söndag 21 december 2014

Riktiga statsministrar bär inte offerkoftor*.


Vår statsminister är arg. Riktigt, riktigt arg!

Offerkoftan är knäppt så högt i halsen att han nästan kvävs av sin upprördhet. INGEN tar ansvar för att han i sin ilska råkade utlysa ett extra val innan det ens var möjligt att göra det.

Sverigedemokraterna är maktfullkomliga och maktlystna när de utnyttjar riksdagens regelverk för att göra sin stora fråga .. invandring, och integration .. till en huvudfråga . Det maktspråket, den maktfullkomligheten, den arrogansen mot Sveriges riksdag, det gör mig riktigt riktigt arg, säger Stefan Löfven uppbragt och ägnar inte en tanke åt att SD gör precis det som de lovat sina väljare .. 13% av väljarskaran.

Oppositionen .. dvs Alliansen .. lyfter inte finger för att komma med förslag på hur han ska kunna trassla sig ur den grop han grävt åt sig själv. Trots att han säger sig ha lagt upp "skatter och avgifter och alla utgiftsområden" på bordet för diskussion så kommer de inte med några som helst genomarbetade förslag eller lösningar på hur han ska anpassa sin politik så att de kan rädda statsministerämbetet till honom?

Det går inte att sätta sig vid ett tomt förhandlingsbord!

Om man får nej hela tiden så tar tålamodet slut någon gång!

Han ägnar inte en tanke åt att det är HAN, i egenskap av statsminister som är skyldig att presentera de genomarbetade förslagen och lösningarna som ska läggas fram på det tomma förhandlingsbordet .. för allianspartierna att godkänna, förkasta eller diskutera?

Det är statsministern som ska fylla förhandlingsbordet med förslag .. inte oppositionen.

Extraval är nödvändigt, hävdar Löfven. Men om valresultatet skapar samma kaos som i dag så anser han att det bara återstår samarbete över blockgränserna.

Vi kan inte hålla på att ha val varje år eller halvår, säger Löfven förtrytsamt i riktning mot Alliansen som envisas med att hålla de löften de gav sina väljare. Precis som Sverigedemokraterna!! Det bevisar väl om något att det existerar ett samarbete?

Socialdemokraterna skulle ALDRIG hålla sina löften om statsministerposten stod på spel. Aldrig skulle de bete sig som borgare och sverigedemokrater!

Stefan Löfven är bitter och .. naturligtvis .. ARG. Så bitter att det kliar under offerkoftan. Både Fredrik Reinfeldt och Anders Borg smet ut genom en bakdörr som han själv inte har tillgång till ... än.

Det är djupt orättvist att de nu slipper stå till svars för allt elände som drabbat Stefan Löfven. Det är också bittert och orättvist att de har åsikter om hans regerande och att de inte tvingades utlysa extraval när han själv satt i opposition och bröt mot praxis tillsammans med SD!

Det är orättvist

Men när Stefan Löfven kräver samarbete så glömmer han en liten detalj.

Den rödgröna regeringen och Stefan Löfvens statsministerpost vilar tungt på Vänsterns 5,7% och Vänsterpartiet har tydligt deklarerat att de ALDRIG i livet kommer att gå med på att samarbeta med borgerligheten.

ALDRIG!

Och .. vips .. så försvann 5,7 procents förhandlingsmakt.

Och då kan inte jag se annat än att Stefan Löfven inte har mycket att komma med vid förhandlingsbordet, om han anser att hans och  Miljöpartiets 38% kan ställa krav på allianspartiernas 39,3%?? DET kanske är anledningen till att det aldrig kommer upp några genomarbetade förslag eller lösningar på statsministerns förhandlingsbord?

Varför ska Alliansen svika sina väljare för att vika ner sig för en regering som representerar färre väljare? Hela idén med demokratiska val går väl ut på att de som har störst väljarstöd regerar?

Men jag tror inte Löfven riktigt har förstått att de irriterande procenttalen som alla talar om i samband med val och opinionsmätningar representerar RIKTIGA människor och inte förhandlingspotter! Vanliga människor som har uttalade önskemål baserade på de uppgifter de olika partierna fört fram i en valrörelse eller i sitt riksdagsarbete.

Väljarna?? .. Vad har dom med det här att göra? Det är ju Stefan Löfven som är STATSMINISTER. Det är honom alla sviker och motarbetar och även om den är han .. och bara han .. som tror att hans problem kan lösas med ett extraval .. så är det alla andras ansvar att se till att han ..

1 .. slipper utlysa det!
eller
2 .. blir omvald!

Hans tålamod är slut! Offerkoftan kliar, statsministern är förbannad och hans uttalanden, språk och inställning till andra partiers vallöften blir mindre och mindre statsmannamässiga ju närmare den 29 december vi kommer.

* Rubriken har jag på sätt och vis lånat från boken "Riktiga katter bär inte rosett", av Terry Pratchett.


DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., 

3 kommentarer:

  1. EN mycket intressant läsning i Dagens Industri:

    http://www.di.se/artiklar/2014/12/20/debatt-hagglund-visar-vagen-for-s-i-migrationsfragan/

    SvaraRadera
  2. Som jag skrivit tidigare enligt en säker källa i riksdagen så var det ingen utsträckt hand Löfven kom med, snarare en order att släppa igenom regeringens budget. Dvs. rena rama fack-pamps fasoner gentemot en arbetsgivare, en motpart som precis som facket vill att hjulen ska fortsätta snurra och pengarna strömma in till bolaget. Det fungerar där men inte i Sveriges riksdag där man något fler idéer för att gå framåt.

    SvaraRadera