja feminismen är verkligen kidnappad. Den har blivit den verkliga kvinnofällan. Och man kan inte skada kvinnans kvinnlighet utan att samtidigt skada mannens manlighet och för den delen barnets barnslighet. Och det är det värsta. För barnen är ju framtidens kvinnor och män!

  Jag tänker ibland på hur tokigt det har blivit med feminismen. Hur den har vridits 180 grader och blivit sin motsats. För ursprungligen var den tänkt att VÄRNA om just det kvinnliga i kvinnan - det feminina. Därför heter den ju feminism!

  Idag hånas den ursprungliga feminismen av de som nu kallar sig feminister. Den kallas "särartsfeminism" till skillnad från dagens "likhetsfeminism", som menar att det inte finns någon psykologisk skillnad mellan kvinnor och män. Vilka dumheter!

  Klart att det finns skillnader - det är ju det vi uppskattar med varandra, inte bara de rent fysiska skillnaderna, utan de själsliga! De fysiska skillnaderna må attrahera dent fysiskt, men det är de själsliga skillnaderna som skapar äkta kärlek (äkten-skapandet!) och ger ett skyddande hölje åt framtidens kvinnor och män, alltså dagens flickor och pojkar!

  Det måste vi värna!

  Tack för att du skrev detta.

  Pappan

  SvaraRadera