torsdag 18 mars 2010

Hellre ett personligt kaos än ett designat helvete!!

I kväll är det tydligen avspark för ett program som låter fullständigt vansinnigt .. "Sveriges fulaste hem".

Visst, jag kan förstå att det kan vara frestande att få hemmet inrett och designat alldeles gratis .. men .. hur kan någon utsätta sig för att få sina mest personliga prylar dissade, kastade eller i värsta fall förstörda??

Förfärliga älsklingspresenter, tillverkade eller inhandlade av ett älskat barn. Foton, collage .. läskiga tavlor som du målat själv .. broderade hemskheter som mormor gjort, minnen, tycka-om-saker och schalen som är så skön och urtvättad i soffan. Hemskheter från semestern som hänger i fönstret och högen med tidningar som ska läsas eller plockas undan tillsammans med stickningar och påbörjade böcker .. minnen, må-bra-saker, ett gammalt mjukisdjur från förr ..

.. allt det där är ju ett HEM!! Ett personligt kaos där vi känner oss trygga och mår bra? Varför vill någon sätta etiketten "Sveriges fulaste hem" på det??

HUR kan någon utsätta sig för Simon och Tomas giftigheter .. och HUR kan någon överhuvudtaget släppa in dessa män i sitt hem efter att ha sett de designade helveten de lämnat efter sig i andra program???

3 kommentarer:

 1. Ja smaken är som baken men jag vill nog själv inreda med mitt alldeles egna tycke och smak eller brist på det. Jag skulle bli förbannad om något jag tycker om skulle spolas som icke korrekt. De båda herrarna är också fruktansvärt elaka när de bedömer andras kära hem.

  SvaraRadera
 2. Jag har vid två tillfällen sett delar av inredningsprogram som dessa designers varit inblandade i .. resultatet var uppseendeväckande smaklöst! Så jag behåller nog mitt icke-trendiga kaos-hem hellre än att låta någon krossa mina prydnadssaker som tv-underhållning!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag inte sett det men vet ändå vad du menar. Det där blanka, färgskalade, minimalistiska stendöda kasterade.

  VEM vill bo i en möbelutställning utan liv??

  SvaraRadera