onsdag 3 december 2014

Den ansvarsmedvetne företrädaren för samarbetsregeringen ..


.. går till våldsamt angrepp på dem som ligger bakom den situation som han helt oförskyllt hamnat i. HAN har tagit ansvar .. ingen annan!

Allianspartierna LURADE Stefan Löfven när de godkände hans regering.

Alliansen och Sverigedemokraterna har planerat dagens händelser från dag ett, trots att samarbetsstatsministern stått med handen utsträckt i två månader. Allianspartierna har VÄGRAT avstå från sin egen politik till förmån för den rödgröna politiken och får därmed skylla sig själva.

Allt ansvar som tagits har Stefan Löfven tagit .. allt svek har Alliansen stått för tillsammans med Sverigedemokraterna.

Det är för jävligt! Löfven är förbannad och tänker begära ett extraval så fort det är möjligt .. och han tänker göra det tillsammans med Miljöpartiet och med samma gemensamma starka budgetalternativ!

Den avgående regeringen kommer INTE att ändra på NÅGONTING. Svenska Folket VILL ha den för att den är BÄST!!


Stefan Löfvens enögdhet är lite skrämmande ibland .. särskilt när han är i sällskap med Gustav Fridolin som ständigt befinner sig i totalt mörker.

Ngt senare .. ur mörkret kommer ett förtydligande om att S och Mp kommer att gå till val som två olika partier men med samma valmanifest som är den gemensamma budgeten som nyss underkändes????


DN, DN, SvD, AB, Expr.,

9 kommentarer:

 1. Verkar som att S och MP kommer att gå till val på samma politik som i den budget som alldeles nyss blev nedröstad.

  Hur var det nu Einstein uttryckte det. Definitionen av en idiot är ngn som gör samma fel om och om igen, men tror att det ska gå bättre nästa gång.

  V

  SvaraRadera
 2. Riktigt riktigt dålig förlorare som reagerar snabbt och fast efter linjerna man förväntar sig av just de ungar som är i åldern lekstugor, sandlådor ...

  Han har visst inte fattat att inte så många fler vill ha med MP, eller V, att göra än vad alla säger om SD, ändå klamras det sig fast. Trots att det verkar vara väl gillat att ha ett ensamt S i regeringen. Hur mycket svagare kan S egentligen bli av att MP åker ut? .... då skulle ju alliansen prata.

  /Majsan

  SvaraRadera
 3. Mamma mia den karln har fått hybris.

  SvaraRadera
 4. Hoppas alliansen går till val med gemensam röstsedel. :-)

  /henrico

  SvaraRadera
 5. Ja jag begriper inte hur man tänker när man går till val i mars 2015 med samma budget som nyss blivit nedröstad. Vad är det som gör att det skulle gå bättre i mars? Varje sunt tänkande människa förstår ju att resultatet lär bli detsamma. Har det blivit totalt kortslutning i de grå eller går inte hissen ända upp? /tompas11

  SvaraRadera
 6. Batra som partiledare för M, oavsett vad man tycker om henne så är det nog många som hellre ser henne som statsminister än Löfvén.

  Vad tror ni om Fi, kommer de in nu eller kommer man att än mindre våga rösta på dem?

  SvaraRadera
 7. Intressant att de ska gå till val som två partier men med samma budget, dvs en budget där även V har ett finger med?!

  Det betyder att de går till val på något som ingen av dem helt och hållet kan stå bakom för sin väljarkår. Det blir ju jävligt märkligt.

  SvaraRadera
 8. Löfven är helt enkelt inte politiskt kompetent. Att utlysa nyval är bara att sätt för s+mp att få sitta i regeringsställning så länge som möjligt, i stället för att uppleva nesan att åka ut med huvudet före redan efter två månader.

  SvaraRadera
 9. Man bör undvika att vara kategorisk eller ställa ultimatum. Det är alltid dumt. Media kan älska sådant men i praktiken kommer aldrig något gott ut av det.

  Det hade gått att förändra reglerna runt delar av migrationspolitiken i mer eller mindre otydliga ordalag. För att svalka av temperaturen kring den. Se efter hur befintliga regler fungerar i praktiken osv. Arbetskrafts invandringens effekter i olika sektorer osv. Allt för att hålla ett resonligt klimat i frågan.

  Vända sig till olika utredare och tjänstemän för att lägga en saklig ton runt den.

  Istället. Nu är det tvärtom. Extremt överspänt och helt enkelt vansinnigt. Man går rent av till ett extraval för att tvinga fram ett carte blanche till att hantera migrationen precis hursomhelst. Till vilka villkor som helst. Offrar de höjda pensionerna för svaga grupper (nåja, de är mikroskopiska men ändå, vissa förstärkningar av skolan, också mikroskopiska och tveksamma i effektivitet men ändå etc) allt för att få hantera migrationen villkorslöst.

  Ingen ombildning av regeringen eller småjustering av budgeten för att rädda den och dess huvudsakliga innehåll. Nejdå. Fullständig frihet att hantera migrationen precis hur man själva vill. Annars nyval direkt. Kosta vad det kosta vill!

  De två benen som hela eländet står ostadigt på:

  1) Ständig och djup konflikt.

  2) Totalt tolkningsföreträde alltid.

  Ett: Väljarna har olika grad av motivation och förståelse för politiska processer. Vänsterns dynamik och näring, kraft och orsak är konflikten. I sig självt. För konfliktens egen skull. Det är största chansen till att efterfrågas som styrande elit. Alternativa herrar.

  Det spelar ingen roll om den egentliga skillnaden mellan dem själva och motståndaren är en tusendels promille. Avgrunden är oändlig. Klyftorna enorma. Det totala mörkret konstant. Den illusionen måste upprätthållas. Annars tappar man greppet. Då riskerar debatterna bli sakligare och fokusera på tekniska detaljer, absolut kunskap och praktiska fördelar. Sådant som inte ger inkompetensen några fördelar.

  Två: Konsensus, diskurs och uteslutning. Att ständigt tala om för allt och alla vad de tycker och står för. Klistra etiketter på allt och alla. Ge sig själv rätten till att veta bättre. Kalla människor för annat än de är och allmänt nedvärdera alla som inte tillhör det godkända rummet av åsikter.

  Sektvänster är ett adekvat begrepp då man ofta blir osams också internt. Bland annat är kontakten med verkligheten inte nödvändig och realistiska referenser kan mest bara förstöra utopierna i fel situation.

  Ramarna för diskussioner är väldigt väldigt viktiga. Vad som inte får diskuteras är alltid väldigt viktigt.

  Moralperspektiv. Alltid viktigt. Eftersom moral regler alltid blir luddiga och svårbedömda är de användbara i varje trängt läge. Värdegrund, humanism, grupp mot grupp och lika värde är omöjliga att exakt definiera vilket ger ett tolkningsövertag. Det är en släktskap mellan religion och marxism. Tyckande och moraluppfattningar får större betydelse än saklighet.

  Förstår man det här så blir det lättare att begripa dagens situation.

  Lägg märke till hur vänstern vill blanda sociala anspråk med lösa påståenden om god moral och humanism. Lite hursomhelst. Och aggressivt beskriva sina motståndare som sämre människor.

  Socialdemokraternas Dilemma: Verka för samarbete och tolerans mot oliktänkande. Samtidigt som de egna leden måste förstå konflikten och känna aggressiviteten och allvaret i konfrontationen.

  /institutet för solidaritet och rättvisa med extra godhet

  SvaraRadera