torsdag 11 december 2014

Livet är rörigt, och ibland nästan obegripligt ..

 .. men det kanske beror på att det börjar dra ihop sig till jul och det blir tydligare och tydligare att vi kommer att få det rejält besvärligt med den Makalöse Maurice framöver. Dagens bravad var hans insats i pepparkaksbaket. Jag gör alltid en gammaldags pepparkaksdeg, där jag börjar med att koka upp farinsocker, vatten och sirap för att sedan smälta smöret i röran. Medan jag väntade på att det hela skulle svalna såg vår Siamanx sin chans och satte i sig okända mängder av den kokheta massan.

Inga brännskador är synliga även om själva katten var oroväckande het när jag plockade ner honom från spisen och övriga effekter får vi väl se lite senare när det hela passerat systemet.

Men det känns lite ängsligt när jag tänker på all övrig matlagning och bakning framöver.

Medan jag lugnade ner mig, och den Makalöse svalnade utomhus, lyssnade jag på statsministerns frågestund .. en kort stund .. sedan orkade jag inte med mer politiskt svammel och "käbbel".

Det mantra som ligger i topp för ögonblicket är att allt skulle ha varit ljust och vackert om allianspartierna tagit sitt ansvar och blivit sossar allihop. Nu faller i stället landet ner i armod och förtvivlan vilket gör att statsministern inte kan svara på några frågor eftersom det inte är hans budget som gäller. Typ?

De ökande kostnaderna och underskotten för invandringen var lika ointressanta som de ökande kostnaderna för sjukskrivningarna .. om jag förstod statsministern rätt? Att båda utgiftsposterna är så stora att de kraftigt begränsar utrymmet för den övriga välfärden verkar inte vara något som väljarna ska bry sina begränsade hjärnor med?

Aftonbladet befarar att vi inte kommer att få någon jul nu när Alliansen tagit bort förutsättningarna för julefrid och har dessutom en skrämselkrönika som jämför Sverige med Tyskland 1932  .. eftersom gatorna kantas av tiggare från Rumänien? Vilket får mig att tänka på alla äldre som inte längre törs ta ut pengar själva eller öppna dörren utan att veta vem som står på andra sidan.

I vår lilla stad har många tiggare ledsnat på att sitta i kylan och vänta och söker nu aktivt upp tilltänkta bidragsgivare. I många fall har de gått in i de små affärerna där ägaren är ensam, visat upp ett brev på engelska och passat på att förse sig med lämpligt bidrag medan uppmärksamheten är på brevet.

"Jag som tyckte så synd om dem" .. sa butiksägarinnan ledset när hon upptäckte att mobilen med alla uppgifter och foton var borta. "Men det som grämer mig mest är att jag till och med betalade för att få den stulen".

Äldre kvinnor upptäcker att saker är borta när de öppnat dörren för en ödmjuk, nödlidande, vänt sig om för att hämta plånboken och hittat vederbörande inne i lägenheten.

Jag vet att det anses vara rasistiskt att skriva det här .. hur sant och sorgligt det än är .. och det mest tragiska är att de som berättar inte vågar anmäla av samma skäl. Det är ingen idé och det gör att den som anmäler framstår i en dålig dager.

Så  .. ja, vad gör man. Sörjer sina ägodelar, talar ut tillsammans med jämnåriga, ringer sina barn för att få trygghet och sällskap i affären, banken eller vid uttag i bankomaten?

Det är ett växande problem här på vår lilla ort och många äldre kvinnor .. och män .. känner en växande otrygghet, men det beror väl på SD:s fascistiska påverkan kan jag tro?

I andra länder brukar det växa upp sk gated communities  när otryggheten växer, här hemma ser jag att den rumänsk-svenska Kulturföreningen Fratia i samarbete med den rumänska ortodoxa kyrkan bygger något liknande i Bredäng utanför Stockholm. Rädslan och otryggheten verkar vara ömsidig och det enda problemet för politikerna är hur det ser ut i förhållande till den äldre bebyggelsen?

Stefan Löfven sa ilsket till Mattias Karlsson ... ni talar så vackert om de äldre men frågan ni vill tala om är invandringen!!

Aha .. det hade jag ALDRIG förstått av mig själv.

Men .. hur fel det ändå är, i förhållande till vad som anses vara rätt, så vill jag också tala om invandringen. Det är ju sant, att om kostnaderna ökar kraftigt inom ett utgiftsområde så blir det mindre till något annat och att låna för att stimulera tillväxten och sysselsättning är en helt annan sak än att låna till välfärd. Det ena är så att säga förutsättningen för det andra.

Jag vill veta hur det är planerat. Alla miljarder som invandringen kommer att kosta under den kommande mandatperioden .. var ska de tas? Vilka ska betala? Hur? Vilka måste avstå från något, vad anses vara oviktigt i förhållande till det som just nu ses som viktigast av allt?

Hur många år räknar politikerna med en befolkningsökning på ca 100.000 om året? Finns det någon smärtgräns .. i så fall var?

Det blir problem när så många människor tvingas lära sig leva tillsammans utan att någon talar om hur det ska gå till och vilka valmöjligheter som finns. Varför vill ingen erkänna det?

