tisdag 2 december 2014

Jag har lyssnat på regeringens pressträff på Rosenbad ..


.. och är skakad i grunden av hur svårt de har att inse att de själva har ett eget ansvar för den uppkomna situationen?

Det handlar mest om hur ansvarslösa allianspartierna är och om den försumbara risken att Sverigedemokraterna ska fälla varje tänkbar budget som inte behandlar invandringen på ett realistiskt sätt.

Ena handen pekar skuldbeläggande på oppositionen och den andra hotar den svenska befolkningen med istid, nödår och en beväpnad armé av sverigedemokrater i pensionsåldern.

För det är den gruppen som gör att SD växer .. vilket regeringen är uppenbart ovetande om.

Men Stefan Löfven envisas med att ALLA ska samarbeta samtidigt som han och Magdalena Andersson dissar varenda handling och vartenda ord som kommer från oppositionen. Den enda trygga punkten verkar vara den i särklass svagaste regering som Sverige någonsin haft .. vilket bekräftas utan minsta tvivel under den här presskonferensen.

Riktigt, riktigt störande är det också att lyssna på Åsa Romson och Gustav Fridolin som egentligen är arkitekterna som gjort ritningen som Stefan Löfven försökt att bygga sitt hus efter.


Regeringens reaktioner efter Sverigedemokraternas ställningstagande är beklämmande, förvirrande och ovärdiga.

AB, DN, DN, Expr., SvD, SvD,

13 kommentarer:

 1. Men medge att det har varit en rätt mysig kväll, på det stora hela? :D

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson3/12/14 08:18

  Med tanke på hur lågpannade och obildade lantisar SD:arna är, tycker jag att de funkar hyfsat som politiker... Jag menar, SD ställs mot superförhandlare Löfven, kommer troligen att utmanövrera MP ur "regeringen", och får med sig hela Alliansen trots dessa partier inte vill samarbeta med dessa dumma lantisar.

  Och hur "extrem" är då SD:s politik? De har ingen uttalad vänster/högerprofil utanför synen på invandringspolitiken. SD är ett mittenparti som vill att Sverige ska följa samma "praxis" som övriga Europa beträffande invandringspolitiken. Det är inte SD som är extrem, det är övriga svenska partiers syn som är det. 10 gånger värre än genomsnittligt EU-land...

  SvaraRadera
 3. Jag är imponerad av SD.Så skickligta och så skönt med några som kör raka rör om sin egen politik och inte ägnar tid åt att beskylla andra ( som dom egentligen har all andledning att göra )Dom framstår som ansvarstagande statsmän till skillnad från övriga som slåss och bråkar i sandlådan.

  SvaraRadera
 4. "Superförhandlaren" tog sig vatten över huvudet, det var visst skillnad på att förhandla med en motpart och i detta fall 4st (Alliansen, V, MP och SD).
  Det visade sig att han var den amatör han framstod som!

  Hade knasten tagit en bred diskussion med hela Alliansen och V och MP så hade han inte suttit i den rävsax han nu sitter i. Hade han dessutom talat om innan valet hur han tänkte regera så hade situationen också sett annorlunda ut, det är jag säker på.

  Det värsta är rikspuckot Anders Lindberg i God morgon Sverige i morse: Hur jävla korkad får man bli? Får alla Hej Baberiba journalister på Aftonbladet och Expressen rödgröna skygglappar?

  I sällskap av DI's PM Nilsson och han från Samtiden så framstår Lindberg som en bjäbbig terrier som inte fattar när han ska sluta hoppa!

  SvaraRadera
 5. Pinsamt att höra Löfvéns stolpande och roligt? att se Anderssons sammanbitna menlösa min. Att dessutom höra Romson som lade plattityder ovanpå varandra och dessutom verkade trycka på repeat ofrivilligt, liksom hackade och snabbspolade tillbaka var direkt plågsamt.

  Frigolit är...ja, just en frigolitbit,torr tråkig med floskeltourettes utan substans.

  Jag sitter och lyssnar på fördebatten kl är 10:18. Magdalena Andersson står med mössan i hand och ömson ber ömson klandrar C-snubben Emil Kärrström för att de nu MÅSTE ta emot S utsträckta hand i det cit "Andersson"- helt nya politiska landskap.

  Jaaa, tänk att denna morgon förlorade S sin oskuld, liksom sjönk ihop som en misslyckad sufflé.

  Kanske de kan se sig själv i spegeln för en gångs skull; i den storlek på kostymen som de faktiskt är innehållet i?

  SvaraRadera
 6. Melmac: Ja, det ligger onekligen ett löjets skimmer över Lindbergs hätska utspel. Man kan riktigt se indignationen ånga ur hans öron. :)

  SvaraRadera
 7. SD säger att de ska "fälja" varje budgetproposition som inte dansar efter deras pipa, säger Magdalena Andersson-just nu är det kast med "svarte Petter"/SD och Magdalena ber - uppmanar oförtrutet ALLA Alliansens medlemspartier, var och en för sig, att antingen rösta igenom S´budget eller dansa efter SD´s pipa.

  så? tycker en inte som S, jo då dansar en efter SD´s pipa. Snacka om att förminska Alliansens egna förslag och inte se sin egen del öht i uppkommen situation, men framför allt; Att utpressa Alliansen rösta S annars är ni SDáre!

  Jag måste tillstå att Ullenahg bashade Ulla Andersson och Magdalena Andersson och MPbruden

  SvaraRadera
 8. *S Magdalena menar jag..

  SvaraRadera
 9. Maja: Dansar man efter pipor fortfarande alltså? Jag trodde det var vuvuzelor man förväntades dansa efter numera.

  SvaraRadera
 10. Det är obegripligt att Alliansen klev av regeringsmakten, men ok de kanske inte kunde eller ville, för var inte Alliansen större än S+MP?

  Hursomhaver ...samma skäl för Löfven, att ta in MP i regeringssamarbete. S kanske trodde detta var det bästa eller de var tvungna.

  Vidare så storsatsar MP omedelbart med att stoppa förbifarten, men miljonerna för projektet tickar ändå. De skakar om Sverige med vilja stänga Bromma.

  I dagsläget har regeringen endast +1 i förtroendebetyg, 29% tycker regeringen gör ett bra jobb. Att jämföras med att Alliansen har ett förtroendebetyg på +18.

  På något sätt är alla andra partiers felaktig beslut, eller misstag om man vill vara snäll, detta SDs fel.

  /Majsan

  SvaraRadera
 11. Varför låter S Jörgen Hellman som "Foten" Karlsson?

  Nu kom MP med "nynazism" och "lekstuga"
  # älta?

  INGEN av de som talat från NÅGOT parti -som ALLA lovar ALLA men särskilt barn äldre sjuka-ALLT,

  INGEN av dem har nämnt elefanten, och det är skandal då MPkvinnan säger att SD inget vet om demokrati=))

  SvaraRadera
 12. Svensk politik handlar mer om vem som sitter "på"? styråran och om dans efter pipa eller vuvuzela än om faktiska ekonomiska kostnader och åtaganden??

  Allt för att slippa "förhålla" sig till ett parti som ensamt för fram den utgiftspunkt som påverkar ALLA andra utgiftsområden??

  Det borde vara djupt deprimerande och jag skäms .. eller borde i alla fall skämmas .. över att jag tycker att dagens riksdagsdebatt är mer underhållande än melodifestivalen! ;-D

  SvaraRadera
 13. Skäms inte Anybody , jag ser en massa människor som söker in vid Dramatens scenskola framför mig bland alla dessa människor i riksdagens plenisal.

  SvaraRadera