fredag 19 mars 2010

Med sådana vänner behöver Mona Sahlin inga fiender!!

"Vi ska krossa S maktmonopol" .. säger Maria Wetterstrand i en intervju i tidningen Fokus.

Hon säger att Miljöpartiet inte förstår sig på socialdemokraterna som hon tydligen .. med all rätt .. upplever som en stor och svårmanövrerbar koloss. "Socialdemokraterna driver det som facken vill i stället för tvärtom" .. fortsätter hon och avslutar med .. "Socialdemokratin är något stort och obegripligt".

Jag förstår vad hon menar. Miljöpartiet är fortfarande ett ungt och nutidsorienterat parti med tillräckligt mycket ideologi kvar för att vilja ha en verklig förändring .. men så länge som socialdemokraternas betonghäckar sitter på makten finns det små .. om ens några .. möjligheter att förverkliga Miljöpartiets hjärtefrågor.

Den enda chansen är om socialdemokraterna förminskas i samma takt som Miljöpartiet vinner mark hos väljarna .. och det är uppenbarligen Miljöpartiets mål och mening med den rödgröna alliansen.

Jag tror de kan lyckas! Maria Wetterstrand har något som Mona Sahlin saknar .. ledaregenskaper och full kontroll över vad hon talar om.

Så, hukar er i leden sossar .. för nu laddar hon om!!!

2 kommentarer:

  1. Enda problemet för Miljöpartiet att Maria snart skall avgå som språkrör eftersom man inte får sitta för länge. Det finns ingen naturlig efterträdare till henne så vi får se hur det blir. Maria är annars det enda starka kortet i den rödgröna kortleken.

    SvaraRadera
  2. Jag tror nog inte att det blir några problem med språkröreriet .. huvudsaken att hon får en ministerpost! Men jag undrar över syftet med den här frispråkiga intervjun .. Maria Wetterstrand som är ytterst försiktig med vad hon säger och gör .. hur tänker hon nu???

    SvaraRadera