måndag 18 maj 2015

Kaos ..

... av rödgröna proportioner råder i vårt hem.

När vi flyttade hit för nästan 20 år sedan, sa vi .. vi MÅSTE bygga om köket! Det är prio ett.

För det kök som vi flyttade in i var ett platsbyggt elände sedan 1900 kallt ungefär. Det var nött, hårt smutsat och slitet på alla upptänkliga vis, vilket vi kunde konstatera vart vi än tittade .. men priset var härlig lågt och tänk bara så trevligt att få "skräddarsy" hemmet efter egna behov.

Vi målade över eländet och bytte vitvarorna så länge.

Men så visade det sig att taket behövde göras om .. och det var ingen liten enkel och billig historia på en gammal skola på 300 kvadrat, som har tak åt alla håll och vinklar hit och dit och där man som minst anar. Men NÄSTA år skulle vi bygga om köket.

Prio ETT.

Och så lade vedpannan av och oljepannan måste bort och oljetanken .. och så behövde hela stora huset, med uthus och allt, målas om.

Fast NÄSTA år?

Innan vi visste ordet av så behövde vi bygga staket runt 4500 kvadratmeter tomt för att hålla grannarnas hundar ute och våra egna inne, och så behövdes en carport .. och ett garage .. och sedan rasade innerväggarna i den stora skolsal som jag har lagt beslag på .. och det kostade både möda och pengar.

Men snart .. mycket snart .. skulle vi ta itu med köket.

Efter uppsnyggningen av badrummet.

Det skulle bli det första vi gjorde efter att vi lagt nya mattor på golven och fått upp nya tapeter på väggarna och bytt ut de fönster som riskerade att gå sönder .. och efter det så lyckades vi också klämma in borrningen av bergvärme.

Men så kom dagen D .. och då kom ett brev som sa att vi måste ha en annan avloppsanläggning inom 2 år annars skulle det kosta väldigt mycket pengar + att vi ändå måste gräva ner en ny avloppstank.

Suck .. då fick det bli som det blir och i går så var köket nästan tomt när vi gick och lade oss någon gång på småtimmarna. I dag slets vårt gamla kök i bitar ända in till skorstensstocken. Nu ser det ut så här .. den som är uppmärksam kan se hålet där de miljöpartistiska kajorna landade dagen efter kvällen före när det festades på själva skorstenen.


Själva springer vi omkring och letar efter allting, för att överhuvudtaget få någon slags middag.

 Det är INTE roligt, utan bara ångestframkallande.

Så blir det tyst .. alla män med verktygsbälten och stora maskiner åkte hem. Vi åt kall mat och säckade ihop. Den Makalöse Maurice, som varit djupt engagerad, drömde drömmar om ett eget verktygsbälte, Rackarkotten låg som en hundfäll vid mina fötter och Hittekatten .. ??

Har du sett Hittekatten??

Som vi letade. I över en timme letade vi .. överallt.

Hon kan väl inte gått ut i köket?

Nej då .. och hon är i alla fall för gammal och för .. hmm .. mätt, för att kunna ta sig in i något hål. Eller ..???

Jag lyste ner i hålet. Ropade och lockade. Släckte ficklampan och började tänka paniktankar .. då det plötsligt dök upp ett grått, spindelvävsinlindat huvud ner ifrån husgrunden.


Det var det äckligaste jag någonsin gjort när jag befriade henne från denna massa av obeskrivligheter. Särskilt med tanke på min djupt rotade spindelfobi ... jag ryser fortfarande okontrollerat när jag tänker på det .. men nu är i alla fall ordningen återställd .. vi har TVÅ katter.

6 kommentarer:

 1. Och snart har ni ett nytt kök :-)

  Härligt!

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas ni skaffat en internationell samordnare för de olika hantverkarna. Eller en byggkansler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men, självklart!!

   Vi har valt hängivna och totalt oerfarna krafter för att få den ultimata visionen av förnyelse till ett absurt högt pris som kommer att skuldsätta oss bortom graven.

   En win-win-situation, som Löfven brukar säga. ;-)

   Radera
  2. Aj aj aj. Riva ut gamla handsnickrade trästommar. Blir väl utbytt mot fanérade spånskivor i vitt gissar jag.

   Radera
  3. Åh nej! Här blir det INTE vitt och fräscht ;-)

   Och jag kommer inte att sakna de söndergnagda stommarna med fri passage ner i grunden för traktens alla möss. För att inte tala om generationers spill, dräll och fett som sugits in både här och där under målarfärgen .. :-)

   Så ta det lugnt .. inte ens snickaren tyckte att det fanns något att spara på .. och han är känd för att spara på den mesta.

   Radera
 3. Äter ni kall mat ? Men har ni inte någon käck klotgrill från anno datzomal? Tror den Makalöse skulle älska en sådan. Trevlig pingst på er där ute i spenaten

  SvaraRadera