Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

söndag 7 november 2010

Jag kräks ..

.. nästan lite grand, när jag ser förstasidan på Expressens pappersupplaga nere på macken.

NY SKANDALBOK OM SILVIA av samma författare.

Det har tydligen blivit skvaller över och nu planerar Deanne Rauscher att använda det till en "ny potentiell skandalbok om hovet" .. "Silvia - drottning till varje pris", vilken fantasifull titel!

"Hon om någon är värd en bok. Jag fattar inte hur hon har stått ut", säger Deanne Rauscher som ska skriva ett "intressant psykologiskt porträtt" av rent medlidande med drottningen.

"Jag har inte förstått hur hon har stått ut med allt negativt som kommit fram kring kungen" .. säger författarinnan som sett till att det verkligen hängt på alla löpsedlar de senaste dagarna.

Pengar .. nej, inte alls! Thomas Sjöberg och Deanne Rauscher är INTE ALLS intresserade av pengar. De vill bara att SANNINGEN om dubbelmoralen ska fram.

Tänk vad GLAD hon ska bli, drottning Silvia!! Vad mycket lättare hon kommer att kunna STÅ UT, nu när Deanne Rauscher & Co ställer upp vid hennes sida!!

På det här sättet går det att använda samma skvaller en gång till på ett miljöanpassat sätt. Författaren kan tugga om samma upprörda anklagelser och påstående i ett helt annat perspektiv .. det feministiska!! Stackars Silvia, stackars alla kvinnor som "tvingas" att leva med män som aldrig blir vuxna.

För så är det väl? Visst är det synd om oss kvinns som inte kan säga nej när män föreslår att vi ska ställa upp på det ena eller andra .. vi som inte kan bestämma själva hur vi vill ha det eller som inte har en chans att få synas bland noblessen, adeln eller kändiseliten om vi inte betalar med våra egna kroppar .. vi som är så desperat beroende av att ha en MAN att vi ser genom fingrarna på otrohet och lössläppta grabbfester med "något sött till kaffet".

Synd, synd, synd är det om oss!

Silvia måste ju bli alldeles till sig av lycka när hon nu genom Deanne Rauscher får chansen att ge denna veliga korkade kvinnobild ett ansikte.

EN LYSANDE IDÉ .. tycker vd:n på bokförlaget Lind & Co som nu hittat sin alldeles egen nisch. Skvaller .. för så här mycket böcker har de väl aldrig tidigare sålt .. och när drottningboken sålt slut så kan ju materialet återanvändas i böcker om hur det hela har påverkat kungabarnen i deras vuxna liv, eller hur???

Herman Lindqvist är upprörd i AB och jag håller helhjärtat med honom i hans upprördhet. Men det är nog inte mycket värt är jag rädd, för som han skriver .. "I dag är det svenska journalister som tagit över de gamla lutherska prästernas piska och Guds lag har ersatts med det som för tillfället är de politiskt korrekta åsikterna".

Men jag undrar i all stillsamhet .. VEM eller VILKA granskar journalisterna, bokförläggarna och chefredaktörerna och deras motiv och källor????

7 kommentarer:

 1. Tredje boken kommer väl att handla om han Jonas som var förlovad med prinsessan Madeleine. Han har säkert massor att berätta om hur han nyttjas av noblessen och framförallt har det absolut stort allmänintresse eller något. Jag hade ingen aning om att vi kvinnor generellt är så stora våp som vi tydligen är - och vi utnyttjas tydligen år efter år bara för att vi älskar att få frottera oss med den fina världen.Deanne Rauscher har ett behandlingshem där hon tar emot unga kvinnor som skall hjälpas med att finna sig själv, kvinnor med problem med sin självbild och psykosociala del skall få hjälp att må bra. Stackars dem blir det en bok om dem också som terapi kanske ? Jag mår också illa av detta känslokalla äckliga agerande för att tjäna pengar på andra.

