onsdag 10 november 2010

Nu krackelerar lerfötterna ..

.. på den socialdemokratiska kolossen. Enligt kvällspressen pågår det interna strider om partiledarposten och Håkan Juholt, försvarsutskottets ordförande, stöder och ställer sig bakom SSU:s krav på att hela partistyrelsen bör avgå.

Sahlin, Baylan och Östros är namn som väldigt många socialdemokrater inte längre vill förknippas med och Morgan Johansson tycker till och med att hela katastrofvalet var Östros fel.

Och som alltid när det handlar om politik har det kallats in en statsvetare som anser att "startskottet har gått .. kriget har börjat" och att debatten och krishanteringen bara handlar om skuldbeläggande och är lika politiskt innehållslös som Pastor Janssons påse.

(Ni vet .. han som Hasse Alfredsons ringare talade om i en monolog från 70-talet .. "Livet är som en påse, det blir tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något.")

Mary X Jensen, Mina Moderata Karameller, skriver i dag om "Kvällspressens återinförande av skampålen - Löpsedeln" angående medias iver att hänga ut och döma personer som är misstänkta för brott. Tyvärr så händer det inte alltför sällan att det visar sig att misstanken bara var en misstanke och att det var någon helt annan som var gärningsmannen .. och då begränsar sig tidningens ansvar i bästa fall till en liten tillrättaläggande notis på undanskymd plats.

Tyvärr så har kvällspressen samma makt och ambitioner i den politiska debatten. Det är väl ingen som glömt den uppumpade Littorin-ballongen som bara innehöll luft .. vilket enligt mig är ett av de mest skrämmande bevisen på medias maktmissbruk och vilja att sälja ut sin egen trovärdighet för att höja lösnummerförsäljningen.

Och den FORMIDABLA valspurten som både media och socialdemokraterna själva brukar ange som ett skäl för att Mona Sahlin bör sitta kvar som partiordförande var väl egentligen också en kvällstidningsprodukt??

Ett antal svårt sjuka människor som hamnat mellan stolarna i sjukförsäkringssystemet .. precis som många andra gjort även under socialdemokratiskt styre .. hängdes ut i kvällspressen för att påverka väljarna i socialdemokratisk riktning.

Det gav Mona Sahlin en drömchans att berätta vad hennes eget parti skulle ha gjort i stället och HUR Socialdemokraterna tänkte ta itu med problemen i sjukförsäkringssystemet. Men i stället för att framföra partiets eller den rödgröna alliansens planer på en ändring så valde hon att vifta med LÖPSEDLARNA och tala om samma klyftor som ökade också när Socialdemokraterna satt vid makten utan att för ett ögonblick fundera över varför.

Formidabelt???????

Den socialdemokratiska politiska påsen är alltså helt tom, men i stället för att fylla den med innehåll klamrar sig en ledning, som bevisat sin oförmåga, kvar vid makten, partiet splittras i interna stridigheter allt medan media bestämmer .. vem eller vilka som ska stå på löpsedeln i morgon, vem eller vilka som hänger löst eller sitter säkert.

Och vilken dag som helst kommer någon av våra kvällstidningar att ha rubriken .. H*N ÄR SOCIALDEMKRATERNAS NYA ORDFÖRANDE!!!

Oavsett vad kriskommisionen eller de interna maktspelen kommer fram till ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar