söndag 7 december 2014

Att reducera invandringen till en utrymmesfråga?


Efter veckor av total tystnad stiger Fredrik Reinfeldt fram, talar till folket och säger .. "Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt".

Jisses!!

Mannen har varit statsminister för Sverige i åtta år. Han som hatat Sverigedemokraterna som pesten och ropat högt om att den svenska befolkningen ska öppna sina hjärtan ... har hela tiden trott att det handlat om UTRYMME??

Det är lika märkligt att läsa som att läsa om Stefan Löfvens ansträngningar till samarbete. Ett samarbetsidé som går ut på att svetsa igen alla dörrar och slå alla på käften så att ingen djävul kommer över bron utan att förlora både heder och anseende?

Utrymme och krigsförklaring .. som svar på väljarnas oro när kommunernas ekonomi slår i botten, livsavgörande insatser försvinner medan politikerna slåss så hårtussarna ryker?

Det SD vinner sina väljare på är små samhällen i små kommuner där inbrottsfrekvensen ökar i högre takt än tillgången på poliser, där det inte finns och inte kommer att finnas arbete, där väntetiden för en akuttid hos tandläkaren handlar om minst en vecka, där personalen på vårdcentralerna arbetar under en press som ökar risken för felbehandling, där skolorna inte räcker till för att ge alla barn plats, där det helt saknas möjligheter för äldre att få äldreboenden och där tryggheten helt försvunnit .. både för dem som levt och åldrats på orten och för dem som kommit dit efter en lång och svår resa.

Oron handlar om PENGAR, Fredrik Reinfeldt!

Om invandringen bara var en utrymmesfråga så skulle det räcka med att vi gav alla ett lagom stort tält och fraktade ut dem till de "oändliga fälten och skogarna".

Under förutsättning att markägaren går med på att få dem konfiskerade, förstås. Att odla något på fälten är ju meningslöst nu för tiden när odling är lika med individuellt odlande i pallkragar i någon av parkerna i Stockholms innerstad.

Att reducera invandringen till en utrymmesfråga är inte bara dumt utan också en ren förolämpning .. främst riktad till den stora gruppen invandrare som behöver betydligt mer än att forslas dit "där det finns mer plats än man kan föreställa sig". Det vill säga, någonstans i väglöst land på "den svenska landsbygden" som  bäst syns från luften?

Oron handlar inte om ras, främlingsfientlighet, fascism, volymer eller ens Sverigedemokraterna .. det handlar om PENGAR!

Så futtigt och enkelt är det. I en ekonomi med fastställda ramar tas allt som kostar mer från något annat som då får mindre .. se bara på din egen vardagsekonomi. Det behöver inte betyda något negativt .. men måste tas hänsyn till.

Redovisas .. så att alla förstår vad de har att förhålla sig till.

Låt oss för en gångs skull stilla människors oro genom att tala om ekonomin/tillgångarna/intäkterna först och skapa en trygghet i att de räcker till att ge ALLA värdiga och meningsfyllda liv.

Och om det inte går .. så är det inte de som känner sig otrygga som ska hånas och bestraffas.

DN, DN, DN, DN, DNSvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr.,

11 kommentarer:

 1. jag häpnade också när jag läste Reinfeldts uttalande. Men det var samtidigt ett erkännande att det handlar om volymer som var ett så förbjudet ord.
  Jag håller med dig om att det rent akut handlar om pengar, men jag anser nog också att det handlar om vårt lands kultur, som jag anser värd att bevara och utveckla i den takt folket bestämmer.

  SvaraRadera
 2. Mycket mer Stockholmstänk än så an jag nog inte någonsin minnas att jag hört förut!!


  Vad är det han tror sker i markerna där folk inte är bosatt?. Väntar de på att bli asfalt alltihop och betong? Och glöm djurens rätt till sin bostad. Men framförallt som du skriver Any, blunda för att det först och främst är pengar det är frågan om.

  SvaraRadera
 3. Kolla vad en "statsvetare" skriver i VK. Jag tror inte mina ögon?! En STATSVETARE med så låga iniskter borde sitta på skolbänken ett gäng år till!
  http://www.vk.se/1337998/ansvar-och-skuld-i-politiken

  SvaraRadera
 4. Då är volymen löst. Ett tält och spritkök, sovsäck, varm jacka och en ryggsäck, så är saken klar. Eller hur tänkte herr Reinfeldt ordna det?

  SvaraRadera
 5. Titta in hos corno och rösta om vart gränsen för rasism går

  SvaraRadera
 6. Anonym 14:01 .. vem/vad är como? Länk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornucopia.. http://cornucopia.cornubot.se/

   Radera
 7. Jaha, jag tillskrev tydligen FR allt för stor tankeförmåga när jag i gårdagens kommentar framförde frågan om varför inte han hördes i media. Jag trodde det låg något lurt i detta, men hade uppenbarligen för höga tankar om FR och hans kapacitet.

  Jag kan se framför mig bilden av när han fick sin uppenbarelse. Där, i regeringsplanet och på tiotusen meters höjd, blickar han ut och upptäcker att han inte ser en enda människa i all denna oändliga skogs- och åkermark. Men Sverige är ju tomt på folk utbrister han. Och bestämmer sig raskt för att som sitt politiska livsverk ta sig an uppgiften att fylla ett öde land med folk.

  Undrar vad hans politiska slutsatser hade blivit om han i stället hade flugit helikopter över Rosengård eller annat valfritt område av landets femtiotal no-go zoner?

  V

  SvaraRadera
 8. Peter Nicklasson7/12/14 17:53

  Reinfeldt uppvisar ju hur dumdryg har verkligen är. "Jag flyger ofta över åkrarna"-resonemanget är just så verklighetsfrånvänt och Stockholmsfixerat tal som hans efterträdare AKB:s ökända snack om att "stockholmarna är smartare än lantisarna".
  Jag tycker de inavlade reflexerna sitter i....

  Och beträffande att svenskarna har UTRYMME för ännu högre invandring, verkar Reinfeldt resonerat kring Hitler's gamla LEBENSRAUM, dvs ett inbillat motsatsord till nazisternas världshäraväldesanspråk. Urbota historielöst och missanpassat tänkt.

  Reinfeldts personliga venedetta mot SD, placerar honom i samma dumstrutshörn som Andersson/Löfven/Jämtin/Romson som även dessa verkar ha sovit sig igenom historielektionerna när de vrålar "nyfacister".
  Det är ett ytterst obegåvat sätt att hävda sin egen politik. Men så ökar ju också SD:s väljarsympatier till nya rekordnivåer (17,7%).... http://www.metro.se/nyheter/efter-regeringskaoset-sd-nara-18-procent/EVHnle!x15Xk3IDeIu4c/

  När kommer insikten? Kommer den över huvud taget?

  SvaraRadera
 9. På 1800-talet så bodde större delen av Sveriges befolkning landsbygden, om jag inte minns fel. Det är inte utan att man undrar om politikerna är helt ovetande om orsaken till att landsbygden avfolkades...

  Förresten, kommer ni ihåg att det fanns en tid folk i Norrland sa "Vi flytt' int' och de menade också att AMS stod för "Alla måste söderut"?

  SvaraRadera
 10. Här är en kort video om en planerad asylsökarmottagning "ute i buschen" - utan några kommunikationer... det är väl bl.a. den här sortens upplägg, som Reinfeldt ser gillande på.

  http://www.st.nu/medelpad/timra/stort-flyktingboende-planeras

  SvaraRadera