tisdag 30 mars 2010

Att cykla nyfrissad till krogen ..

.. kommer att bli lönsamt om de rödgröna vinner valet i höst.

Miljöpartiet vill nämligen få fart(?) på tjänstesektorn genom att bland annat sänka momsen på krogbesök, frisörer och cykelreperationer.

Det mest lönsamma för småföretagarna på min ort är alltså om jag cyklar till stan, fixar håret hos frisören, fortsätter med ett krogbesök, cyklar hem och sedan utnyttjar de förmodligen nödvändiga(!) och billiga cykelreparationerna??

Striden om väljarna handlar uppenbarligen om storstäderna även för miljö(?)partiet! För vad har vi som bor ute i landet för nytta av det här??

Våra bensinstationer stängs på grund av Miljöpartiets krav på tankar för biobränslen .. fast ingen utnyttjar dem .. och vi kommer knappast att få utrymme för fler krog- eller frisörbesök när bensinen stiger med ett par kronor litern. Den är redan så dyr att mackägarnas förtjänster naggas hårt i kanten av alla "gratistankare" som smiter från notan.

Är det tänkt att jag ska cykla ett par mil till affären och hur ska jag då få hem alla mina matkassar??? Ska jag bli GLAD för att bensinen blir dyrare och cykelreparationerna billigare???

Är detta det som ska ge mig "mer tid och ökad livskvalitet" tillsammans med kortare arbetstid och .. förmodligen .. lägre lön??

Kompenseras det av att det blir billigare på krogen?? Ska jag .. nyfriserad och fin .. dränka mina sorger i sprit??

Miljöpartiet kallar Centern ett populistiskt latteparti ... Östros påstår att samma parti fiskar röster på Stureplan ..

.. jag påstår att man inte ska kasta sten när man sitter i glashus!! "Ett ordspråk som är lika gammalt som socialdemokraterna och duger än".

Rättelse .. jag har tydligen fel! Pumplagen är inte orsaken till "mackdöden". De 600 mackägarna som inte mäktade med kostnaden har fått dispenser som går ut under våren och 24 har överklagat. Hur det går för de här småföretagarna kommer att visa sig senare.

4 kommentarer:

 1. Skall inte Östros göra det billigare med modister? Han behöver väl inget besök hos frissan men bör kompenseras på annat vis, det kanske finns en galen hattmakare att tillgå annars som i sagans värld.Ingen skall diskrimineras tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Det har konstaterats (se t.ex. http://www.svenskmotorweb.com/news.php?id=77701) att mackdöden inte beror på pumplagen. Det finns saker att kritisera i mp:s glesbygdspolitik (eller ibland avsaknad därav), men de borde inte beskyllas för sådant som inte är deras fel.

  SvaraRadera
 3. De vill väl korta arbetstiden så att vi hinner att cykla till jobbet, skolan, affären, vännerna osv. Vad de inte fattar är att om många ska klara det måste man avskaffa all arbetstid.

  Du nämner inte deras energipolitik, men jag kan fylla i lite. De vill som bekant snabbstoppa kärnkraften och ersätta den med alternativa energikällor. I dagsläget och för flera år framåt är det endast vindkraften som kan erbjuda någon större effekt.

  Vinkraften kräver i sin tur stora mängder balanskraft. Enligt Mars Leijon på Uppsala Universitet krävs åtminstone teoretiskt 100% balanskraft. Som balanskraft är vattenkraften överlägsen.

  För varje avvecklad kärnkraftskilowatt som ersätts med vinkraft krävs alltså att en vattenkraftskilowatt ställs i stand-by för de dagar då det inte blåser.

  När MP således säger sig vilja stänga kärnkraften så vill de också ställa i praktiken hela vattenkraften i stand-by. (kärnkraft + vattenkraft = nästan 100% av vår elproduktion).

  Konsekvensen är en halverad tillgänglig elproduktion.

  Samtidigt vill de inte bygga kablar till våra grannländer så import blir svårt. De gillar inte heller naturgas.

  Med andra ord är deras energipolitik inte bara ett hot mot vår elproduktion, MP:s politik är ett hot mot hela det svenska samhället.

  SvaraRadera
 4. GRANNY .. i Östros fall ser i alla fall jag ett behov av en manlig b***a-variant.

  JON .. du har rätt, jag brukar inte köpa muntliga uppgifter men nu gjorde jag det vilket jag INTE skulle ha gjort. Jag har lagt in en rättelse.

  ANONYM .. hela den rödgröna politiken verkar bli sanslöst kostsam. Jag tror inte att det finns tillräckligt många RIKA i landet för att klara av det så vinner de valet i höst så bör man nog ha lite marginaler för att klara sig.

  SvaraRadera