onsdag 31 mars 2010

Äntligen lite handlingskraft i Bjästa!!

Örnsköldsviks Kommun omhändertar "Oskar" med omedelbar verkan enligt LVU. Beslutet är inlämnat till Länsrätten som ska bifalla eller avslå inom 4 veckor och jag hoppas innerligt att de är på samma linje som kommunen.

För när jag läser på nätet upptäcker jag att "Oskars" mamma fortfarande är bergfast övertygad om hans oskuld. Hon anser att rättegångarna varit felaktiga, advokaten oduglig och att "Oskars" bror borde ha fått vittna om att "Linnea" gjort närmanden (?) mot honom vid tidigare tillfälle och att brödernas kompisar borde ha fått vittna om det. Dessutom anser hon att det fanns en mamma .. (hon själv kanske??) .. som kunde vittna om att "Oskar" omöjligt kunde ha varit på plats vid den andra våldtäkten och att det DNA som fällde honom kunde ha tillhört vem som helst.

Det är tragisk läsning .. som det alltid är när man stöter på rättshaverister.

I alla händelser gynnar det inte "Oskar" att vistas i en miljö som utnyttjar och skadar honom för att fylla internet med konspirationsteorier. Det skulle också vara till skada för hela skolan och alla ungdomar i Bjästa som fått hela tillvaron uppochnervänd av journalister och näthat.

Jag hoppas "Oskar" får en chans till, att han får en möjlighet till insikt och att han slipper sin mammas kamp mot sanningen .. hon är förmodligen en beklagansvärd människa .. men efter att ha läst hennes kommentarer och påståenden har jag svårt att känna ens ett uns medlidande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar