torsdag 14 maj 2015

Jag har alltid undrat varför Birgitta Ohlsson ..

.. valde Folkpartiet som sitt parti?

Verkade det enklare att göra karriär där än hos Socialdemokraterna, där du måste födas in i partiet för att ha en chans, eller Miljöpartiet där det krävs lite mer flummighet än den strama Birgitta Ohlsson förmår åstadkomma?

För handen på hjärtat .. ur mitt gräsrotsperspektiv framstår Birgitta Ohlsson som en renodlad vänsterpolitiker .. rödare än Stefan Löfven och svår att skilja från Mona Sahlin, Åsa Romson, Ulla Andersson eller Margot Wallström.

Men som sagt .. det är sett ur mitt obetydliga väljarperspektiv och därmed inget att bry sig om.

Nu är Birgitta Ohlsson missbelåten med att Folkpartiet vill sätta krav på dem som söker uppehållstillstånd i landet. För att få till stånd en förändring .. och för att positionera sig i ett eventuellt nytt val av partiledare .. gör hon sitt bästa för att officiellt dela partiet i två delar. För eller emot permanenta uppehållstillstånd utan krav.

Det ska bli intressant att se hur det slutar?

När Mona Sahlin lyckades visa upp sitt partis två oförsonliga, oliktänkande och fientliga falanger blev resultatet Håkan Juholt ... vilket senare resulterade i Stefan Löfven och "återerövrandet" av regeringsmakten.

Då var det inte kul att vara sosse och partiet har inte återhämtat sig än .. om det någonsin gör det?

Jag vill inte påstå att det var ett genidrag. Jag upplever det inte heller som en vinst för landet som helhet.

Birgitta Ohlsson tillhör den politiska majoritet som fortfarande tror att det går att HATA bort Sverigedemokraterna och deras växande väljarskara .. trots att allt tyder på att resultatet riskerar att bli det motsatta.

Ett Folkparti som består av två bittra, hatiska falanger är INTE en valvinnare .. det är ett tips från den enfaldiga väljaren mitt i spenaten.

Så .. SNÄLLA folkpartister!! .. om ni tänker byta ut Jan Björklund, välj då i stället Jasenko Selimovic till partiledare. För med Birgitta Ohlsson vid rodret hoppar i alla fall jag av och därmed faller hela alliansbygget bort som alternativ för min del.

Jasenko Selimovic vågar tala om det som andra väljer att bortse från och är en av de få politiker som jag fortfarande har en smula respekt för.SvD, GP, DN, DI,

13 kommentarer:

 1. Klädsmaken tror jag var avgörande.

  Birgitta eller de båda Ceciliorna gillade inte palestinasjalar och näbbstövlar utan föredrog istället att klä sig i blus och kjol med tillhörande handväskor. Samma med Mona och Margot, men där blev engagemanget i FNL-rörelsen det som övervägde till sossarnas förmån.

  Annars är de samma skrot och korn som Åsa, Gudrun och alla de andra.

  ;-)

  V

  SvaraRadera
 2. Alliansen är helt körd för en liberal konservativ person.
  Nu är det sd som gäller. Vilket inte alls är SDs förtjänst utan resultat av alliansens svek mot liberala värden

  Peter Dahl

  SvaraRadera
 3. "Jasenko Selimovic vågar tala om det som andra väljer att bortse från och är en av de få politiker som jag fortfarande har en smula respekt för."

  I det här är vi tvillingsjälar - det bästa som kunde hända.
  //Gunnie

  SvaraRadera
 4. Ack ja, folkpartister.

  När jag var ung moderat såg jag folkpartister som ett gäng som ansträngde sig utav bara den för att visa att de minsann var precis lika socialistiska som sossarna. Ungefär som nyblivna muslimska konvertiter, minus semesterresorna till Syrien.

  Lite orättvist kanske, vettiga folkpartister har ju alltid funnits. Kommunisthataren Ahlmark, till exempel. Men jag undrar vilken chock det blev för socialliberalerna (hörde nyligen uttrycket sittkissarliberaler, rätt träffande...) när Björklund kom med ordning & reda.

  SvaraRadera
 5. Med Birgitta Ohlsson vid styret kommer fittstimmet att bli komplett.
  För övrigt undrar jag om inte FP är lite för litet för att dela ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heller ett fittstim än kukhuvden vid rodret.

   Vad var det för j-kla kommentar Bitterpitten!? Jag gillar inte dem heller. Inte alls. Men någon måtta får det ändå vara på vad du kallar dem! Och jag hoppas du vet när utryckt kom till och varför. Eller ångar mig. Hopas det inte. Då har du någon form av ursäkt iaf.

   Radera
  2. *edit: Hellre...

   Radera
  3. Jag tycker bara att det är lite lustigt att alliansen nu har flera kvinnliga partiledare än vänstern. Jag gillar kvinnor med tycker att man kan skämta om allt.

   Vill minnas att det var Björn Rosengrens chaufför som kom på uttrycket.

   Radera
  4. "Fittstim är en nedsättande term på kvinnor i grupp. Uttrycket anses ofta felaktigt ha myntats av tidigare LO-ordföranden Stig Malm runt 1990 till sin taxichaufför, men användes även före detta, främst i militära kretsar".

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Fittstim

   Och ja allt går att skämta om, men sättet man gör det på är avgörande. Att vara respektlös är aldrig kul. Där skrattar man bara för att det är genant/chockerande (eller för att man är en/ett okänslig *sätt in valfritt epitet)

   Radera
 6. Själv har jag alltid undrat hur Fp kunde välja Birgitta Ohlsson?

  SvaraRadera
 7. Varför klagar ni på Birgitta? Hon är ju ett av SDs bästa vallokomotiv.

  SvaraRadera
 8. Bästa Anybody Rosenstjerna af Tistelknopp, du talar med slipad tunga och ur tungt hjärta. Det känns. Cecilian med sprucken röst och hästhopparfrusjal runt halsen http://www.sydsvenskan.se/Images2/2014/5/12/Cecilia%20Wikstr%C3%B6m%20pressbild%202.jpg är svårligen smält. Mitt tarmsystemet lägger ner och går bezerk, stopp och havererar.

  Nej! De andra är tusenbröder ho käres och detta säger allt

  https://www.youtube.com/watch?v=IafJTbwSK-o

  SvaraRadera
 9. Enda anledningen att hon inte har partibok i ett vänsterparti är att hon inte delar vänsterns Israelhat. Hon är gift med en jude.

  SvaraRadera