måndag 18 maj 2015

"Oroande att så många väljer ett parti utan svar" ..


 .. sa Carin Jämtin när hon skulle kommentera sossarnas opinionsras till 25,9% i förhållande till SD:s ökning till 14,7%.

Annars tog hon lätt på det hela .. å ena sidan så tvingades ju de rödgröna regera efter en Alliansbudget, å andra sidan så ska de snart sjösätta en massa bra idéer som på sikt .. ett år eller så .. ska ge någon slags utdelning som förhoppningsvis kommer att göra väljarna saliga och höja partiets siffror.

Eller så? Eller nå´t?

Carin Jämtin pekar på Alliansens siffror .. Det är ingen kraftig ökning där heller!

Nej, det är ju inte det. Men ingen kraftig, statistisk säkerställd, minskning heller .. eller hur?

Men hur var det nu hon sa om SD?

Sverigedemokraterna ökar mest och det tolkar Carin Jämtin som att många är oroliga .. Det är i mycket på grund av samma sakfrågor, men det är oroande att många väljer ett parti som inte har svar på en enda av dem.

Men där har Carin Jämtin fel. Sverigedemokraterna HAR faktiskt ett svar på en, fullt berättigad, fråga från väljarna ... Ser ni problemen som dagens invandrings-ickepolitik och godkännandet av tiggeriet skapar i vår vardag?

En fråga där bara SD, till skillnad från övriga partier, svarar .. Ja, det gör vi!

För så enkelt är det .. för att få en lösning måste problemet erkännas och det ansvaret har folket gett politikerna. Hur det blir om de inte förvaltar det förtroendet skriver Johan Westerholm om HÄR.

Om 14,7% av väljarna säger .. jag har ett problem .. och sju av åtta partier säger .. det har du INTE, säger du det är du en DÅLIG människa .. och det åttonde säger .. vi har samma problem som du, ska vi försöka övertyga de andra? .. så blir i alla fall inte jag förvånad om alla med samma frågeställning går åt samma håll.

Vem är ansvarig för det?

Väljarna/frågeställarna?

De sju partierna som vägrar att kommunicera med väljarna i det som de ser som en icke-fråga i vår nya icke-diktatur?

Eller det åttonde partiet som de sju försöker ignorera?

Sedan tycker i alla fall jag att det skulle vara intressant att höra Carin Jämtin redogöra för vilka sakfrågor som den rödgröna regeringen anser sig ha svar på??


För jag tycker också att det är oroande att så många väljer ett parti utan svar ...SvD, SvD, VF, GP, GP, GP,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar