onsdag 17 december 2014

Spänningen är OLIIIIIIDLIG!!


Det är nu knappt TOLV dagar kvar till den stora Beslutsdagen då Stefan Löfven officiellt ska utlysa det extra val som redan nu kostat en hel del för alla inblandade .. dvs skattebetalarna.

Ska han eller ska han inte?? Det är frågan??

För varje dag som går kommer det fler och fler signaler från Partiet och dess trotjänare .. främst LO och AB .. om att det egentligen inte alls är absolut nödvändigt med ett extraval eftersom det egentligen går alldeles utmärkt att administrera Alliansens urusla budget som egentligen inte behöver vara sååååååååååå mycket i vägen om sossarna bara får behålla regeringsmakten som egentligen* är det allra, allra viktigaste.

Eller hur?

Statistiskt sett så vet jag inte hur det ligger till med statsministerns löfteshållanden eftersom jag inte riktigt förstått vad som är löften, mummel eller sk ideologiska riktningsgivare från den korta Juholtperioden? Vilket gör det hela ännu mer spännande!!!

Men mest oliiiiidligt spännande blir det onekligen när opinionsundersökningarna visar att sossarna INTE minskar .. det vete sjutton varför?? .. men Sverigedemokraterna däremot ÖKAR .. vilket är ganska begripligt med tanke på våra politikers totala ointresse för väljarnas och deras kommunala företrädares problem, vardag och behov.

Hur många tror att Löfven fegar ur och tar ett beslut "för Sveriges bästa" och hur många är bergsäkra på att den store förhandlaren står vid sitt ord, fattar ett beslut, bestämmer en färdriktning och tar ansvar för tidigare uttalanden och går till val den 22 mars??* egentligen - i själva verket, faktiskt, rätteligen, strängt taget, noga räknat, i grunden, i verkligheten, i realiteten, realiter

DN, DNDS, DI, SvD, SvD, SvD, SvD,

6 kommentarer:

 1. Jo, jag har också läst att S ökar. Man blir lite fascinerad över detta. Vad är det som har fått folk att känna att DETTA måste vara framtiden? Är det den feministiska utrikespolitiken? Eller mumlande löften? Användande av ordet "ansvar" - även om det inte tycks gälla dem då? Mycket märkligt - och frågan är som sagt, kommer man backa eller inte?

  SvaraRadera
 2. Stefan Löfven är fackpamp och att döende naiva borgerligheten verkar tro att han förstår näringslivet är detsamma som att han skulle vara på något sätt företagarvänlig är så absurt.

  Stefan Löfven står långt ut till vänster och de högersossar som hörs skiter han fullständigt i, om jag får spekulera.

  Anledningen till att S ökar är att oroligt folk tycker det är skönt att höra någon av partiledarna ta fajten och kalla SD för fascister bland annat.
  /henrico

  SvaraRadera
 3. Ja, det är väl än mer tragiskt att folk tycker det är viktigare att man markerar mot ett parti än att man visar hur man ska bekosta politik för att hantera faktiska problem..

  SvaraRadera
 4. @Henrico

  Kanske, eller så har de som "svävat ut" i valet i Sept. dragit öronen åt sig och kryper tillbaka från V, MP och Fi.

  SvaraRadera
 5. Känner mig inte kränkt alls, men synnerligen privilegierad :-)

  Tackar!!!!!

  SvaraRadera
 6. Säg vad Lövet inte backat på (utom SD-utspelen) hittills. MP backar ju hejvilt de med (utom i SD-utspelen) och nu släpper man Förbifarten, 220+ miljoner senare .... Det är så jag börjar undra om nyvalet kommer att bli av. Opinionssiffrorna gynnar SD ju!

  /Majsan

  SvaraRadera