onsdag 24 mars 2010

Ett UNDER har skett på Ullared!!

Halleluja .. än är inte undrens tid förbi!!! Och de sker på de mest märkliga och oväntade platser .. förra sommaren skedde ett på Ullared!

Susanne har kotorna sönderslagna i nacken, ryggen helt söndertrasad, kan inte röra högerarmen i kyla eller vinter eller vid psykiskt illamående och lider dessutom av droppfot så hon inte kan gå alls större delen av året ...

.. men när hon klev genom dörrarna på Ullared så skedde ett MIRAKEL!!

En kraft strömmade över henne så att hon kunde shoppa, bära väskor, kassar och annat bagage, gå med lätta steg .. och väl utkommen från Ullareds magiska sfär kunde hon också delta i ett gympass tillsammans med sin son. Allt detta dokumenterades av Kanal 5:s kameror .. och även kan beskådas på Expressens hemsida. (Jag vet tyvärr inte hur jag ska göra för att lägga in det?)

Men en vecka senare var effekten över och Susanne sökte personlig assistans hos omsorgsnämnden som avslog efter att ha sett programmet "Ullared".

Attans ... det var oförstående. Det enda raka hade ju varit att skicka tillbaka henne till Ullared och se till att hon stannade där.

8 kommentarer:

 1. Fantastiskt och underbart! Stackars min gamla gudmor som åkte Lourdes utan att bli frisk eller träffa Jesus. Hade hon levat så hade jag skickat henne till Ullared.

  SvaraRadera
 2. jippie!!äntligen kommer rättvisan även ifatt Susanne, snacka om kostnader för staten!! hoppas dom sanerar mer i kloakerna. för det luktar skit lång väg.Men ikväll känner jag mig till freds.

  SvaraRadera
 3. GRANNY & ANONYM .. Mirakler i all ära, men om det inte funnits människor som Susanne så hade vi inte haft några problem med trygghetssystemen, eller hur?? Men eftersom Susanne mår så bra på Ullared så borde hon söka arbete där .. rena hälsokuren .. ;-)

  SvaraRadera
 4. Kan hon lyfta armen till munnen, så ska hon inte ha någon assistans.
  Vi har en flicka(18år)som har svår Autism, hon kan själv inte , få maten på tallriken, inte dela den men hon kan lyfta handen med skeden till munnen, så hon har fått avslag i länsrätten, till personlig assistans.
  Då ska fan inte en som kan gympa i 5 minuter heller få det.

  SvaraRadera
 5. ANONYM .. jag hoppas du tittar in igen för du måste överklaga för din dotters räkning. Det går att få rätt men du måste skaffa hjälp från någon som arbetar med de här frågorna. Jag VET att länsrättens beslut kan ändras .. jag har sett det hända många gånger. Regeln om att föra handen till munnen är helt vansinnig!! Stå på er och lycka till!!!

  SvaraRadera
 6. Håller med, så attans oförstående från myndighetens sida! Undrar just vad hon menar hon behöver en personlig assistent till, och hur hon ska platsa i personkretsarna till LSS - en gåta, men mirakel sker ju, på Ullared om inte annat :)

  Håller med dig om att anonym ska söka igen (för tiden för överklagande är förmodligen passerad) och om svaret fortfarande är nej så ska man driva det till högre instans. Men FK:s regler är ganska sjuka också måste jag säga!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Visst verkar det underligt.

  SvaraRadera
 8. Stakars meniskan . När jag läste henes förehavande i ullared . Det er för dåligt att hun inte får personlig asistent . Möjligen en psykolog kanske hjälper för henne och skatte betalare .Skam den som gersej

  SvaraRadera