tisdag 9 november 2010

Jag tar det som en personlig förolämpning!!

I går hade jag en verklig skitdag .. och då är det väl inte för mycket begärt att en sådan dag ska kompenseras rikligt dagen efter??

Men icke .. SNÖKAOS OCH TRAFIKPROBLEM stod det i tidningen och snökaos och trafikproblem är vad jag fick! Lägger man sedan till alla idioter som tror att det är högsommar och barmark så var det minst sagt intressant och spännande att ta sig in till vår lilla stad i dag.

Flämtande och fullständigt dyngsur kom jag inhastande på slaget 10, redo att sjunka ner och bli behagligt tillfrissad. Men då hade redan dagens första kund varit en kvart försenad så .. ja, då hade jag inte mycket för att JAG var i tid.

Men inget är så välgörande som att vara föremål för någons odelade uppmärksamhet i en och en halv timme drygt. Tänk så härligt det är att bara sitta med en bunt modemagasin, kaffe och kakor och bara frossa i flärd och smask .. det går jättebra att förtränga det dåliga vädret utanför fönstret då.

Jag FÖRNYADE mig .. lite grand.

Klippte av mer än jag brukar och färgade de mörkare partierna i mitt hår i en annan nyans. "Vi tar i lite violett så får vi en kallare färg" .. sa hon som brukar göra underverk av det mesta och då var jag redan i dvala så jag funderade inte så mycket på vad hon menade.

Men när hon började applicera kletet som skulle ge denna "kalla" färg kändes det lite nervöst .. en märklig lila, tegelartad nyans som nog aldrig tidigare skådats .. i varje fall inte på mig?? Men lyckligtvis blev det en annan färg i slutresultatet .. bättre än tidigare. Men det är ju synd att den snygga frisyr som jag fick .. försvann i samma ögonblick som jag steg utanför dörren.

Och när jag kom hem hade jag lika mycket vatten i skorna som det var på marken jag gått på, håret hängde i blöta stripor och jackan var tung av väta.

Jag VILL INTE ha snö!! Jag tycker att vi fick snö så att det räckte förra vintern .. det måste helt enkelt finnas en gräns för hur mycket snö man måste stå ut med under ett år!!!!

Jag tycker det är VACKERT med GRÖNA jular .. ju grönare, torrare och soligare desto bättre!!!

Och jag vill INTE läsa rubriker som SMHI utökar vädervarning, Kaoslarm i morse, SMHI varnar för snöproblem, SMHI varnar för snökaos och ..

.. jag vill framför allt inte att de ska stämma med verkligheten!!

Visst är det konstigt .. verklighetsöverensstämmandet när det gäller nästan alla andra rubriker brukar ju vara buslåg .. varför kan det inte vara så när det gäller vädret också???

3 kommentarer:

 1. Kusinen från landet9/11/10 15:43

  Enligt klart.se skulle vi skymta solen mellan snöflingorna mitt på dagen här hos oss, men den skymten måste ha varit enormt kort, för vi missade den både jag och min man. Resan in till sta'n för att handla ställde vi in, i hopp om bättre väglag i morgon.
  Bli nu inte förkyld igen, när du blev så våt!

  SvaraRadera
 2. Håller med om att vi fick nog snö förra säsongen, det räckte ledigt för de närmsta tio åren åtminstone!
  Hoppas du fick ordning på nya frisyren.

  SvaraRadera
 3. "Jag tycker det är VACKERT med GRÖNA jular .. ju grönare, torrare och soligare desto bättre!!!"

  +1

  SvaraRadera