fredag 26 november 2010

Det började med en mardrömsmorgon ..

.. som jag inte vill gå in på i detalj men så mycket kan jag säga att det bland annat ingick .. en bortslarvad VIKTIG bok, en buss och flera bilar med okontrollerade skolbarn utanför vår grind, två hysteriska hundar, en försvunnen talgboll och en trasighet som akut behövde bli hel samt ..

.. en munter Make som sjöng .. "Always look at the bright side of life .. " .. hela hundpromenaden som tar ungefär en halvtimme.

TJUGO minuter i dag!!!

Men det är nog inte bara jag som tycker att den här dagen kunde ha börjat bättre. Göran Hägglund hade säkert hellre gjort något roligare än att sitta i ett möte med partistyrelsen .. ett KRIS-möte enligt Aftonbladet.

Det är synd på KD tycker jag. Vi skulle behöva ett parti som fokuserade på familjen och den lilla, vanliga människan som INTE vill bli kändis, artist eller mediaprofil. Det är väl ungefär lika många väljare som Miljöpartiet har ungefär??

Men Kristdemokraterna verkar inte kunna bestämma sig för om de är en religiös förening som värnar om de KRISTNA värderingarna eller ett politiskt parti som är öppet för alla trosinriktningar?

Där har faktiskt sossarna kommit till insikt och tänkte döpa om sin "Kristna Broderskapsrörelse" till "Troende Broderskapsrörelse" .. men så gick det upp ett ljus för någon som insåg att det där med BRODER-skap kanske inte var direkt könsneutralt och så då blev det "Sveriges troende socialdemokratiska förbund" i stället. Det kanske är något som KD ska fundera på varför de gjorde??

Och med tanke på allt hej och hå som utbröt när Göran Hägglund dristade sig till att påstå att vårdbidraget kanske inte var något som de flesta familjer hade nytta av .. utan att det var dags att höja blicken och se om det fanns andra alternativ som var bättre ..

.. så misstänker jag att Kristdemokraterna inte heller riktigt kan bestämma sig för om de vill acceptera de nya familjebildningarna som det nya samhället har skapat eller om de vill fortsätta försöka återinföra 50-talets kärnfamilj. Ni vet .. den där Mor är rar och Far ror och barnen leker med kottar i Guds fria natur!!

Det är märkligt med politiska partier som vilar på gamla ideologier som nästan tagit slut. Hellre äter de upp sig själva i inbördes strider, toppstyrning, "hot-mail"(?), hemliga planer, anklagelser och grupperingar än de accepterar att verkligheten UTANFÖR de gamla vanliga rutinerna och slagorden har förändrats??

Men någon som fick en bra start på den här dagen måste i alla fall vara Fredrik Reinfeld när han läste följande rubriker till mogonkaffet ..

M - större än S och V tillsammans .. Rekordsiffror för M .. Rekordstöd för M .. Moderaterna är starkare än någonsin .. Omåttligt Moderat - s krymper till oigenkännlighet.

Grattis Fredrik .. jag skickar över Maken så kan han traska i dina hälar och tralla resten av dagen!!

3 kommentarer:

 1. Skön sista kommentar;)
  Har halvtrallat hela dagen, grämer mig lite att alliansen inte fixade sjukförsäkringsfrågan innan valet. Då hade vi sluppit SD.
  Ha en nice helg!

  SvaraRadera
 2. Kilar bara in för att önska dig EN RIKTIGT SKÖN HELG! Hoppas verkligen att fortsättningen blir bättre än början!
  Jag är alltid lika nyfiken på vad du ska skriva om, det är så spännande att öppna din sida. Hoppas du har lusten kvar LÄÄÄNGE!
  KRAM!

  SvaraRadera
 3. Skulle kunna tänka mig att rösta på Göran Hägglund om det inte vore för det religiösa. Tycker som du att det behövs något för den vanliga, strävsamma, empatiska människan. Synd att hans partikamtater inte förstår att de sågar av den gren de sitter på. Utan GH och ahns civilkurage så kommer KD att sjunka ännu mer, tror jag

  SvaraRadera