måndag 15 december 2014

Jag önskar att Stefan Löfven ..

.. slutade med att haspla ur sig innehållslösa och ibland rent lögnaktiga floskler och klyschor som ..

Ett sätt att undvika det kaos som nu blir kan man samarbeta över blockgränserna men detta har Alliansen sagt nej till .. vilket blir i sin otydlighet hur märkligt som helst när han undviker att nämna att Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt .. som Löfven ser som en av grundpelarna i sin regering .. öppet förklarar att han inte har för avsikt att stödja en regering som samarbetar med Alliansen.

En viktig liten detalj i sammanhanget, tycker jag. Men det tycker inte Stefan Löfven?

ALLT handlar tydligen bara om att "Rädda Sossarna" när de nu äntligen fått lägga rabarber på statsministerposten?

Men OM han nu menar allvar med sin utsträckta hand(?) .. Det är en exempellös ansvarslöshet som vi nu ser i svensk politik. Vi vill ha ett samarbete över blockgränserna .. så vore det väl både hederligt och sanningsenligt att berätta att det inte går med mindre än att han skickar ut Vänstern till vänster och själv förflyttar sig till höger?

Men det vill han inte? Han vill att Alliansen ska vara de som offrar sin politik för att hålla honom kvar på jobbet som statsminister? Han VILL vara statsminister och det är banne mig Alliansens ansvar att han förblir det!!

Ett uppdrag där han inte direkt har imponerat med sin enastående förmåga som förhandlare. Eller så är det så illa att han ÄR en enastående förhandlare i FÖRHÅLLANDE till alla andra fackliga förhandlare?

Vilket gör att åtminstone jag funderar över hur meningsfullt det är vara medlem i facket överhuvudtaget .. när det går att välja att bara betala för a-kassan?

Stefan Löfvens regering har haft presskonferens och det finns ingen hejd på hur ljust och vackert allt hade blivit om de bara fått samarbeta med dem som nu störtar ner landet i en ravin av nöd och elände och inte har något annat att erbjuda än mer av samma sak?

Logik?

Jag ser ingen.

Det enda jag ser är en misslyckad regering som inte kan samarbeta inbördes men som vill samarbeta med vem som helst som ser till att de får fortsätta som de börjat. En regering som gnäller om "tomma lador" men kastar bort 4 miljoner om dagen för att slippa ta beslut, ännu fler miljoner på utredningar som har samma syfte, eller avslutar utredningar för miljoner som kommit fram till "fel" slutsats, hittar ytterligare miljoner som kan strösslas över dem som tidigare röstade "fel" och där enda målet är .. att sitta kvar.

Det kaos som nu är .. det har ju Stefan Löfven ställt till med på alldeles egen hand när han inte höll löftet han gav .. att avgå om hans egen budget föll.

INGET annat parti har flaggat för extraval .. men Sverigedemokraterna spelade in Löfven i ett hörn och han reagerade precis som beräknat.

Kan vi ha en statsminister som oupphörligen reagerar i affekt och lika oupphörligen försöker ändra på uttalanden som han inte längre vill stå för?

Om han nu i gammal vanlig ordning ändrar sig igen när det gäller extravalet så .. vips .. så försvinner några extramiljoner igen. Jag skulle inte bli förvånad .. men rejält förbannad, bara så Stefan Löfven vet det!

Jisses vad jag är trött på politiker! Särskilt politiker som enbart verkar vara intresserade av makten i förhållande till sig själva Det är inte utan att jag förstår vad Dario Fo menade när han sa ungefär så här .. Socialdemokraterna är som duvorna på Marcusplatsen. När de är på marken så låter de sig matas av folket och när de är upp i luften skiter de på dem.

Och när jag ändå håller på med citat som beskriver företeelser som står mig ända upp i halsen så kan jag lika gärna fortsätta med det här .. Pressens humbug och hyckleri börjar först när tidningarna påstår sig vara "opartiska" eller "allmänhetens tjänare". Detta blir både farligt och löjligt när allmänheten är dum nog att tro på det.

För det är så jag ser det .. dagens enögda politiska "debatt" är både farlig och löjlig, särskilt om väljarna är dumma nog att tro på den.

Expr., SvD, SvD, SvDSvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,

3 kommentarer:

 1. Allt tal om ansvar är ren humbug. Det hade räckt att Alliansen eller de rödgröna sagt att "vi tänker inte öka invandringen" så hade dödläget upplösts.
  Det vore att ta ansvar, för bara en idiot kan undgå att se att fortsätter det så här kommer Sverige att gå under.

  SvaraRadera
 2. Det är nästan så att man tycker synd om journalisterna och "wxperterna" på svt och tv4 när de försöker förklara vad Löfven etc egentligen menar.

  Varken de eller tittarna blir förmodligen klokare av någonting som sägs i ämnet. För varje "förtydligande" så blir det otydligare.

  Det är ungefär som med begreppet ansvar. Det börjar alltmer betyda dess motsats.

  SvaraRadera
 3. Upprördheten över att produktionsstödet till tidskrifter, som du länkar till, har jag svårt att förstå.

  Alla som inte är Sverigedemokrater borde väl bejaka att världen förändras? Vi har inte kulturstöd till runristare eller härolder längre. Om folk inte vill betala för papperstillverkning och distribution så får väl tidskrifterna hamna i sin helhet på nätet.

  Själv är jag en sån där gammal konservativ stofil, som prenumererar på pappersversionen av Neo och gladeligen (nåja) betalar vad det kostar. Men varför ska skattebetalarna betala för halva min prenumeration? Om ingen är beredd att ta kostnaden, så har vi ju röstat med fötterna.

  Tar vi bort stödet slipper vi även den återkommande debatten om nazister närstående kulturskrifter ska ha bidrag eller ej. Låt nazisterna betala sin kultur själva, liksom vi andra.

  SvaraRadera