lördag 13 december 2014

Stefan Löfven står fast ..

.. och omfamnar sina miljöpartistiska regeringskamrater och sina röda kompisar i Vänsterpartiet. I all anständighet, givetvis!

Tillsammans prisar de den höga kvaliteten på den nedröstade budgeten som inte längre gäller men som kommer att gälla om något alliansparti bestämmer sig för att försöka forcera den igensvetsade dörren till den rödgröna gemenskapen?

För man kan ju inte släppa in vemsomhelst .. vems fel skulle då det dåliga ansvarstagandet vara???

Om jag förstår det hela rätt?

För om Stefan Löfven vill att allt ska vara som förr och förr ska vara som dagen innan SD, helt oväntat röstade ner regeringens budget .. fast bättre .. så skulle det nog vara lika oväntat om det knackade på dörren och någon av alliansledarna stod utanför med mössan i handen?

ALLT är förhandlingsbart!! .. säger Miljöpartiet desperat. Våra överenskommelser ligger fast .. säger Vänsterpartiet bistert och .. Vi får se hur det blir efter valet .. ekar Stefan Löfven eftersom det fungerade förra gången. Fast vi har ju redan en rasande bra budget som fungerar om bara den borgerliga oppositionen tar sitt ansvar, kliver rejält till vänster, ändrar sina respektive åsikter och blir sossar allihop. Eller åtminstone miljöpartister!

Men som sagt, ALLT är förhandlingsbart och det som ligger fast nu .. i kväll .. kanske hänger löst i morgon. Om en annan åsikt verkar vara mer lönande, ansvarsfull och anständig?

Men visst vill väl minst hälften av alla väljare ha det som det var för bara några veckor sedan? Innan Sverigedemokraterna förstörde ALLTIHOP!

Frågan är bara VARFÖR de i så fall vill det? Men det är väl det som ska svaras på EFTER valet enligt den nya socialdemokratiska traditionen?

DNDN, DN, SvD, Expr.,

2 kommentarer:

  1. Men jag, och tror jag faktiskt många med mig, ger fullständigt f-n i huruvida det är budget enkom med sosse-inslag, budget med både MP- och sosse-inslag eller budget med alla möjliga sketna grön-röda-inslag som de går till val på.

    Bara det blir ett nyval så vi får chansen att säga vad vi verkligen tycker om röd-gröna röran.

    V

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas dom sjunker som gråstenar och tar sin så fantatiska budget med sig. Men sen återstår det stora problemet,vem kan man rösta på?

    SvaraRadera