torsdag 4 december 2014

Nyvalsrörelsen, Extravalsrörelsen, Samarbetsvalrörelsen, DenUtsträcktaHanden-valrörelsen, LåtLöfvensittakvarpåsittrum-valrörelsen eller ..

 .. som en del upplever det hela .. Folkomröstningen i Invandringsfrågan .. vad ska vi egentligen kalla det hela??

Anna Kinberg Batra sa något i stil med .. vi har rätt budget men det är fel regering som desperat klamrar sig fast vid den. Alliansbudgeten fungerar alltså som en frälsarkrans som LöfvenRomsonåFridolin envetet klänger sig fast vid, ivrigt hävdande att deras egen budget .. den punkterade livbåten .. är mycket, mycket bättre!

Fram till valdagen den 22 mars ska de hänga där och vara REGERING!! Skam den som ger sig, eller? Efter det klistrar de en laglapp på den punkterade farkosten, blåser upp den med gamla, brutna löften och kör så det ryker medan Vänsterpartiet pustar och frustar för att hålla de vilsna kompisarna på rätt kurs.

Inget nytt under solen alltså.

Men det som nu väntar och som redan har startat bland kvällstidningarnas rubrikkonstruktörer är väl någon slags rörelse .. även om det inte direkt är en vanlig valrörelse utan en mer komprimerad historia. Och när det blir så tight och så mycket som ska sägas, lovas och diskuteras/debatteras på så pass kort tid, vill jag som väljare i all ödmjukhet be om ett par saker ..

Ta genast ner den anklagande och pekande handen och behåll den för dig själv! Det som hänt har hänt och var och en får stå för sina egna misstag. Skyll inte på andra och ljug inte svenska folket rakt i ansiktet .. det slår tillbaka på dig själv. Om inte direkt, så förr eller senare och förmodligen när det är som minst önskvärt.

Låt mig slippa den ensamma mamman Margaretas privatekonomi, tack. Den utslitna Birgitta/ Karin/Britt-Marie från hemtjänsten tycker jag också att ni ska lämna i fred och sjukskrivna Gunhild och hennes väninnor kanske också bör slippa hängas ut som exempel på att våra politiker har livlig fantasi eller snappar upp ett och annat från kampanjledarna.

Ska det talas om ensamma mammor, vårdpersonal, sjukskrivna, äldre, missbrukare, psykiskt sjuka, arbetslösa, hemlösa, invandrare, funktionshindrade osv osv .. så ska det handla om HELA gruppen och inte en random person som någon "händelsevis" träffat utanför sin vanliga sfär och tyckt synd om.

Märkligt nog är det nästan bara kvinnor som politikerna möter och gråter över på sina resor?? Kan inte någon forska i det och sammanställa något intressant stapeldiagram .. det kanske skulle tilltala kvällstidningarna?

När fokus läggs på en namngiven lidande kvinna är det ett säkert tecken på att ingenting kommer att bli gjort och ett billigt och omodernt sätt att visa låtsasempati. Särskilt i dag när det är hur lätt som helst att konstatera att det bara är halva berättelsen vi får ta del av. Något som kan drabba den enskilde hårt och som kränker hela gruppen.

Så låt oss slippa det på samma sätt som jag vill slippa tårdrypande tal om baaaaarnen.

Det är väl ställt bortom alla tvivel att ALLA vill att ALLA barn ska ha det bra?

Så lägg ner det och berätta i stället om hur ni ser på ekonomin när det gäller invandringen, det är ju blindheten inför denna icke-existerande fråga som skapat hela denna röra.

Öppna fönstren, släpp in lite verklighet .. det kan väl ändå inte vara så farligt, ni behöver ju "bara" tala om pengar??

Sverige är ett rymligt, gles befolkat land .. alla som vill hit får plats. Men som jag ser det kan vi inte försörja alla .. i varje fall inte hur många som helst och hur länge som helst och på det sätt som vi anser att samhället ska fungera.

Har jag fel? Berätta HUR och på vilket sätt .. sakligt och utan känsloargument .. så att jag förstår.

Sett här nerifrån, bland gräsrötterna, så är det vad vi vill höra. Har ni en plan, en färdriktning, en politik, ekonomisk kontroll? Eller något annat .. och i så fall vaddå??

Eller har Bert Karlsson och hans medbröder lagt en offert på HELA invandringspolitiken?

Berätta hur ni tänker eller måste frustrationen över uteblivna svar från politiker .. som ser uppstoppade ut så fort de får frågan .. tvinga oss att rösta på SD för att få någon slags reaktion?

För ärligt talat .. tanken har slagit mig, både en och två gånger och redan nu innan valet ens är utlyst kan jag sia om SD:s resultat.

Om alla fortsätter att låtsas att SD:s ökande framgångar bara handlar om rasism från en miljon idioter så kommer Sverigedemokraterna att landa på minst 16% i mars.


DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr.,

4 kommentarer:

 1. Ja du, valet ser jag som mycket viktigt för Sveriges framtid. Som jag sagt otaliga gånger förut, sossarna med sitt blick och alla dårar i gapvänstern har bara en enda strategi: splittra borgerligheten.

  Om inte alla allmänborgerliga verkligen mobiliserar precis allt vi kan kan detta sluta mycket illa.

  /henrico

  SvaraRadera
 2. Enligt en säker källa ifrån riksdagen så var den utsträckta handen en order ifrån Löfven, typ som en fackpamp lägger fram sina krav emot arbetsgivaren. Inget samtal om vad och hur man ville samarbeta, bara gilla läget.

  SvaraRadera
 3. Jag är faktiskt inte riktigt säker på att djur och natur klarar en högre belastning av människor i vårt land. Tycker inte vi ska låta naturen plikta så som man gjort på flera andra ställen i världen.

  SvaraRadera
 4. Spikhuvve igen puss Any=)

  SvaraRadera