Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

lördag 13 mars 2010

Högutbildade kvinnor in och lågutbildade kvinnor ut??

Det ena uttalandet efter det andra smyger sig ut från den socialdemokratiska bunkern. Nu tar Mona Sahlin bladet från munnen och ryter ifrån .. från och med 2012 vill hon ha ett beslut om könskvoteringar i bolagsstyrelser. Minst 40% av vardera könet bör vara representerade i alla styrelser och jag vill minnas att jag läste om någon som ville ha ett tredje kön?? Kan det vara dom som lägger rabarber på de återstående 20%??

Då blir det alltså så här i ett rödgrönt paradis .. högavlönade kvinnor kvoteras in i landets alla bolagsstyrelser och lågavlönade kvinnor som startat egna bolag med Rut-avdraget som grund, blir av med hela bolaget så att de rika kvinnorna i bolagsstyrelserna får betala fullt för städhjälp???

Rättvist och bra eller hur??

Dessutom så droppas en av sossarnas hjärtefrågor. Regeln om undantag i turordningsregeln i bolag med högst 10 anställda har hittills varit en nagel i ögat på både socialdemokraterna och LO som nu .. helt plötsligt .. tycker det är en liten och oviktig fråga??

Säga vad man vill om den här valrörelsen ... händelselös är den inte!!

2 kommentarer:

  1. Vilken karl skall kvoteras in i styrelsen för Fredrika Bremer-förbundet? Östros kanske och suppleant Baylan. LO behöver väl lite karlar bredvid Wanja L-W och Ylva Thörn. Härliga tider strålande tider.

    SvaraRadera
  2. MÄN???????? Karlar ska väl bara vara tysta och ta det de får ... jag säger som Tiina Rosenknopp .. "nu är det paybacktime!!!" ;-))))

    SvaraRadera