lördag 13 november 2010

Men det är ju ganska läskigt att tänka sig ..

.. att om det värsta kommit till det värsta så hade vi haft en rödgrön regering i dag!

En regering som hade en budget som var tajmad och klar in i minsta detalj. Finansierad, genomtänkt och hur bra som helst för hela SVERIGE ..

.. som nu den ekonomiske experten för det största partiet totalsågar??

HAN vill ha en skattereform och INGEN fastighetsskatt och det vete sjutton om han ens vill tänka på det som kallades för "skatt på förmögna", 17(?) miljarder till pensionärerna eller kilometerskatt eller några av de andra skatterna eller 12 miljarder MER än någon annan någonsin kan tänka sig att ge till kommunerna .. vare sig de behöver det eller inte.

Trots att det bara gått TRE veckor sedan han själv personligen såg till att den budgeten presenterades som alternativ och talade varmt om dess fördelar??

Och visst är det läskigt .. till gränsen till obehagligt .. att tänka sig att detta KRIG kunde ha utbrytit medan dessa människor satt i regeringsställning tillsammans med två andra .. minst lika konfliktfyllda partier??

Ibland har man tur!!

Sedan är det ju intressant att följa ställningskriget och positionerandet bland toppolitikerna inom Socialdemokraterna.

Ingen trodde EGENTLIGEN Mona Sahlin .. men INGEN ville säga det eftersom de då hade riskerat sin ställning. Nu MÅSTE alla säga vad de EGENTLIGEN tyckte DÅ för annars riskerar de sin ställning .. och blir frånåkta i racet efter partiledarposten. Men samtidigt gäller det att TRO PÅ den .. eller dom?? .. som kommer att BLI partiledare .. och det verkar vara lika vanskligt som att gå på vatten.

Stackars sossarna som var så vana vid att kunna luta sig tillbaka och bara bestämma. Hur kunde det bli så här???

Politik är mer spännande, skitigare och obegripligare än vad jag trodde för några år sedan.

Kraven som ställs är tydligen att en blivande NY partiledare ska ha rötter i RÖRELSEN, ha varit medlem i SSU, kunna formulera ideologiskt tilltalande fraser, snabbt kunna vända kappan efter vinden och kunna formulera våldsam kritik mot borgarnas politik samtidigt som samma person helst ska bygga upp ett politiskt innehåll inom partiet som tilltalar borgerliga väljare??

Någon som ÄR sosse ända in i hjärterötterna och talar varmt om fattiga och utsatta, men som samtidigt kan skapa en vision som erbjuder en trygg och säker tillvaro för medelklassen och erbjuder guld och gröna skogar till pensionärerna.

Det betyder ju faktiskt att det är helt omöjligt och meningslöst att gå in i partiet på grund av övertygelse och med en bakgrund från vanligt liv, bland vanligt folk, med vanliga arbetslivserfarenheter och med en tro på hederlighet, ärlighet och öppenhet ..

.. om man vill nå en topposition inom socialdemokratin?

4 kommentarer:

 1. jo!det hade nog inte varit en höjdare för sverige och svenskarna om vi idag haft tre partier i regerings ställning som samlats kring en politik som dom inte trott på.:-(
  jonas (arbetare)

  SvaraRadera
 2. Ja det är synd om oss sossar.
  Egentligen kan man inte kalla sig för sosse längre. För det socialdemokratiska parti man en gång sympatiserade med existerar ju inte längre.
  Annat än till namnet.
  Får nog börja kalla mig för partilös, fd socialdemokrat.

  SvaraRadera
 3. Sossarna är i en situation som de inte förstår rent mentalt. De är inte längre det största partiet, på vissa orter är de inte ens näst största. De har inte längre regeringsinnehav. Och fram för allt, trots en djup lågkonjunktur så fick de borgerliga ökat stöd och nytt förtroende.

  I landet lagom är det upp och nedvända världen.

  Jag tror (S) måste tillbaka till sina rötter. De måste också böra värna om de som jobbar. De måste se till att få en politik där varje skattekrona skall användas så effektivt som möjligt. Och fram för allt de måste sparka ut alla SSU-broilers som aldrig haft ett riktigt jobb i hela sitt liv.

  Då tror jag att de kan vinna tillbaks rösterna. Inte för att jag vill det men det är det jag tror.

  SvaraRadera
 4. Väldigt konstigt att det som var så rätt före valet nu är helt fel. Verkligen tur att vi inte röstade fel då.

  SvaraRadera