söndag 21 november 2010

Man FÅR göra fel och ..

.. det är inte en katastof om man tänker fel, har fel taktik, dålig information, är illa påläst eller litar på fel personer. Det går alltid att kavla upp ärmarna, ärligt se sina tillkortakommanden och börja om från början igen.

Men man får aldrig, aldrig bli löjlig, liten, skrattretande och framstå som ett skämt .. !! Bli ertappad med "byxorna nere", "handen i syltburken", "foten i klaveret" .. eller vela omkring helt utan styrning eller färdriktning.

Just nu söker Socialdemokraterna med ljus och lykta efter en partiledare .. och jag är alldeles förbluffad över vad jag ser!!

En valberedning .. som är nästan lika svår att välja som partiledarkandidaterna .. ska plocka fram EN kandidat som medlemmarna sedan ska "VÄLJA"(??) vid en extrakongress .. vilket skämt!!

Det dåliga valresultatet har till stor del skyllts på det rödgröna samarbetet och mest på att Vänsterpartiet "tvingades" in i Mona Sahlins och Maria Wetterstrands överenskommelse ... och nu ser jag att en av de hetaste kandidaterna, Veronica Palm .. med kraven återinför SKATT på förmögenheter och fastigheter och var inte så flata när det gäller jobbskatteavdraget .. håll vänster, bli ett VÄNSTERPARTI .. är en kvinnlig kopia av, Lars Ohly!! Ofattbart kul!!

S-kvinnorna är som vi redan vet mer intresserade av KÖN än kompetens!! Och det ger ju frisedel på två sätt .. först förtur till jobbet och sedan en "fullgod" ursäkt om vederbörande misslyckas på grund av otillräckliga kvalifikationer. Nu vill de börja om från början igen .. en KVINNA, en FEMINIST och om det sedan är en kompetent person så är det väl bra .. men det är inget absolut krav.

Förlåt om det är osolidariskt av mig som kvinna .. men jag tycker det är hysteriskt skrattretande.

Att bli s-politiker och nå upp till beslutandenivå är alldeles omöjligt vid mogen ålder .. det beskriver Anna Dahlberg i Expressen. Den som inte bestämde sig i tonåren och skötte sitt ungdomsfestade med SSU har inte en chans .. och de smartaste och vassaste förmågorna som satsade på utbildning och arbetslivserfarenhet får snällt finna sig i att dörren är stängd till landets viktigaste ämbeten .. åtminstone när det gäller Socialdemokraterna.

Sedan har vi också med höjda ögonbryn fått insyn i de outtalade koderna inom socialdemokratin .. man får aldrig någonsin visa att man VILL något!! Minst av allt får man ge en antydan om att man vill bli partiledare!!

Det går bra att intrigera, bilda grupper, sprida rykten och läcka till media .. även om INGEN är intresserad och INGEN vill. Och de som finns .. men inte vill? .. tycker så olika att det är svårt att fatta att de tillhör samma parti??? Men det de har gemensamt är att det måste vara NÅGON ANNAN .. (som sedan ska belönas med ett högt ämbete) .. som ska framföra det egna intresset.

Puh .. det måste vara jobbigt att vara sosse .. men vanvettigt roligt för oss som sitter på första parkett.

Socialdemokraterna riskerar att bli ett folkligt skämt. Ett litet roligt, skrattretande, innehållslöst parti för maktlystna SSU-groddar .. helst feminister .. utan kunnande, utan förankring i verkligheten och utan politisk ideologi.

Ett parti som egentligen tycker att det är FOLKET det är fel på när de förlorar den makt de anser sig ha rätt till.

4 kommentarer:

 1. Härligt och bra skrivet av dig, nej jag håller med dig helt och fullt. Varför fattar inte S vad de håller på med, de förlöjligar sig själva å det grövsta. Sätta in en kvinna till som inte har kunskap, nej gud bevare oss. Förmögenhetsskatten och fastighetsskatten, var de två skatterna som gav tårta på tårta. En villa med ett högt tax.värde blev beskattad med båda, så att införa de båda igen är helt och hållet vänsterpolitik. Nej, sätt in någon kunnig person, med bred kunskap som kan tänka själva och inte blir någon nickedocka. En bra ledare, bred kunskap, bra retorik, debattvilllig osv men se för fasen till att vi slipper dessa fruntimmer, som inte vill annat än synas och höras. Jag är kvinna men för den skull så inser jag att det krävs mera än kön, för att bli partiledare.

  SvaraRadera
 2. Det måste finnas någon tvkanal som kör politisk "total make over". Vi anmäler så klart Mona och så kan vi recycla henne.Politisk återvinning på min ära 8-)

  SvaraRadera
 3. Ska vi gissa på under 25% i nästa val?

  SvaraRadera
 4. Man måste försöka förstå varifrån dom kommer, (S) rörelsen är en stor maskin med olika grupper, studieförbund, ABF och allt vad det kan vara, JA sägare om förtecknen är solidaritet och jämlikhet. Hur skall denna organisation kunna ta sig ur detta och det är då Veronika Palm träder in och säger det bara loosers sagt tidigare (Östros) HÖJ skatten och hon hoppas nu att alla ska tänka, vi gjorde nog fel som såg till oss själva och kan dessutom Palm flytta över skattehöjningen till de rika så faller nog detta i god jord, som vanligt.

  SvaraRadera