Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

måndag 5 april 2010

De rika som ska rädda Sverige ...

.. var finns de???

Jag gör som vanligt och går ut på nätet och letar och hittar att det är ungefär 10% av Sveriges befolkning som är höginkomsttagare. Enligt det rödgröna alternativet är det de som ska ge resten av landet höjd levnadsstandard??

Räcker det???

Jag läser en artikel på Expressen Debatt som säger det som jag inte riktigt hade klart för mig att jag tänkte ... "Problemet är inte att det finns rika utan att det finns fattiga och arbetslösa."

För så är det ju. Vi behöver alla dessa människor med driv som skapar företag och arbetstillfällen i sin jakt på materiell välfärd och vi tjänar absolut ingenting på att driva dem till att lägga sin energi någon annanstans än här .. för tar vi ifrån dem allt och fördelar det mellan oss andra så är det snabbt slut och vi har .. ingenting!

Men vilka är då fattiga? Ja, inte är det att inte kunna köpa det senaste i teknikväg eller att behöva avstå från en årlig Thailandssemester. De som är verkligt fattiga är dom som vi inte vill se .. människor som kommer hit från andra länder, gamla med garantipension, människor med funktionshinder och/eller andra handikapp och de som fallit mellan stolarna på grund av missbruk eller psykisk sjukdom.

Det är de verkligt fattiga och behövande i Sverige och det är dom vi borde tala om ..

.. och inte de 10% rika!

(.. och vill vi VERKLIGEN .. begränsa antalet RIKA så kan vi ju börja med att se över ersättningsnivåerna för våra folkvalda som arbetar dubbelt eller inte arbetar alls men får generösa pensioner.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar