fredag 5 december 2014

"Bekymra dig du om din kant. Det här fixar jag!" ...


 .. sa Stefan Löfven ilsket till Fredrik Reinfeldt, i vad jag tror var hans första partiledardebatt.

Redan då reagerade jag på hans aggressivitet och oförmåga att styra sitt humör, och jag sa till Maken .. honom kommer sossarna att få problem med om han är lika lättretad i fortsättningen.

"Om den budgeten [Alliansens] skulle vinna är det uteslutet att jag skulle sitta kvar och administrera den. Det sker inte" .. slog Stefan Löfven fast före budgetomröstningen där Alliansens budget vann och han fortsatte .. "Om det är så att man [Alliansen] inte vill diskutera eller förändra, då tänker jag inte sitta kvar. Jag tänker inte ­administrera någon annans budget, det vore korkat helt enkelt".

Nu ville inte Alliansen springa åt det håll som Stefan Löfvens arm .. och styråra .. pekade och Stefan Löfven accepterade oväntat snabbt att administrera Alliansens budget under hela nästa år om han har "tur"? I händelse av "otur" får han avsluta sitt regerande med att regera 4 månader med Alliansens budget. Turen och oturen beror förmodligen på om han kan få väljarna att tro att de sista fyra månaderna sker med rödgrön politik?

Det är häftigt att vara statsminister. Så fint och hedersamt att makten i sig själv är ett berusningsmedel, som kan få den som inte är i full balans att sälja ut sig för en grynvälling bara för att få behålla den.

Jag är förbluffad, förvånad, häpen och oförstående inför sosseledarens olika budskap .. särskilt det som innebär att han tänker gå till omval på samma budget och i samma sällskap som gjorde att han nu sitter i en situation som han för en månad sedan kallade "korkad"?

I kväll gästar Stefan Löfven Skavlan. Han är förbannad. Sviken! Lurad .. och den ende som tagit ANSVAR och suttit på styråran .. och jag förväntar mig en orgie i obegripligheter, klyschor och floskler av en statsminister som ifört sig den klassiska rödgröna offerkoftan som stickades under Mona Sahlins partiledartid.

Svensk politik må vara i fullständig kaos .. men underhållande är det, så här på hälsosamt avstånd.


DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr.,

4 kommentarer:

 1. Pär Engström5/12/14 12:18

  Det vore intressant om politikerna kunde bli lite mer pedagogiska och förklara för oss medborgare vad pengar är.
  Vad är pengar?
  VAR FINNS PENGARNA?
  Ja det brukar ju rånare säga men eftersom nyvalet handlar om pengar och budget vill jag veta detta.

  Är ladan tom på pengar eller har vi för mycket pengar?

  Om jag går till banken och ska låna pengar, t.ex. för att bygga ut en stuga, så undar jag följande: var finns dessa pengar som jag ska låna innan jag går till banken?

  Vilka teorier, ekonomiska teorier, har vi om dessa pengar, var de nu finns?

  En moralisk teori om pengar säger att arbete ska löna sig.
  Men ekonomerna Brynjolfsens och McAfees bok, som kom i år, om The Second Machine Age säger något annorlunda.

  Brynjolfsen och McAffe pekar på att det som är lönsamt är en datorisering och digitalisering som gör att cirka hälften av alla lönearbeten i västvärldfen kommer att försvinna inom en 20-årsperiod. Ja, till och med att yrken som företagsekonomer kunde försvinna, och läkare. det som inte försvinner skulle vara kreativa och sociala yrken.

  Den politiska lösningen är då att "skapa nya jobb". Men är det jobben som skapar pengar? Skapas inte en stor del av pengarna av våra banker?

  I Radio sades det för någon vecka sedan att företag inomn begravningsbranschem är i kris eftersom det dör för få personer. Känslomässigt tyckte jag att det ar en bra nyhet. Men vid en studie av ekonomisk teori så finns det ju onekligen här ett ekonomiskt problem.

  Och än värrre lär lär dessa ekonomiska problem bli om de vetenskapsfilosofer får rätt som säger att vi inom ett antal decennier kommer att ha en genkunskap som gör det möjligt för människor att leva i 150 år.

  Har vi råd att leva så länge utifrån de ekonomsiak teorier som vägleder oss från vaggan till graven.

  SvaraRadera
 2. Aldrig har väl Tullbergs bok "Låsningen" haft mer relevans än nu.

  SvaraRadera
 3. Oj,oj så bittra dåliga förlorare sossarna är,nu vräker dom skit över SD och Alliansen.Vilka statsmän dom är.

  SvaraRadera
 4. Det kommer att komma i retur mitt i ansiktet på dem, dubbelt så hårt!

  SvaraRadera