  SvaraRadera
 2. Kusinen från landet7/11/10 19:51

  Det hemska är att det uppenbarligen finns folk som anser att de kungliga inte har rätt till NÅGOT privatliv, sant eller påhittat. Vad jag inte kan begripa är hur dessa människor inför sig själva motiverar varför just de kungliga inte har rätt till vanlig, normal, mänsklig hänsyn. Eller varför över huvud taget någon inte skulle ha den rätten.

  SvaraRadera
 3. Är det Millie som pryder din blogg?

  SvaraRadera
 4. Men vi behöver ju inte tycka att de sk journalisterna ska låta bli att skriv. Det hela är mycket enklare än så. Konsumenterna kan låta bli att köpa böckerna. Kräks mer på dem faktiskt.

  SvaraRadera
 5. Instämmer i det Hmm skriver. Att det ju faktiskt är konsumenterna, de som läser eländet som ska lastas mest.
  Utan efterfrågan skulle det inte behöva finnas någon tillgång.

  SvaraRadera
 6. personligen föredrar jag liftarens guide till galaxen av Douglas Adams =)

  SvaraRadera
 7. Tycker det finns lite olika sätt att se på det: Dels är det tarvligt mot än det månde vara att skvallra och avslöja - man kan hitta skit om nästan vem som helst om mån så vill det.. är du då dessutom offentlig så blir det än känsligare men den som skriver kan räkna med att hiva in en fin slant..
  Kungafamiljen och noblessens liv även om de rör sig i dyra och oerhört vackra miljöer är nog inte så annorlunda än vad den är för de flesta av oss - deras psyke lär ligga på samma nivå som vanliga döda så de är inga ouppnåeliga individer i reell mening..
  De skiter, pissar, spyr, svär, petar sig i näsan ev äter de också snorkråkor, de pippar och vissa av dem har säkert problem med potensen eller svårt att få orgasm. Den enda skillnaden är att de råkade födas in i en annan sorts familj..
  Dessa rika och framgångsrika män går ibland otroligt långt och kan inte hantera sitt överflöd och sina vingar - då sätter de på brudar ur alla grupper och alla åldrar, då sups det rejält och vad som helst kan hända, t.o.m. vandalism av lokaler..
  Det gäller kungliga, nobless, nyrika och andra som har alldeles för mycket av det "goda"..
  De är likadana allihopa men förhoppningsvis finns där några undantag..
  Kvinnorna har nog sitt. Många kommer själva från nobla miljöer men många och åter många har lärt sig koderna för att se dyr ut och vill inget hellre än att få bli gift med dessa herrar. Det vimlar av dem på Stureplan och över hela Östermalm. Kan inte påstå att jag tycker synd om dem de vet mer än väl vad de gett sig in på och att de är utbytbara.. Några av dem kan vi beskåda i dessa program om rika kvinnor i Sverige och i andra länder..
  De är inte dumma de vet hur de ska gå tillväga för att förskansa sig en förmögenhet om de byts ut - man gifter sig och man skaffar sig ett barn. Just ett barn är en säker biljett till en ekonomiskt tryggad framtid..

  Finns även män som lägger sig ut för kvinnor ur adel och kungliga miljöer, allt för att sola sig och få en bit av kakan..

  Som man bäddar får man ligga..
  När det gäller Silvia och barnen är det en annan femma, där handlade det med all säkerhet om äkta kärlek och om att hålla fast vid familjen för barnens skull och för det kungliga begreppets skull..
  Men allra mest tror jag att hon månar om alla dessa år och det arbete som hon lagt ner för att få en "lycklig" och fungerande tillvaro - tror hon är plikttrogen och målinriktad..

  Vi vet ingenting om deras interna uppgörelser, för det lär finnas sådant i denna värld och det är definitivt deras egen ensak..

  Hur som helst tycker jag det är märkligt att svenska folket förfasar sig så. Inget av detta är nytt under solen det följer snarare en förprogramerad lag än att där skulle finnas undantag när det gäller rika och mäktiga människor..

  Säger med mina glasögon som har viss insyn i noblessens eskapader..

  SvaraRadera