måndag 8 december 2014

Vilken tur att det finns mogna ansvarsfulla politiker och ..


 .. politiska ledarskribenter som kan sammanfatta det politiska läget på ett tydligt och objektivt sätt.

Hur skulle vi annars klara oss .. alla tröga och lite korkade väljare som planlöst irrar omkring utanför innerstadens tullar?

Hur illa det verkligen är ställt med hur jag .. och många med mig .. har uppfattat den senaste tidens händelser framgår klart när Jonas Sjöstedt förklarar .. ”När mina tvillingar var sex år, då kunde de liksom bestämma sig för att utgången av en diskussion var att de skulle säga nej. Nu är de sju år och lite mognare. Men jag tänkte på dem i går när alliansledarna gick in till regeringen” och jag tar del av Carl Bildts version .. ”Den rödgröna regeringen ser ut att kollapsa. Det skulle ha hänt förr eller senare. Det här var förr”.

Maria Wetterstrand både rätade ut och krökte frågetecknet när hon replikerade från alldeles "fel" håll .. ”Man kan inte begära nyval för att man är missnöjd med hur folk röstade” samtidigt som det nya språkröret Åsa Romson bestämt slog fast .. ”Sverigedemokraterna tog gisslan i kammaren”.

Annie Lööfs humör passar till hårfärgen när hon i sin tur beskriver den efterföljande situationen .. ”Stefan Löfven har kastat den röda handsken. Vi tvekar inte att ta matchen”.

Men allt handlar inte om politiska visioner förstår jag när Stefan Löfven beskriver att man får vara nöjd med det man får när man inte får det man vill ha .. ”De borgerliga sade nej till samarbete så då vände vi oss till Vänsterpartiet. Att då fråga varför jag gör en vänstersväng är fullkomligt ansvarslöst” .. vilket måste betyda att det hade blivit en högersväng om bara Alliansen svängt honom åt rätt håll? Det vill säga .. om de bara hade offrat sin egen politik och sina egna väljare så hade sossarna sluppit offra sin egen politik(?) och sina egna väljare för att tvingas regera med Mp och V? Eller vad eller hur han nu menar??

Anna Kinberg Batra sammanfattade läget .. ”Vi har fått rätt budget, men vi har fortfarande fel regering” och Lena Mellin klargör situationen objektivt och sakligt under rubriken "DADDA HINK OCH SPADE" .

??

Så nu vet jag att det inte är som jag trodde. Det var INTE Stefan Löfven som utlyser extraval flera veckor innan han ens har rätt att göra det, det var inte han som med berått mot chansade på att Alliansen skulle svika sina väljare och begå politiskt självmord för att rädda den rödgröna regeringens kaos .. det var Sverige­demokraterna som med berått mod kastade landet i en regeringskris som nu ska lösas med ett nyval. Motivet är tyvärr så lågt att inte ens en trilskande treåring skulle vara stolt över det.

Den rödgröna regeringen har mycket att tacka SD för .. för utan dem finns det ju ingen annan förklaring till de obegripliga besluten från regeringens första 2 månader?

Enligt den röda rapporteringen i media är Socialdemokraterna fortfarande landets regeringsdugligaste parti, Stefan Löfven är fortfarande landets superförhandlare, Miljöpartiet är räddningen inte bara för Sverige utan för hela Världen och allt som är greppbart utanför den .. underordnade bara Gud som de ändå inte tror på.

Och jag är fortfarande den okunniga, korkade, försumbara väljaren som inte vet mitt eget bästa och förmodligen förväntas vara tacksam om Stefan Löfven .. efter att, till leda, ha upprepat sitt mantra "Alliansen samarbetar med SD när SD röstar på Alliansens förslag" .. i elfte timmen bestämmer sig för att "Rädda Sverige från Fascisterna" och avstår från att utlysa det extra val som alla förbereder sig på?

Från ett stabilt föregångsland till en skrattretande fars verkar inte steget vara så långt?

Är det någon mer än jag som skäms liiiite grand när miljoner, som skulle ha gjort oerhörd nytta i välfärden, slösas bort på ett politiskt spel som enbart går ut på att behålla statsministerposten genom att smutskasta allt och alla som ifrågasätter äganderätten?


DI, DI, Expr., SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN,

3 kommentarer:

 1. "alla tröga och lite korkade väljare som planlöst irrar omkring utanför innerstadens tullar?"

  Ser framför mig en Zombie-film typ 28 Dagar Senare eller World War Z där väljarna utanför surdegsbältet krafsar och vill komma in. "-Nej, ni får inte komma in och förstöra vårt fina Södermalm, vi vill inte ha uteliggare, tiggare och flyktingar här, de kan bo nån annan stans! Vi vill inte ha er lantisar heller!"

  Toffelhjältarna, det är det nya samlingsbegreppet på de 87% i riksdagen som inte vågar ta tag i problemen utan bara pratat bort det med floskelkanonen skarpladdad!

  SvaraRadera
 2. Ja Melmac-Floskelkanonens kulor har på nytt börjat hagla över oss.
  Jag har aldrig sett maken till dårhus och Lövfen har förverkat absolut allt förtroende ( det lilla som man hoppades på )och Fredrik,ja vad ska man säga´. Jag är mållös.

  SvaraRadera
 3. Christoffer som Any länkade till i expressen, är spot on om vad som hänt. Vad som irriterar mig är att han och M inte drev hårdare på denna linje undre själva val-rörelsen. Eller jag är mest irriterad på media som inte ställde S mer mot väggen ang detta faktum.

  SvaraRadera