måndag 22 november 2010

Ideologi .. är det bara ett ord för politiker??

Jag såg och hörde Wanja Lundby-Wedin i SVT:s Agenda i går och jag är inte riktigt säker på vad hon sa?

Det beror inte på att hon inte sa något, utan mer på att det var svårt att få något sammanhängande innehåll i de ordvolanger som flöt ur hennes ständigt leende mun .. men så här TROR jag att hon sa.

Det var och är inget fel på den politik som sossarna hade under valrörelsen .. Wanja Lundby-Wedin var själv med och mejslade fram den, så det vet hon.

Däremot så FRAMFÖRDES den otydligt .. men det berodde enbart på att det var två andra partier inblandade som rörde till budskapet.

Det var FEL att tala om Fastighetsskatt och Förmögenhetsskatt som framtida statliga inkomstkällor .. det skrämde väljarna. I stället skulle man ha talat om IDEOLOGI och berättat hur man tänkt finansiera behoven EFTER valet .. då hade det politiska budskapet blivit tydligare??

Med andra ord så var och är sossarnas politik stabil och trovärdig .. men blev instabil och skrämmande när Miljöpartiet och Vänstern rörde till det. Fast det var inte sossarnas fel att de tvingades in i det samarbetet utan Alliansens eftersom de hade ett så sammanhållet samarbete .. så att sossarna hade inte något annat val?

Krisen och kaoset är ingen kris eller kaos .. utan bara en process i sökandet efter en ny ledare i stället för den som var BRA men hindrades i sin gärning av ANDRA som kallade saker vid sitt rätta namn i stället för att kalla det ideologi för att undvika att oroa väljarna?

Så uppfattade jag det! Men hon KAN ha sagt något HELT annat???

Men nu har ju sossarna äntligen "klarat Sahlinkrisen" och får lite arbetsro eftersom de, enligt alla mätningar, verkar ha nått sin lägstanivå och inte har tappat mer än en halv procentenhet de sista dagarna .. det måste ju kännas som en framgång?

På tal om sökandet efter en ny partiledare säger den kristna Broderskapsrörelsens ordförande Peter Weiderud .. "H*n bör ha erfarenheter även utanför partiet" .. därför att ..

.. "våra väljare blir allt mer utbildade och intellektuella medan våra ledare har gått i andra riktningen!"

Han verkar vara en klok man .. och detta sa han alltså INNAN Wanja Lundby-Wedin framträdde i Agenda!!!

8 kommentarer:

 1. 0,5% på en månad blir 24% på 4 år eller 23% fram till nästa val.

  SvaraRadera
 2. Bra att du benade ut det. Jag såg programmet och tyckte att Wanja gick i ring med sig själv och på något vis försökte att friförklara sig och partiet - den orubbliga heliga Alliansen Wanja+S+LO. Peter Weiderud kanske skulle vara något för framtiden och man skulle kanske se mer på partiet och vad det står för än dess ledare. Ledaren är trots allt bara en person, partiet består av många många (än så länge)fler.

  SvaraRadera
 3. ""våra väljare blir allt mer utbildade och intellektuella medan våra ledare har gått i andra riktningen!""

  Äntligen ngn som har LITE själviskt. Fast hur man kli mycket mer obildad än vad Person var och inneha den befattningen han hade tror jag inte är möjligt, dvs de kan nog inte "gå mer" i den riktningen.

  SvaraRadera
 4. självisk skulle vara självinsikt
  kli skulle vara kan
  &
  Person skulle naturligtvis vara med två ss
  (säkert ngt mer fel)

  Daggs att vakna/utbilda mig tror jag :)

  SvaraRadera
 5. "Ordvolanger"! Vilket underbart ord! Du är bra rolig Du, Any!/G

  SvaraRadera
 6. Än en gång...Svårt med kvinnliga ledare...

  SvaraRadera
 7. Hörde en man (82 år) på radion igår som sa att S-politiken inte gått fram, bara borgerliga tidningar, borgerliga journalister etc. Politiken är det inget fel på enl. honom.
  Såg tyvärr inte Vanja igår, men det verkar ju ha varit jätteintressant och klargörande

  SvaraRadera
 8. Jag törs inte riktigt skriva om vad jag anser om Wanjas ledarskap .. för då får jag hennes kön rakt i ansiktet .. urk :-P

  Men TYDLIG i sitt budskap kan hon inte anklagas för att vara i alla fall?? Oavsett kön??

  SvaraRadera