Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

fredag 12 november 2010

Men .. hur tänker hon se´n???

Jag inser att jag inte förstår mig på det politiska spelet .. det verkar inte ha någon som helst likhet med den verklighet som vi andra lever i??

Men så mycket har jag förstått, att när Mona Sahlin säger att hela VU och partistyrelsen ska ställa sina platser till förfogande så är det INTE ett tecken på att hon tänker kasta in handduken utan i stället ett försök att avleda uppmärksamheten från den egna insatsen.

När Thomas Östros nu går ut och önskar sig en skattereform som liknar Kjell Olof Feldts skattereform från 90-talet och talar varmt om att "S måste företräda arbetarna" .. så är det INTE ett erkännande av att han på något sätt felat under valrörelsen eller HAR ett färdigt förslag på denna skattereform eller ett löfte till "arbetarna", utan bara en ansökan till partiledarposten.

Att Ibrahim Baylan kallar till KRIS-möten per telefon för att "prata om hur S ska gå vidare" betyder INTE att han har något viktigt säga, utan är bara en signal om att han minsann inte tänker bära skuldbördan för valförlusten.

Och Mona Sahlin som är född i partiet, uppväxt i SSU, har nätverket, kontakterna, god färdighet i det politiska fintandet och intrigerandet samt kan bränna av alla floskler, idealistiska fraser och slagord i sömnen .. hon slåss för sin politiska framtid??

Men hur tänker hon då??

OM hon nu lyckas bli omvald??

Vad förväntar hon sig? Vad tror hon ska hända??

Tror hon verkligen på fullt allvar att svenska folket kommer att se henne som en Ledare med goda Ledaregenskaper .. efter vad vi sett de senaste fyra åren .. och NU??

Tror hon att svenska folket efter den här röran kommer att se henne som stark och kapabel till att företräda de människor som hon uppenbarligen inte har en aning om hur de lever och skapa en politisk vision som sossarna inte varit i närheten av sedan 50-60-talet?

Tror hon att den besvärande ryggsäck hon släpat på hittills som genom ett mirakel kommer att försvinna?? Jag för min del vet INGEN annan politiker än Berlusconi som lyckats hålla sig kvar vid makten så länge och ihärdigt trots så många felsteg och misslyckanden??

Och hur kan hon ens inbilla sig att hon ska kunna genomföra ytterligare en valrörelse utan att bli ifrågasatt för hon hanterat sitt ledarskap hittills?? Det behövs faktiskt mer än att vifta med kvällspressens löpsedlar i valrörelsen sista timme för att få uppdraget att forma framtiden för ett helt folk, eller vad tror Mona Sahlin??

Eller tror hon att det räcker med att ha en bra strateg att hålla i handen och en bunt färdigskrivna löften som man inte begriper värdet eller kostnaden av???

Vad är MÅLET, meningen med striden?? .. eller är det bara vinsten som räknas i politikens värld??

Hur TÄNKER hon??

Tänker hon??

Tänker???

3 kommentarer:

 1. sosse eliten kämpar med näbbar och klor för att behålla sina “solidariska” miljonlöner,

  samtidigt pressar hungriga unga panikslagna ssu indoktrinerade på och skriker att det är deras tur att få “godis” av folket

  Innan partiet krackelerar helt.

  Och ute i kommunerna/landstingen sitter betongsossar och darrar, kanske dom får krav på sig och det är slut på fifflandet och roffandet..huga..hemska tider.

  vad hände allt var ju så bra 1973

  Pengar makt och trygg tillvaro, nepotism och partiboken i fast grepp, villa pool och 3 bilar .

  Det är inte lätt att vara sosse siså där 40år senare när världen genomskådat dom.

  Var lite solidarisk nu och skänk ett par 1000 till din närmsta sosse politiker nu, dom behöver dom, nya bilen måste ju betalas och snart är det ju jul med Thailandresan.

  SvaraRadera
 2. Tänkte inte på det!!! Och det finns ju en hel HÖG landstingspolitiker som kommer att lida nöd framöver också .. ojojoj.

  Jag tar en kastrull och ställer mig utanför Åhléns och samlar ihop lite till de nödlidandes behov framöver .. ;-D

  SvaraRadera
 3. Ta stora skinkkokargrytan istället Any.

  SvaraRadera