söndag 14 december 2014

Om sossarna vinner Makten så ..

.. kommer det nog att innebära att de förlorar Partiet .. sa jag upprepade gånger under valrörelsen och till min stora förvåning så verkar det som om jag får rätt?

Vad väljarna får är en "sörja", punkt och slut.
Socialdemokraterna kanske kan jubla på valnatten .. men jag tror att det i så fall är en Pyrrhusseger .. byggd på floskler, klyschor och retorisk sockervadd .. som kommer att kosta partiet alldeles för mycket.
För att inte tala om vad den kommer att kosta väljarna" ..

Stefan Löfvens självbelåtna leende på valnatten när hans 30 % jämfördes med Mona Sahlins 30 % till den sistnämndas nackdel .. jag vann ju! .. bådade inte gott och nu kan jag läsa i Expressen att "den interna pressen på Stefan Löfven växer för varje dag och rädslan är nu stor för att han ska få en "Håkan Juholt"-stämpel av väljarna".

Det tyckte jag var roligt och eftersom Maken behövde muntras upp så läste jag upp meningen för honom och fick önskat resultat.

Risken för att Löfven ska blandas ihop med Juholt är minimal .. sa Maken. Juholt sa mycket korkat men han stod fast vid sitt ord och kämpade för det han trodde var rätt .. till skillnad från mannen som blev STATSMINISTER och tyckte det räckte?? I likhet med Hasse Alfredssons pastor Jansson, som inte hade några bestämda åsikter om någonting.

Så, tyvärr, alla sossar .. "Löfven-stämpeln" är redan satt och kommer förmodligen att bli lika svårburen som "Juholt-stämpeln" .. om inte tyngre? För Julholt släpade inte på varken Romson, Fridolin eller Sjöstedt när han sökte väljarnas förtroende. Inte heller skyllde han sina misstag på någon annan än sig själv .. vilket han i nuläget ska ha all respekt för.

Det arma socialdemokratiska partiet! De inser inte att Stefan Löfven redan gjort sig till åtlöje bland väljarna som mannen som har hur många åsikter och ställningstaganden som helst så länge som de garanterar statsministertiteln och är Alliansens ansvar att genomföra.

I morgon räknar alla med att vår statsminister ska ge klartecken till omstarten av Förbifart Stockholm. På så sätt räknar han med att slippa den frågan i valrörelsen .. och hoppas att ALLA glömmer att den till dags dato kostat 209 000 000 kr. En nätt liten summa för att få tyst på Åsa Romson och Gustav Fridolin när ett tydligt ledarskap över ett litet 6%-samarbetsparti  kändes lite obekvämt.

Gissningsvis kommer frågan att komma upp ändå, oavsett vad Stefan Löfven säger i morgon. 209 miljoner hade kunnat används till så mycket mer än återfyllandet av ett vägarbete som ska grävas upp igen till samma kostnad.

Socialdemokraternas absolut trognaste kärnväljare är föräldrarna till 40-talisterna. En åldersgrupp som blir allt mindre och får det allt sämre. Själva 40-talisterna började knorra över socialdemokratin redan i slutet av 1960-talet och även om många hedrar mamma och pappa genom att rösta rött på gamla meriter så tror jag att de blir färre och färre i samma takt som ansvaret för föräldrarnas ålderdom växer.

För en 100-lapp brutto i månaden på pensionen förslår inte långt när det saknas äldreboenden, hjälp och stöd till dem som inte längre kan klara sig själva och när de anhöriga får kliva in när privat hemtjänst inte längre är en valmöjlighet, eftersom Löfven vill göra vänsterpartisterna glada.

De nya väljargrupperna minns inte längre än Göran Persson, Mona Sahlin, Håkan Juholt och Stefan Löven. Tider som dominerades av bidrag, överstatlighet, fumlighet och idélöshet och partiledare som helt förlorat kontakten med väljarna. Eller som nu .. helt glömt bort deras betydelse.

Stefan Löfven lyste som ett barn på julafton när han återvann statsministerposten och Makten till sitt parti, som trodde att det var allt som behövdes för att Sverige skulle bli som det var på Erlanders tid. Men i och med "vinsten" så visade Socialdemokraterna upp ett parti utan innehåll men med höga maktanspråk .. i varje fall är det så jag ser det.

Det är lite som att se en elefants dödskamp ... mäktigt och tragiskt på samma gång. 

3 kommentarer:

 1. "Med valvinsten borde följa en ödmjukhet inför att en stor minoritet är besviken. Uttalanden av typen ”svenska folket har röstat fram den här politiken” borde bannlysas. En stor del av svenska folket har ju röstat på något helt annat. Vi är individer. Vi vill olika saker."

  ….Faktiskt kan vi fostra fram både bättre medborgare och bättre politiker om vi lär våra barn att alla inte alltid vinner och att alla inte kan vara lucia, om vi uppmuntrar dem att ta nederlag med jämnmod. Och inskärper att den som vinner fortfarande har ett slags ansvar inför förlorare, att inte triumfera utan hänsyn till andras känslor, att dela med sig av godiset."


  Hear hear!

  SvaraRadera
 2. Hoppas folk läser Niklas orrenius och inser vilka jävla fascister som leder SD.

  Hur fan folk kan rösta på dessa vänsterextremister är för mig omöjligt att förstå.

  Än svårare har jag att förstå sossarnas helomvändning när det gäller deras traditionella protektionism för den sk svenska modellen, de är så desperata efter makt att de låter lössen i den röda fanan styra när de bråkar med likasinnade som kallar sig höger fast de inte är det.

  Hela debattklimatet de senaste åren har blivit kidnappad av vänsterstolpe som bråkar med varandra.

  SD är inget annat än Putins lakejer.
  /henrico

  SvaraRadera
 3. Helt rätt, Löfven är ingen Juholt. Juholt hade humor, och glimten i ögat. Visst, han sa en del tokiga saker, men han sa det med övertygelse.

  Med Löfven räknade jag med att få en trist, stabil gråsosse som kunde regera. Ibland blir man besviken.

  Dock undrar jag om det som orsakar kalabaliken under de tre senaste ledarna inte är Partiet självt? Det man hör från politikens inre liv tyder på att politrukerna beter sig som det där golvet på lustiga huset på nöjesfälten, som gör sitt bästa att guppa och gunga och lägga fälleben för den som står på det. Med sådana förutsättningar, vem kan lyckas? En elak jävel med förmåga att sätta sig på Rörelsen, kanske, dvs en ny Göran Persson.

  SvaraRadera