fredag 5 november 2010

NEJ!! .. nu får vi ta och skärpa till oss!!

Så här kan vi inte ha det!

Landet är fullt av offentliga makthavare, en stor del av dem är avlönade av OSS .. svenska folket .. och representerar oss i livets alla skeden så länge de är det, eller hur?

Att de lever hederliga, skötsamma och omdömesgilla liv är en del av uppdraget. Hela deras privatliv INGÅR i detta uppdrag .. det vill säga, de har INGET privatliv som inte VI har rätt att ta del av.

Det är ju VI som betalar! OSS de representerar!!

Vi har 349 riksdagsledamöter, högar av politiska toppchefer och partifolk, ett kungahus och dessutom så finns det gott om människor som påverkar våra liv UTANFÖR den offentliga sektorn som är beroende av VÅRA pengar och VÅR arbetskraft. Höga chefer och styrelsepampar inom näringslivet, fackföreningsledare, chefredaktörer för våra tidningar och inte minst alla chefer på våra olika tv-kanaler.

Om det nu ska skrivas böcker där ALLA ska granskas och alla uppgifter, rykten och påståenden ska hängas ut i allmänintressets namn .. då blir vi ju fullständigt RUINERADE om vi ska hålla oss uppdaterade!

Redan nu har 20.000 människor pungat ut med flera hundra var bara för att tillfredsställa sitt behov av .. ?? .. ja? .. "offentliggörande"?

Visserligen är det ett litet fåtal som tjänar stora pengar på den här hanteringen och förhoppningsvis tillför de oss lite skattemedel .. men det är ju ändå våra egna pengar som gett dem den möjligheten i alla fall? Det är grymt orättvist, eftersom det också är VI som betalat för att det finns någon att granska överhuvudtaget!

NEJ!! Här behövs det krafttag från regeringen!

En helt NY lagstiftning!!

För nu när allt snabbt och effektivt kan läggas ut på nätet till allmänt beskådande, så finns det inga ursäkter för mer hemlighetsmakeri.

Låt alla våra makthavare dagligen redogöra för sina göranden och låtanden. KRÄV att de rapporterar om sina liv .. för precis som de skriver i AB:s ledare om kungen i dag .. i uppdraget ingår INGET privatliv, ALLT kan påverka deras sätt att sköta sin myndighetsutövning, alla "hemliga" handlingar i privatlivet kan göra dem mutbara eller till offer för utpressning som kan skada RIKETS SÄKERHET!!

Så kan vi inte ha det! Vi ska vara tacksamma mot bokförlaget Lind och deras 3 "seriösa" författare för att de uppmärksammat oss på detta jättehål i svensk lagstiftning och se till att omedelbart täta det.

Vi bör få veta hur våra makthavare sköter sina sexliv, det är MYCKET viktigt, Med vem/vilka, var, när och framför allt HUR .. ingår hjälpmedel, tillbehör och i så fall vad och vem är det som tillhandahåller dem?

VILKA människor umgås de med, vilken bakgrund har de och VET verbörande i så fall om det? Vad gör deras partners, barn och övriga anhöriga och bekanta .. har de några speciella egenheter som kan vara besvärande för OSS som blir representerade av den här familjen?

Och nu när allt är så lätt att dokumentera, så vill vi SE BILDER, gärna med väl synliga identitetshandlingar på alla som är inblandade i det de sysslar med utanför sina ordinarie uppdrag. Gärna också bilder på måltider, avföring samt resultat av blodtrycksmätning, eventuella blodprov, vägning och dagliga alkoholmätningar .. för det minsta vi kan begära är väl att de sköter sin hälsa .. nu när det är VI som betalar.

Oavsett om det sker genom skattsedeln eller inköpta lösnummer av tidningar.

Fast .. om vi går in för det här systemet så kommer jag förstås aldrig att få läsa min drömbok i "granskningsgenren" ..

.. "Boken om Jan Helin - den alltför villige chefredaktören", och det är förstås väldigt synd att aldrig få veta hur eller varför han blev den människa han är i dag!!

6 kommentarer:

 1. Kusinen från landet5/11/10 10:59

  Huga, vilken bild du målar upp! Och det värsta är ju att vi tycks vara på väg mot ett sådant samhälle. Det är dags att ta kallocain i bruk, så att ingen kan dölja någonting!

  SvaraRadera
 2. Är kungen en vanlig människa?
  VEm har rätten till privatliv?
  Kungen som står över oss, eller vi vanliga männsikor utan makt?

  Skriver om det här:
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/11/ar-kungen-en-vanlig-manniska.html

  SvaraRadera
 3. Lars-Erick Forsgren .. kungen är en vanlig människa som vi upphöjt till ett ovanligt liv och naturligtvis ska han granskas i sin gärning.

  Men frågan är HUR? Ska vi inte ställa krav på att de uppgifter som publiceras ska vara sanna, dokumenterade och inte enbart publicerade för egen vinning??

  Våra folkvalda kan avsättas, det är sant. Men visst bör väl deras liv också nagelfaras och granskas under den tid de representerar oss .. eller har de rätt till en privat sfär medan kungahusets medlemmar INTE har det .. och i så fall varför??

  Är det rimligt att en människa ska leva 100% offentligt?

  Jag har inget emot granskning av makthavare .. om det sker på ett seriöst och väldokumenterat sätt. Men att använda påstående och egna antaganden för att skapa sensation som i fallet Littorin och nu med kungen känns INTE seriös och inte som att granskningen är huvudmålet.

  VEM granskar journalisterna??

  SvaraRadera
 4. Äsch.. svenska journalister har en konstig locket-på mentalitet - till skillnad från brittiska journalister.

  Ni minns väl hur det skrevs om det brittiska kronprinsparets (Charles och Dianas) problem m.m. innan deras skilsmässa var ett faktum. Var det en seriös och väldokumenterad bevakning? Nja.. Var det någon som kritiserade dessa skriverier som inte tillräckligt seriösa och väldokumenterade? Knappast.

  Att några svenska journalister nu skriver om kungens ett par decennier (!) gamla eskapader.. tja.. Det anmärkningsvärda är knappast att det skrivs, utan att man försiktigtvis ENDAST berättar om sådant, som är överspelat.

  SvaraRadera
 5. Any kloka människa!
  Förstår du att med din ide har löst hela arbetslöshetsfrågan? Om vi inför en ny bättre och direktkopplad FB som blir en hlb (helalivetbook som det blir på svengelska).På BB anställs en massa människor som inte gör annat än chipar nyfödda i nacken. IT-personal loggar in dessa till en gps och till en spökskrivarecentral där avskedade och dumpade journalister och läkarsekreterare sitta och skriver in ALLT som händer alla rikets individer på denna HLB.Sedan loggar man in sig på den vars HLB man vill läsa och inget behöver vara hemligt eller sensationsmässigt. Massor med nya jobb och hur spännande som helst och vill man ge livet personlig touch så hyr man in sin egen lilla SÄPOman som går två steg efter och mystifierar omgivningen ytterligare. För en ringa peng kanske jag kan bistå med chipsstörning eller spökskriverier.
  Du sköna ljuva värld.!!

  SvaraRadera