tisdag 5 maj 2015

Om det gynnar SD är det omöjligt att genomföra ..

.. är det mantra som vår sju etablerade riksdagspartier förmodligen börjar dagen med. Sverigedemokraterna ska isoleras, motarbetas och hållas utanför allt politiskt inflytande .. kosta vad det kosta vill.

Och kostar, det gör det, framför allt för dem som behöver mest insatser i samhället .. invandrare, äldre, skolan, omsorgen och vården.

Ingen .. absolut ingen .. vill samarbeta med ett parti som har sina rötter i nazism och rasism, eller hur? Då är det ju betydligt bättre för landet att släppa fram ett parti som har sina rötter i kommunism, förtryck och diktatur, eller hur de nu tänker?

Decemberöverenskommelsen, DÖ, fattades för att blockera SD. För att inte något parti skulle "tvingas" gynna SD i frågor som kan ha avgörande betydelse för dem som i sin enfald trodde att det parti de röstade på skulle ta strid för dem.

Att inte gynna SD betyder i praktiken att Miljöpartiet får beslutsrätt över den icke-existerande integrationspolitiken och det gynnar varken dem som redan bor här eller dem som är nykomna .. bara miljöpartisterna som putsar sin godhetsgloria varje morgon samtidigt som de mässar dagens mantra.

Att skänka bort alla frågor som berör invandring och integration till Miljöpartiet och Sverigedemokraterna gynnar ingen. Förlorarna är HELA svenska folket .. både ut- och inrikes födda. För går det inte att diskutera de problem som faktiskt finns .. så finns det inte heller några lösningar.

Jag är en alliansväljare, bosatt i det skrämmande, okända ingenmansland som storstadspolitikerna kallar landsbygden, och jag kan inte se annat än att av alla beslut som våra riksdagspolitiker har fattat, är DÖ det beslut som gynnar SD mest.

I DI skriver Sven Hagströmer att SD mycket väl kan få 20% i nästa val. Jag tror att det är sant. Jag tror också att det kan bli fråga om högre siffror om Stefan Löfven fortsätter som han börjat .. idélös, handlingsförlamad och räddhågad.

Tänk nästa valrörelse. Det enda Jimmy Åkesson behöver göra är att peka på DÖ och hänvisa till Stefan Löfvens bevisade ordhållighet .. så inser varje tänkande väljare att en röst på Alliansen i bästa fall betyder en handlingsförlamad minoritetsregering utan stöd från DÖ och i sämsta fall det som vi förkastade redan efter 6 månader.

Vad återstår då?

Om det inte, som av ett under, uppstår ett nytt parti med en tilltalande handlingsplan för Sverige så kommer många att antingen avstå från att rösta eller bita ihop och rösta på SD .. mot sin övertygelse. I ren protest och vanmakt.

Spelar Sverigedemokraterna sina kort rätt .. och det har de ju lyckats med hittills .. i nästa valrörelse, så kan DÖ vara biljetten som gör dem till landets näst största parti och spelar de övriga partierna efter samma strategi som de gör nu, så kan väljarnas missmod skicka ett eller ett par av dem ut ur riksdagen, vilket i sin tur kan skapa oanade möjligheter för det parti som man fått att växa okontrollerat genom att "inte gynna dem".

Här nerifrån min gräsrotsnivå är de etablerade partiernas enfaldiga förhållningssätt fullständigt obegripligt. Hade de behandlat frågan om invandring och integration som vilken annan utgiftspost som helst och  SD på samma sätt som andra små extrempartier som V och Mp, så hade de förmodligen aldrig kommit upp i 10% ens en gång.

Det finns väl ingenting som gynnat SD mer än DÖ och åtta och ett halvt år av "Inte gynna SD".7 kommentarer:

 1. Ack ja.

  Till nästa val måste migrationen fixas till. Tyra år med en skattehöjande vänster kan alltid fixas till i efterhand, men ett bostadslöst land överfullt med människor som inte kvalar in på arbetsmarknaden ger en tung uppförsbacke. Så vad kan en rösta på?

  S+MP: nej tack. Den icke-existerande invandringspolitiken har vi prövat.

  Alliansen? Efter Reinfeldt har de en del att bevisa. Kommer det återigen vara de öppna hjärtanas politik som gäller, eller kommer KDU ange takten? Jag antar att Kinberg-Batra kommer gå ett halvt steg efter opinionen.

  SD? Vete tusan. Jag gillar inte folkhemmet och "tillbaks till 50-talet". Men har ingen annan någon ansats till migrationspolitik, så lär de vinna på walkover.

  SvaraRadera
 2. Min kommun Mölndal betalar 46 500 kr/mån för att härbärgera "ensamkommande flyktingbarn".Jag trodde att det var en nolla för mycket, men enligt GT/Expressen sitter denna nolla på en tjänstemannastol i min kommun.
  46 500 kr/månad! Sug på den!
  Dessutom sitter en fd GD i Invandrarverket Christina Rogestam (C) i fastighetshajens bolag som ordf.
  Hon har tjänat 10 mnkr. Nu förstår jag varför centern förespråkar fri invandring.
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 3. Bo, jag läste det i DN när jag stod i kön på Hemköp. Tror den totala summan Mölndal fick av staten för ensamkommande "barn" är 247 jävla miljoner / år! Det är EN kommun!!! Jag vill veta hur mycket äldreomsorgen kostar i Mölndal varje år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Budgeten 2014 var 876 mnkr.
   Civilingenjör Bo Adolfsson

   Radera
 4. Alliansen? Vilka var de? Några som lämnade makten, förståndet och problemen bakom sig. Inget att ens komma ihåg längre utan ligga på soffan när valet kommer eller bita i det sura äpplet och rösta på oppositionen. Jag tror jag röstar på mig själv för säkerhets skull.

  SvaraRadera
 5. Våra traditionella politiker är korkade. De borde förstå att de måste samarbeta för att Sverige skall fungera. När det nu är så att tre block bildats i riksdagen (S, SD och alliansen) så måste två av dem samarbeta för att Sverige skall fungera. Nu är våra korkade politiker så inlåsta i föreställningen att antingen bildar socialdemokraterna en regering med de extrema rödgröna eller så bildar alliansen regering. Inget av dessa alternativ kommer att fungera! Det som troligen fungerar bäst är om socialdemokraterna blir det femte allianspartiet, då skulle riksdagen fatta långsiktigt lagom bra beslut och det skulle vara bra för landet. Dessutom skulle det sparas mycket pengar eftersom vi inte behövt bekosta regeringsskiften då gamla fungerande institutioner skall rivas medan nya skall byggas upp, allt för att den nya regeringen skall sätta sin prägel på landet. Tänk så mycket alla utförsäljningar och out-sourceningar kostar oss idag! Det har blivit dyrt att byta regeringar! Det andra alternativet är att alliansen samarbetar med SD. Detta har väljarna sagt, men det passar inte alliansens strateger. Nu ser jag fram emot att DÖ spräcks så snart som möjligt och att våra riksdagspolitiker väljer ett brett samarbete som fungerar fram till nästa ordinarie val.

  SvaraRadera
 6. Reinfeldt och Borg var trötta på att regera därför valde alliansen att överlämna makten till de rödgröna trots att valet utföll som en borglig seger. Varför skall vi ha politiker som bara tanker på sig själva? Den svenska politiken kommer att DÖ om vi inte hittar förnuftiga politiker.

  SvaraRadera