fredag 1 maj 2015

"Vill du ge fler ett helvete - välj den härjande högern. Vill du ha ett bättre Sverige för alla - välj Socialdemokraterna" ...


 .. sa Stefan Löfven i sitt första maj-tal. När han sedan ombeds att kommentera sossarnas fallande siffror i opinionsmätningarna så rycker han på axlarna och hänvisar till att han tvingas regera på en alliansbudget.

Det måste vara skönt att kunna leva så bekymmersfritt i en verklighet som är så olik den som jag själv lever i och där jag en gång skrev att jag misstänkte att Löfven skulle vinna valet .. men förlora partiet.

Det tror jag fortfarande.

Socialdemokratiska majtal innehåller alltid en skildring av motståndarna som djävlar från ett helvete som ingen kan överleva .. och ett löfte om paradiset där de själva delar ut frälsning, lycka och välfärd. Jag misstänker starkt att det finns inskrivet i partiets stadgar från 1890 och att detta tal MÅSTE framföras på 1:a maj alla år .. oavsett hur otidsenligt och lögnaktigt det än förefaller?

Ingen vet om vi hade klarat fyra år till med en borgerlig regering .. berättade statsministern och jag vet inte om det är fler än jag som undrar det motsatta .. hur i helsike ska vi klara tre och ett halvt år till med den regering som vi har nu?

Stefan Löfven och Magdalena Andersson verkar tro att det är valrörelse varje dag, varje vecka och vartenda ögonblick, särskilt om någon försöker få dem att ge en liten vink om HUR de tänkt genomföra alla löften som framförs som genomförbara sanningar.

Åtminstone fram till det ögonblick de förvandlas till utredningar eller helt glöms bort.

I dag .. som alla andra dagar .. ska mästerförhandlaren avskaffa arbetslösheten. Målet är fortfarande att han ska ge oss EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. Hela politiken är inriktad på detta mål, sa statsministern.

De unga ska ha ett jobb att gå till och det ska ske genom en nationella samling som består av tre delar ..

# Insatser för ökad kunskap.
# Insatser riktade direkt mot målgruppen.
# Nationell samordnare för ökad samverkan mellan kommuner och myndigheter.

Alltså .. samma gamla recept som tidigare med tvångsutbildning, trainees och ökade kostnader för kommuner och landsting som ska betalas med högre skatt för kommuninvånarna eller med pengar tagna från äldrevården. 

I övrigt ska allt detta ska ske genom innovationskatapulter, innovationsråd, feministisk politik, nationella samordningar och samordnare, utredningar, högre skatt på allt som överhuvudtaget kan beskattas och en förbättrad statistik över dem som regeringen inte vet vilka de är?

Jag säger som Johan Westerholm ..  jag börjar mer och mer ifrågasätta vilka arbetsuppgifter som blir kvar till regeringens ministrar som i sig själva borde vara just den samordnande exekutiva funktionen.

Men kort sagt .. 2015 års första majbudskap är .. borgerlig politik är helvetet på jorden, rödgrön politik leder till paradiset, svenska folket ombeds att .. genom frivilliga insatser .. ta hand om de eventuella problem som integration och invandring kan föra med sig medan de nationella samordnarna ska "knäcka" ungdomsarbetslösheten, innovationsrådet ska ladda innovationskatapulten och "knäcka" all annan arbetslöshet, Jonas Sjöstedt ska blidkas genom att bemanningsföretag och visstidsanställningar förbjuds och heltid blir en lagstiftad rättighet .. och sedan kan ministrarna ta semester och ladda om inför höstbudgeten som kommer att bli godkänd oavsett hur den än ser ut och om det bara går att trixa sig förbi överskottsmålet så kan landet låna sig ur alla problem. Precis som vilket skuldsatt hushåll som helst, eller hur? I övrigt ska vi inte bry oss så mycket om vad som händer ..

.. för det här, det tar jag hand om .. säger Stefan Löfven, och det skrev jag också om före förra årets val.


Och det känns ju ..... tryggt?
2 kommentarer:

  1. Om nuvarande regering var en restaurang så hade miljönämnden stängt den för länge sedan. Kosten innehåller ingen näring, felaktigt tillagad verkar den, och under inte allt för rena förhållanden. Personalen verka bestå av trainees UTAN handledare som serverar luftpastejer och mambojambosuffleer. Drycken består av kallsupar och när notan äntligen landar på bordet är den så saltad så det är ofattbart. Man skulle kanske sätta skatteverket på dom för att få utrett hur man sköter affärerna

    SvaraRadera
  2. Och vad krävs för att bli Sveriges statsminister? Mångåriga studier och högskoleexamen kan man kanske tro. Men nä då, i dagens Sverige räcker det långt med en svetskurs på sisådär 48 veckor. Och resultatet blir därefter, dålig genombränning och bristande svetsfogar... //tompas11

    SvaraRadera