tisdag 13 april 2010

De lever på andras arbete ..

.. det kan man väl säga att de gör som får livstids försörjning från staten i form av konstnärslön???

Men det är ju KULTUR!!!! .. utbrister då, bland andra, Leif Pagrotsky (s) som tycker det skulle "väcka obehagliga associationer" om riksdagen nu i maj skulle rösta mot detta enormt viktiga kulturella bidrag som delas ut till 157 enormt viktiga kulturarbetare.

Det märkliga med dessa kulturarbetare är att de får bidraget för att de har lyckats så bra med sin kulturella gärning och egentligen borde kunna försörja sig själva, tycker man. Om det nu inte är så att ett gäng politiker tycker det är tjusigt att kunna betala lite för att kunna mingla och frottera sig med kultureliten på diverse tillställningar ... dit vi inte är välkomna trots att det är vi som betalar??

Jag är ingen snål medborgare .. jag skulle mer än gärna betala mer än dubbelt så många årslånga stipendier till unga, lovande, idérika konstnärer/kulturarbetare som då får en chans att bygga en bas att försörja sig på.

Unga kreativa människor förtjänar stöd och chanser i början av sin karriär .. inte ett tak i form av gamla, trötta föredettingar som ligger i vägen. Fast det är ju hur jag ser på saken .. och jag tänker för det mesta FEL .. politiskt och kulturellt sett??

Men om sossarna röstar FÖR konstnärslöner i maj ... då röstar jag MOT sossarna i september, för det finns en gräns för vad jag tycker är mitt ansvar.

Den gränsen går vid etablerade kultursnubbar som .. ivrigt navelskådande .. lever det bekväma, bekymmerslösa liv som ingen av oss andra ens en gång kommer i närheten av .. annat än genom bidraget från vår skattsedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar