tisdag 23 november 2010

Attans också!!!

Jag läste i tidningen, såg på nyheterna och hörde att det skulle bli snöstorm och att SMHI hade skrivit på sin hemsida att snökaoset inte var långt borta .. men på något sätt lyckades jag inbilla mig att det inte handlade om OSS?

Inte HÄR väl??

Och det såg lovande ut när jag traskade ut i skogen med hundarna i morse och de få flingor som föll när jag gick in i mitt arbetsrum för att måla efterlängtade julklappstallrikar till Dottern, verkade inte vara så mycket att oroa sig för.

Så slog inspirationen till .. hela den sista tidens sossebråk med interna stridigheter, kritiska uttalanden hit och dit och HEMLIGHETER .. hemlig politik, hemliga åsikter, hemliga partiledarkandidater, hemligt intresse, hemligt ställningstagande ... alltihop samlades i en absolut vision om klockrena SOSSEGLAS!!

Sagt och gjort .. det skulle säkert gå jättesnabbt att fixa till så kunde de stå och torka medan jag tog itu med tallrikarna som inte kändes så där väldigt inspirerande. Jag har gjort dem förr .. många gånger.

Tiden går fort när man har roligt och när jag lyfte blicken från det sista glaset hade klockan på något mystiskt sätt redan passerat lunchtid?? Och när jag tittade ut genom fönstret så hade landskapet helt förändrats??

Hur många gånger har jag inte lurat mig själv på det här viset??

Man SKA göra det man måste FÖRST!! Att jag aldrig kan lära mig det??

Nu måste jag bylta på mig fullständig vinterutrustning, släpa fram snöskottningsattiraljerna och sätta igång ..

.. och om inte Maken blir omåttligt försenad av snökaoset på vägarna när han åker hem från det möte han är på, så lär jag inte hinna några tallrikar alls i dag.

Men glasen blir .. hmm .. VÄLDIGT ovanliga och sossiga!! Och naturligtvis väldigt HEMLIGA .. men om de klarar eldprovet i ugnen så ska jag lägga upp dem här för beskådan om några dagar.

Då kanske jag får veta om det finns någon annan som tycker att idén är lika roligt som jag tycker själv!

5 kommentarer:

 1. Kusinen från landet23/11/10 13:44

  Jag ser med spänning fram mot att få se glasen! Själv nöjer jag mig att försöka undvika alla möss som invaderat huset.

  SvaraRadera
 2. Kusinen från landet23/11/10 13:45

  Hittekatten kanske ser till att du slipper samma invasion?

  SvaraRadera
 3. Här är snöovädret på gång och jag sitter och njuter av ett nytt ryggskott och omlagda postrutiner. För två veckor sedan fick vi information att nya rutiner hos Posten gjorde att våra brev skulle komma något senare i framtiden. Något senare betyder att den post som rasslade ner i vår brevlåda omkring kl.10.00 dunsar ner omkring kl.18.00. I fredagskväll var den tidig vi fick den 17.10. Distrikten har blivit större för brevbärarna också så det blir mer att släpa på för de stackarna. Igår föll en stackars brevbärare med sin cykel och hon och alla postväskor låg utspridda över vägen. Hon tog sig upp men haltade svårt men jag han inte fram för att hjälpa henne så det gick nog bra ändå. Jag har plockat fram mina juldukar och konstaterar att allt måste tvättas eftersom ett års kattbäddning inte gagnat deras fräschör. Jag borde tvätta fönster också och skriva på min uppsats. Äsch - jag går och lägger mig och läser boken jag vann - Hundraåringen som klev ut genom fönstret....

  SvaraRadera
 4. Kusinen .. Hittekatten gör sitt bästa men är just nu fruktansvärt UPPRÖRD över att vår kriminella irländare har hittat hennes skafferi och sprider åratals mumifierade muslik över tomten .. själv är jag minst lika upprörd, av helt andra skäl!!

  GRANNY .. det låter som en utmärkt idé och en läsvärd bok. Jag tror jag följer ditt exempel!!

  SvaraRadera
 5. Kusinen från landet25/11/10 09:46

  Upprörd, jovisst, gissa vad jag blev häromkvällen när jag hittade en halvdöd större skogsmus på sovrumsgolvet! Då önskade jag nästan att vi hade haft en katt.

  SvaraRadera