Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

måndag 8 mars 2010

Att göra ingenting av nånting?

Stressad? Skaffa dig en hobby .. står det i AB i dag .. så sant!! Det finns väl ingenting så lustfyllt som att skapa någonting av nästan ingenting?

Att sy om en gamma långkjol till en fungerande top eller göra ett lapptäcke av bitar från familjens avlagda kläder? Måla om en utnött kökstol till ett blått äventyr med blommor, blader och glada nyckelpigor eller göra ett kollage av tidningsurklipp på en gammal bricka? Det är balsam för själen och sätter lite guldkant på tillvaron.
En egenmålad tavla eller en inramad pärlplatta skapad av ett händigt barn är mer värd än vilken dyrgrip som helst och en hemstickad tröja har många tankar och funderingar instickade i mönstret.
Det är ROLIGT att göra saker, tycker i alla fall jag. Så när jag läste en artikel om en grupp människor som stickade saker som de sedan prydde stolpar i samhället med så blev jag jätteinspirerad och satte genast igång med mitt bidrag.


Rosa och vitt och små hjärtan .. det pryder väl vilken stoppskylt som helst?? Men allteftersom arbetet framskred så tyckte jag det var synd att utsätta det hela för väder och vind och tänkte att det kanske skulle kunna bli en liten docka i stället? Så jag avrundade för huvudet ...

.. och blev lite överraskad av resultatet?

Ibland kan det vara kul att göra ingenting av någonting också! Eller i alla fall något oväntat av något väntat??

3 kommentarer:

  1. Jättefin! Kommer säkert till nytta på NÅGOT vis.:-)

    SvaraRadera
  2. hahaha .. tanken svindlar!! ;-))))

    SvaraRadera
  3. Den skulle kullarn haft på vinter-OS - man såg VERKLIGEN hur de frös om de ädlare delarna i de trånga dräkterna ;-)

    SvaraRadera