söndag 28 december 2014

Tvätta händerna och spring för livet.


Ett handslag gäller bara om det är mer än en hand inblandad .. och i dagens DN gör Stefan Löfven just nu sitt bästa för att förvandla den sk decemberuppgörelsen till en berättelse som skildrar hans egen personliga sanning och storhet.

ALLT är Alliansens fel.

Alliansen är dåliga, dåliga, falska, opålitliga och maktgalna, typ. Samt besitter alla andra negativa egenskaper som jag hittills förknippat med statsministern.

Tänk så fel man kan ha?

Att han tvingades samarbeta med Sverigedemokraterna genom att bryta den praxis som han i går tog i hand på att han aldrig mer ska bryta, är ett påhitt och en osanning fabricerad av Alliansen.

Att Sverigedemokraterna fällde den budget han själv betecknar som en bra budget berodde helt och hållet på att Alliansen tyckte att de själva hade en jättebra budget vilket gav SD möjlighet att fälla hans egen allra jättebästa budget. Alltså .. det var Alliansens fel eftersom de röstade på sin egen budget.

Att han hotade med ett extraval var definitivt Alliansens fel eftersom han lovat att avgå annars, och att han inte utlyste det berodde på att "jag inte stängde någon dörr, men att jag inte tänkte springa runt. Men när vi väl såg att det fanns ett klimat för samtal så ville vi bejaka det."

Alltså .. Alliansen kapitulerade för hans överlägsna förhandlingsteknik?

Han har inte svikit löftet om att vägra regera med Alliansens budget!

Hans löfte om extraval var inte förhastat! "Jag hade sagt att jag inte tänker sitta kvar och bara administrera deras budget. Och då blev det annat. Då blev det extraval." Sedan blev det inte extraval men Alliansens budget i alla fall men det blev i alla fall en skillnad eftersom det inte blev ett extraval.

Han "tror" att Alliansen tänkte "ta över"! De skrev en debattartikel som gav "en signal" om att de vid det tillfället var beredda på att ta över.

Stefan Löfven vill inte medverka till att det blir en "konstig historieskrivning"? I stället ser han till att dra tillbaka sin egen hand från det symboliska handslaget och skriver i stället sin egen.

Decemberöverenskommelsen är inte mer än ett dokument och ett handslag .. det formella beslutet kommer att fattas senare och jag kan inte begripa Stefan Löfvens avståndstagande från Alliansen redan nu??

Ville han bara trassla sig ur extravalslöftet och försöker nu trassla sig ut ur decemberöverenskommelsen som ännu inte är färdigöverenskommen?

Om jag var en av partiledarna i Alliansen så skulle jag tvätta händerna och springa för livet, rädda det som räddas kan och hålla mig på mils avstånd från Stefan Löfven och hans historieskrivning.

Tur, tajming och talang .. svarade Per Gessle en gång, när han fick frågan om vad som låg bakom hans framgångar.

Det är inte ord som jag förknippar med Stefan Löfvens ickefungerande, hala och opålitliga "ledarskap" eller hans vilsna trainee-regering.

Däremot så får han mig att tänka på en textrad av Anders F Rönnblom;

Ingen ser dig, ingen hör dig, du är alltför väl maskerad

Ingen vet vad du har för dig, ingen här är informerad. 

Det är drygt tre månader sedan svenska folket gick till val. Inte ett enda ord av det som sas under den valrörelsen har visat sig vara trovärdigt och det som sagts efter har hållits hemligt för väljaren.

Tajmingen för den sk decemberöverenskommelsen kunde inte ha varit mer illa vald .. vilket ger ett klart underbetyg till alla inblandade. Även dem som fortfarande står med händerna utsträckta efter det att Stefan Löfven har åkt hem. 

DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr.,

2 kommentarer:

 1. " jag kan inte begripa Stefan Löfvens avståndstagande från Alliansen redan nu??"

  Han räknar naturligtvis kallt med att svikar-alliansen ska vika ner sig igen, igen och igen. De är ju i själva verket sossar. Dock har de inte meddelat detta till väljarna ännu.

  V

  SvaraRadera
 2. Alliansen är otroligt naiva om de tror att sossarna kommer är uppgörelsen om de själva är i opposition.

  Finns inte på kartan.

  /henrico

  SvaraRadera