torsdag 11 november 2010

Jag är en DÅLIG människa!!

Jag tycker att det är omåttligt roligt med den socialdemokratiska villervallan. Den slår alla dokusåpor med hästlängder och får "Robinson" med alla sina vedermödor att framstå som rena barnleken.

Om någon tv-kanal skulle få tillgång till hela dramatiken i direktsändning så skulle jag inte få något gjort alls .. jag skulle sitta som klistrad och följa alla intriger, knivar i ryggen, läckor till media, stategier och falskspel.

Men jag får nöja mig med de vanliga kanalerna .. tidningarna och tv-nyheterna. Suck ..!!

Men det är inte fy skam det heller. Lena Mellin chattar på Aftonbladet och är ett under av försiktighet .. man VET ju aldrig om Mona Sahlin klarar av att navigera runt fallgroparna??

En fallgrop verkar vara Ulrika Messing som, enligt Expressen, funderar på politisk comeback och har HEMLIGA möten med partikamraterna. En KVINNA till!! Det måste svida i skinnet när kvinnokortet nappas iväg på det viset?

Men Mona Sahlin är på möte i London och tycker att "det är bra med utmanare" .. hmm .. samtidigt som hon söker stöd hos sina europeiska sossekompisar som också har betydande svårigheter att övertyga sina landsmän om socialdemokratins förträfflighet.

Jag är en dålig människa för det här får mig att känna mig som publiken som blodtörstigt följde gladiatorernas vedermödor eller de minst lika blodtörstiga kvinnorna som stickande på sina halsdukar följde giljotinens offer .. jag borde egentligen skämmas!!

Men rubriker som .. SSUrt, Sahlin .. de ÄR väldigt roliga. Och att läsa om maktspelet och deltagarna i det ÄR fascinerande även om det betyder att själva politiken fortfarande är lika luddig och vag som under valrörelsen .. (men det var OCKSÅ kul, faktiskt!! Med butlers och könsneutrala toaletter och allt tjafs med Lars Ohly som friade i direktsändning, trodde han .. :-))

"Mona Sahlin kommer garanterat att avgå - det är snarare en tidsfråga" .. står det i SvD, "Intern s-kritik växer" .. i AB och Margareta Winberg skriver att det behövs "en ny ledning, inte ett omval regisserat av en lydig valberedning" ... (hmm, vad menar hon med det??) ..

.. och jag läser ALLT och plågar Maken med spekulationer om vad som kommer att hända, vad det kommer att bli för rubriker i morgon och OM Mona Sahlin kommer att kunna klamra sig kvar??

Det här ÄR mer spännande än "Robinson" .. även om det i vissa stycken har drag av "Ung och Bortskämd".


Uppdaterat kl 17.43 .. WOOOOW!!!!! Mona Sahlin har blivit BLIXTinkallad till telefonkonferens pga KRISläget! Spänningen är oliiiiidlig!!! VAD ska NU ske??

.. och i kväll är det Robinson .. GÄÄÄÄSP!

6 kommentarer:

 1. För ett parti som är synonymt med makten är det ju helt naturligt det som sker dvs de är så vana att ha makten att de som är inne i partiet är maktmänniskor i sin personlighet och nu när dom inte regerar så kan dom i alla fall ha ihjäl varandra i solidaritetens tecken ;)

  Den gick visst ut genom köksdörren.

  SvaraRadera
 2. Om Sahlin får gå på plankan och drattar av - släcker dom hennes fackla med en apskalle då?

  SvaraRadera
 3. sosseeliten kämpar med näbbar och klor för att behålla sina “solidariska” miljonlöner, samtidigt pressar hungriga unga ssu indoktrinerade på och skriker att det är deras tur att få “godis” av folket innan partiet krackelerar totalt

  SvaraRadera
 4. Granny .. visst är det till förväxling likt Robinson med allt paktande, utröstande och intrigerande?? Det vore allt enklare och värdigare med lite gyttjebrottning och plankan, eller hur?

  Dacke & Gianni .. jag försöker desperat att förtränga att detta är människor som har anspråk på att få styra hela landet!! Tänker man på det det så blir det ju rent förfärligt!!!

  HEMSKT .. rent av!!

  SvaraRadera
 5. snart är det wanjas tur att få kämpa för sin existens med*hoppas*

  hoppas även det sprider sig ut i kommuner och landsting där sosse politruker sitter och håvar in stålar

  SvaraRadera
 6. Undrar hur många pruttkuddar och purexbitar i Alladinasken som kommer till nytta idag vid extra(kris)mötena.Härliga pungsparkar och skamgrepp i solidaritetens namn. Kom över så poppar jag pop-corn och köper läskeblask. Missa inte att köpa ringsidebiljetter i min soffa. Evenemanget går INTE i repris och kommer inte på DVD!!!! Titta och njut nu av solidaritetscirkusen!

  SvaraRadera