lördag 27 mars 2010

Ola Rapace .. Årets kalkon!!!

Ola Rapace .. han som var med i Tusenbröder, kommer ni ihåg honom?? .. har uttalat sig angående anklagelserna om sextrakasserier inom teater och film .. Feministerna måste inse sina privilegier - kvinnor kan, till skillnad från män, ta sängvägen till roller.

Det måste vara årets dummaste uttalande .. och då är det ändå valår!!

Ola har diskuterat med sin framgångsrika hustru Noomi Rapace .. som inte har några problem med roller .. och kommit fram till att skådespelaryrket är ett "luderyrke"???? Blev hon arg?? Jag hoppas det .. eller så tycker hon synd om maken och håller med för husfridens skull?

Själv har han väldigt höga krav på vilka roller han kan acceptera och skulle aldrig ta någon som är under hans värdighet.

Tänk .. det var precis det jag trodde han gjorde i Wallanderfilmerna? Arbetade för brödfödan .. av döma av prestationen, tänk så fel jag kan ha! Men så är jag inte så kulturellt högtstående som Ola Rapace heller.

Men när det gäller PRIVILEGIET att få lägga upp sig för en åldrande regissör eller producent så tror jag Ola feltolkar feminismen .. det är för att SLIPPA män som Rapace och dem han hänvisar till som feminismen finns. Men hans övertygelse är förmodligen byggd på en besvikelse över att de flesta med makt att fördela roller är män och därför inte intresserade av de manliga skådespelarnas sexuella tjänster.

Ola Rapace uttalande stärker bilden av en bransch med en föråldrad kvinnosyn och där det är lättare för en obegåvad manlig skådespelare att få högt betalda roller än för en lysande kvinnlig skådespelerska att få ens en biroll ..

.. om hon inte utnyttjar sina "privilegier".

Skådespelaryrket är INTE ett luderyrke - men uppenbarligen en marknad för sexhandel för och av män!

3 kommentarer:

 1. Det var ett dj*&`la privilegie - hur ser bonusrna ut i den branschen då?

  SvaraRadera
 2. charlotte28/3/10 04:59

  Fan va förbannad jag blir, vilken jävla idiot.

  SvaraRadera
 3. Det måste svida ordentligt att det går så bra för Noomi Rapace när hans egen karriär verkar ha tagit slut. Sist jag hörde talas om honom var i samband med Linda Rosing .. det säger väl allt!!

  SvaraRadera