fredag 12 december 2014

Sossarna söker "anständiga" samarbetspartners ..

.. säger Marita Ulvskog, som vill hålla frågan om framtida samarbeten öppen.

Vi går till val som Socialdemokrater på ett socialdemokratiskt program. Det gör vi alltid. Sedan har vi en väldigt öppen hållning till alla anständiga partier i Sveriges riksdag, säger hon till SvD.

Stefan Löfven i sin tur förtydligar det som ingen riktigt verkat förstå .. Socialdemokraterna och Miljöpartiet går  tillsammans till val som två enskilda partier med en gemensam budget som inte längre gäller men som ska ligga till grund för det framtida samarbetet som fortfarande står fast.

Ja, det var ju glasklart, bortsett från att han inte nämner anständigheten? Då återstår bara TVÅ frågor.

För det första .. vilka egenskaper anser Marita Ulvskog att "anständiga" partier bör ha? Vad menas egentligen med "anständigt"?

Jag söker synonymer till anständigt och finner orden .. hederlig, schysst, korrekt, respektabel, ärbar, kysk, sedesam, blygsam, rättskaffens, värdig, uthärdlig?

.. vilket osökt för mig till fråga två .. vilka av dessa egenskaper anser Marita Ulvskog är utmärkande för Socialdemokraterna och/eller Miljöpartiet? För om det ska samarbetas så gäller väl samma villkor för båda parterna .. Absolut Anständighet?

Till Stefan Löfven har jag inga frågor alls eftersom jag misstänker att han inte skulle förstå frågan och jag inte skulle förstå svaret. Men det finns andra som gett oss odödliga citat rörande anständighet ..

Anständiga människor visar ofta en liten aning feghet, en liten svaghet. Endast skurkar är övertygade om sin framgång. Och därför har de framgång. /Charles Baudelaire (1821-1867)

Anständighet är en sammansvärjning mellan oanständighet och tystnad. /George Bernard Shaw (1856-1950)

Av alla attityder är den moraliska den mest oanständiga. /Oscar Wilde (1854-1900)

Alltså .. hög svansföring, en dos dubbel moral, en aning feghet och svaghet samt dubbelt tydligt innehåll .. hmm  .. vilket parti har det ingångsvärdet??


SvD, SvD, DN, DN, DN,

2 kommentarer:

  1. "Till Stefan Löfven har jag inga frågor alls eftersom jag misstänker att han inte skulle förstå frågan och jag inte skulle förstå svaret."

    Haha. Hahahaha. Haha. Hahahaha, haha, haha. :D

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte det var rätt bra också när han försökte vara pedagogisk och tala om att man röstar inte på en regering utan på ett parti. För att understryka det så sa han det till och med två gånger. Tur att vi har en så klar och tydlig statsminister.

    SvaraRadera