tisdag 9 december 2014

Att min äldsta katt är kommunist ..


 .. är väl inget som undgått den som läst den här bloggen från början. Att min yngsta katt är en revolutionär vänsteraktivist är däremot en nyhet till och med för mig själv?

Det borde inte ha kommit som en överraskning, en yngling med inbyggd vuvuzela som oavbrutet och entusiastiskt hamnar i blodviteframkallande sammandrabbningar  och som dessutom ständigt bringar oordning och förödelse i ett annars ordningsamt och strukturerat sammanhang .. kan ju inte vara annat än vänsteraktivist.

Ändå blev jag både förvånad och lite upprörd när jag mötte den lille terroristen med träskaftet till en grillkniv mellan tänderna!

Vart i hela världen är du på väg .. ropade jag och hängde på i förhoppningen att ingen skulle komma till skada.

Det ska du skita i .. signalerade han och försvann in under trappan, efter först ha tappat sitt livsfarliga vapen.

Så nu måste vi vara väldigt noga med att inte lämna några livsfarliga prylar inom räckhåll i fortsättningen. De får placeras på samma plats som vi förvarar det vi absolut inte vill ha krossat eller söndertuggat .. så långt det nu får plats något mer?

Vår gamla Hittekatt lever efter den kommunistiska tanken .. av alla efter förmåga och till alla efter behov .. vilket hon tolkar som .. från dig efter förmåga och till mig efter mina behov.

Något som, enligt henne, gör alla glada och nöjda. Särskilt på morgonen när hon har ett starkt behov av den kudde som jag, sovande, vilar huvudet på.

Det är JAG som står för tänkandet, ideologin och fördelandet av kuddar .. du får helt enkelt anpassa dig till det kollektiva system som jag skapat runt min kattliga överhöghet .. är hennes fasta övertygelse.

Den Makalöse Maurice ägnar sig inte åt sådan finesser som ideologi och kollektivism annat än som en livsstil som möjliggör så stor utdelning på så liten insats som möjligt. Genom att flitigt bruka vuvuzelan, oavbrutna attacker mot skafferiet och dukade bord räknar han med att kunna leva ett behagligt liv med tillgång till allehanda läckerheter .. även om det innebär ett brukandet av viss våld och kriminalitet.

Åt MIG efter behov, från ALLA som har nå´t .. typ!

Man måste ju SAMARBETA .. säger han. Samarbete är när två parter strävar mot samma mål .. lär dig det så kommer allt att bli både jämlikare och mycket mer åtkomligt för mig.

För dig?

Javisst! Eftersom mitt bidrag är det mål vi samarbetar mot ..  så får du stå för de ekonomiska  förutsättningarna. JAG ska väl inte göra ALLT heller? Att begära det är ju helt ANSVARSLÖST från din sida. Jag KRÄVER frihet från förtryck för att kunna utvecklas. Du kan inte stycka upp verkligheten i små frågor, allt hänger ihop och det slutliga resultatet blir att du som är RIK är skyldig att dela med dig av ditt överflöd!

Hittekatten vaknar till liv och bidrar med att .. vi är ju i allsin dar i MAJORITET och dessutom så kan vi räkna med Rackarkotten, om du och Maken skulle försöka bryta mot våra underförstådda krav och överenskommelser. Vårt ingångsvärde är att vi regerar .. i majoritet!!

Den Makalöse vässar klorna och ler instämmande!

Men vi är ju själva förutsättningen för er överlevnad .. försöker jag. Utan vårt ekonomiska bidrag  .. hmmm "samarbete" .. så skulle ni gå under, eller hur?

Käbbel, käbbel .. fnyser Hittekatten. Det är vi som sitter på gullighetskapitalet .. att vara tillsammans med oss är en FÖRMÅN. Du berikar dig på vårt gullighetskapital och om du inte uppfyller dina förpliktelser gentemot oss så är DU förlorad. Du har inte räknat med FOLKET! ALLA älskar gulliga katter och korkade hundar .. går du mot oss blir du krossad av Media. Spaltmeter kommer att skrivas om din ansvarslöshet och grymhet, du blir en social paria och utstött från alla sammanhang där du hittills sett dig som självskriven.

Men om vi blir krossade, vad händer då med er? .. undrar jag oroligt.

VI kommer alltig att landa på fötterna. Vi kan göra ett nyval och välja Någon Annan, som med glädje tar över ansvaret för vår existens och belönas med utmärkelsen God Människa .. men NI har inte en chans om ledarskribenterna på kvällstidningarna går emot er.

Jag ser rubrikerna framför mig ..  och delar skakad med mig av den skinka som jag tänkt ha på lunchmackan. Den är ändå ett billigt pris i förhållande till alternativet.


DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr.,

3 kommentarer:

 1. Eftersom katter normalt vaktar sina revir och är misstänksamma emot främlingar så är väl dina katter nyfascister?

  Du skulle se hur mina kissar beter sig emot de där svarta, tvåvingade inkräktarna som knaprar i sig resterna av äppleskörden på altanen.

  SvaraRadera
 2. Hans O: Med vilka regler och lagar driver katterna då in sin makt för att få som de vill? För det är så definitionen av fascism är ;)

  I övrigt så säger jag grattis till SD om de övriga sju skriver om regler så att det blir lättare att få igenom sin budjet i minoritet. För inte verkar det ligga så långt bort att SD kan komma i den sitsen. Har de sju verkligen inte tänkt den tanken?

  Att de sedan om de skriver om de reglerna för att de ska kunna driva igenom sin makt utan majoritet är att de sysslar med just fascism gör ju ironin total.

  SvaraRadera
 3. Mina katter är säkert moderater. Gillar att tala om hur saker och ting ska vara. Tror gärna att dom är de enda individer som räknas. Alla andra är underordnade. Och de har ingen aning om vem som är deras ledare. =)

  SvaraRadera