Kan inte en svensk missbrukande uteliggare vara lika viktig och ha samma behov av godhet och värme som en rumänsk tiggare? Och varför reagerar inte Godhetsmaffian när den första gruppen trängs bort från härbärgen och godhet av den senare?

Problemen som möter invandrare, asylsökande och tiggare förtjänar att belysas och få en lösning .. men de problem som möter de äldre och de mest skyddslösa, är de verkligen inte viktiga alls?

Hur jämlika är vi egentligen när vi står inför olika sorters utanförskap och skyddslöshet? Finns det någon form av poängsystem som säger att hjälp till det synliga armodet är "finare" än hjälp till dem som är mindre påträngande?


Jag har röstat borgerligt i hela mitt liv och kommer förmodligen att lägga min röst på ett alliansparti i extravalet också .. men jag måste erkänna att det här extravalet på sätt och vis är ett val rörande invandringens kostnader för mig också. För något är i grunden fel när våra politiker så envist vägrar att redovisa någon form av färdriktning trots att det rör sig om utgifter så stora att de påverkar i stort sätt alla utgiftsområden i hela samhället.


DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,

6 kommentarer:

 1. Tack!Hög komik som vanligt är. Men +100.000 räcker knappast, snarare
  det dubbla.

  SvaraRadera
 2. Any.

  Jag ställer mig också alla de frågor du ställer.

  Jag ställer samma fråga till våra sjuklöver-politiker och undrar:
  - Vad vill ni?
  - Hur har ni tänkt att detta ska lösa sig?

  Jag ser bara tomma blickar. Och hör bara tomma nonsens-svar. Som t.ex.
  - När jag flög högt därovanför, ovanför alla andra som jag rekommenderar att flyga lika högt som mig, så såg jag oändliga vidder som skrek efter utfyllnad av folk!
  eller
  - Alla som inte tycker som mig är fascister!
  eller
  - Vi är ska bli en humanitär stormakt!
  o.s.v.

  Ingen frågar, ok vad händer sen? Vad händer när pengarna är slut/när resurserna inte längre finns? Vad ska alla dessa miljoner/miljarder människor göra då, när de inte längre kan få alla problem lösta genom att bosätta sig i Sverige?

  Vad händer när vi inte längre har ekonomiska resurser att vare sig försörja dem som bodde här från början eller dem som kom hit de senaste åren? Eller som kommer att komma hit under kommande år?

  Vem ska då ta hand om alla dessa människor? Och hur ska vi då kunna vara en humanitär stormakt?

  I alla andra sammanhang talas om att ett uthålligt samhälle är något gott. Vi ska inte slösa upp alla våra resurser här och nu. Vi måste se till att ha uthållighet, så att vi även i framtiden kan ge jordmån till nästa generation. Och den generation som kommer därefter.

  Varför är aldrig denna fråga uppe till diskussion när vi pratar om invandring? Varför är det tabu att ifrågasätta volymerna, när var och en kan förstå att volymerna har påverkan på uthålligheten. Om vi bränner allt krut nu är det en självklarhet att vi har mindre resurser att i framtiden vara lika humanitära, goda och värdegrundsempatiska.

  Varför ställer ingen denna fråga?

  Varför är det så viktigt att bränna allt krut just nu?

  V

  SvaraRadera
 3. Any, något är i grunden fel när svenska politiker

  slår fast en viss politik och anser att väljarna (!) inte ska känna till

  1. vad deras politik kostar skattebetalarna och

  2. vad den får för negativa konsekvenser på kort och lång sikt.

  -----

  Obligatorisk disclaimer... jag menar inte, att någon viss politik (skolpolitik, försvarspolitik, invandringspolitik osv) enbart skulle ha negativa konsekvenser, men man kan inte utvärdera något (oavsett vad det än rör sig om), om man inte tillåts överblicka de negativa konsekvenserna.

  SvaraRadera
 4. Och dessutom. Jag jobbar inom rättsväsendet.

  Varför tror ni IS finns?

  Muslimska brödraskapet (MB) har ju uttalat att man genom barnvagnarna ska ta över väst, dvs. den kultur som vi (som ännu har förmånen att uttrycka oss fritt) bekänner oss till och verkar i.

  IS är en katalysator för att få det hela att gå snabbare. Genom avskyvärda dåd, inte minst mot sina egna, driver man på flyktingströmmarna mot Europa med utstuderad precision. Ju fler de driver på flykt, desto fler välkomnas av våra aningslösa politiker och mediafigurer (se t.ex. Virtanen på Aftonbladet).

  IS-galningarna jublar, ju värre dåd de hittar på desto större blir beredvilligheten hos idioter som Virtanen och Aftonbladets övriga redaktion att inbjuda fler och fler.

  De går som nyttiga idioter i IS ledband. Men de försöker att få svenska folket att tro ngt annat.

  Vad talar vi om här?

  V

  SvaraRadera
 5. Hej hej
  100.000 asylsökande och 200.000 anhöriginvandrare enligt de senaste prognoserna från migrationsverket. Alltså 300.000 per år och över en miljon på innevarande mandatperiod.

  Detta är allianspolitik och rödgrön politik. Jag förstår ärligt talat hur man ens kan överväga att rösta på en sådan enormt destruktiv politik.  Kollapsen runt hörnet...

  SvaraRadera
 6. Katt på hett plåttak är passe´i ert hem

  SvaraRadera