tisdag 16 december 2014

Jag gör som sossarna och Stefan Löfven ..

.. och recyklar något som redan är förbrukat .. som till exempel traineesystemet som väljarna valde bort redan vid valet 2010 eller en bortröstad budget som fått nytt liv som "plattform" i ett extraval, som den som utlyste det förmodligen ångrar bittert  .. och återanvänder en bloggpost från samma tid, fast med smärre ändringar.

Den jag inte förstod då var Lars Ohly .. men i jämförelse med dagens politiska budskap från vänsterkanten så framstår han i ett helt annat ljus.

Att jag överhuvudtaget kommer ihop detta just nu beror helt och hållet på SvD:s ledarskribent Per Gudmundson som skriver lite mer seriöst om Stefan Löfvens regeringsalternativ .. som både finns och inte finns .. i relation till den österrikiske fysikern Erwin Schrödinger .. vars tankeexperiment Terry Pratchett omvandlade till ett avsnitt om Schrödingekatter i sin bok "Riktiga katter bär inte rosett" ....

"Nu inbillar jag mig att det inte är tillåtet att skriva av ett helt kapitel ur någon annans bok .. och OM det är det så orkar jag .. och förmodligen inte ni heller .. med så mycket text i något så futtigt som en blogg?

Men jag kan avslöja att de "ursprungliga" Schrödingerkatterna .. om det nu fanns några, det är omtvistat .. härstammar från Erwin Schrödingers berömda men ökända kvantmekaniska experiment på 30-talet?

Experimentet består av en KATT, en LÅDA, en flaska GIFT .. en liten flaskkrossarmekanism och slumpvisa kärngrunkor som avgivits av något radioaktivt material.

Detta är alltså ett TANKEEXPERIMENT .. ett som man inte KAN utföra och som inte GÅR att utföra .. men som förklarar varför katter, som tillsynes varit försvunna en längre tid plötsligt uppenbarar sig oskyldigt sovande i soffan eller inuti en kartong som beviserligen aldrig varit öppnad.

Eller befinner sig fridfullt sovande i sängen fast ni VET att ni kastade ut den innan ni låste dörren??

Alltsammans är fullständigt obegripligt, eller hur??

Ni har egentligen INGEN ANING om VARFÖR jag ens skriver det här???

Vad MENAR människan?? .. undrar ni ...

.. och då har ni precis samma känsla som jag har när jag lyssnar på regeringspartierna".


2 kommentarer:

 1. Ser att vänsterpartierna gör stora framryckningar i opinionen. Förvånad, inte alls.

  De har ju lyckats splittra borgerligheten och det är så smärtsamt att se hur ledarskribenter och annat borgerligt folk diskuterar volymer hit och dit.

  Man anar ju att de försöker försvara tokstollar och rasister som Björn Söder.

  SD är så jävla vänster det bara går att vara när det kommer till den ekonomiska aspekterna samt identitetspolitik, kollektivister som inte klarar av att se individen, mer makt till staten än till folket, etc.

  Dags att alliansen börjar stå upp för sin liberala ideologi och tvingar vänstern att ta ansvar i stället för att alliansen skall förknippas med det som alltid varit socialisternas problem.

  /henrico

  SvaraRadera
 2. Nu faller ridån fort ner med ett litet frasande
  http://norran.se/nyheter/vard-omsorg/stora-personalkostnader-i-varden-321073

  själv har jag varit på hjärnskrynkling för att tycka det är roligt och utmanande med de besparingar vi ska fixa i kommunens vision med minst 50% kostnadsminskningar på timvikarier och att inte bibehålla fastlåsningsmekanismer- dvs att fortsätta ge för MYCKET vård, där vi inte behöver. Både vi och vårdtagarna ska vara nöjda med att få det vi behöver, och inte önska sådant som vi "TROR" att vi behöver. Sen fick vi varsin vass kniv (jag skämtar inte) "Lord Nelson" kniv i elegant svart fodral. Osthyvel att skära ned mer är helt ute. Nu får vi på golvet skära ner oss själva
  http://nattstadcdn.com/8/1100000/1060000/1051452/pics/20148309534587001051452_sbig.jpg?width=765

  SvaraRadera