torsdag 11 november 2010

Jag ryyyyser ...

.. när jag ser rubriken på AB:s hemsida.

FOLKETS FAVORIT - THOMAS BODSTRÖM!! Kan det verkligen vara möjligt? Vill väljarna verkligen ha en till socialdemokratisk ordförande som ska släpa med sig ett bagage av misslyckanden, övertramp och kortsiktigt tänkande in i nästa valrörelse?

Ja, enligt en SIFO-undersökning så är det så - Thomas Bodström toppar listan? Men å andra sidan finns det ju inte särskilt mycket att välja på.

Eric Erfors skriver i Expressen om hur alla försöker ställa sig i gynnsamma positioner inför extrakongressen och Lena Mellin antyder att de som har maktambitioner läcker som såll till media för att kunna avancera i hierarkin.

En som gett sig fanken på att åka med "när tåget mot framtiden går" är Morgan Johansson som hårt attackerar Östros som han anser vara roten och källan till allt ont som drabbat de oskyldiga socialdemokraterna den sista tiden. Något som Mona Sahlin tycker är "naivt på gränsen till dumhet" och därmed kan vi nog anta att hon genomskådat Morgan Johanssons ambitioner.

Eller så är det mannen som håller i Mona Sahlins trådar som sagt att hon måste fräsa ifrån om spelet ska gå hem. Det är ju MONA som ska se till att Östros och Baylan får betala det pris som ska rädda hennes egen ställning.

Men när det gäller Mona Sahlin är både Expressens K-G Bergström och Aftonbladets Lena Mellin rörande överens ... "Bara ett mirakel kan rädda henne", eller brist på dugliga alternativ.

Räddaren, mirakelmannen och handen bakom gårdagens utspel lär vara spinndoktorn Stefan Stern och det säger väl mer om Mona Sahlin än om honom att han får förnyat förtroende igen .. och igen .. och igen .. trots att vägen de senaste fyra åren varit kantad av märkliga, uppseendeväckande beslut och strategier???

Nu är spänningen oliiiiiidlig .. ska han ÄNTLIGEN få till något som är till fördel för sin uppdragsgivare??

Vanja Lundby Wedin till exempel tycker att det senaste utspelet var olyckligt .. och eftersom hon är en av dem som förväntas ställa sin plats till förfogande på order av Sahlin/Stern så har jag all förståelse för hennes missnöje.

Men vi då??

Vi som trodde att politiken var något som handlade om OSS???

Tänk om Anders Borg har rätt och att hans ekonomiska politik är den som gynnar landet bäst i nuläget .. är då Thomas Östros en fullständig idiot om han inser det??

MÅSTE socialdemokraterna rikta in sig på en ekonomisk politik som är sämre .. för att framstå som bättre och mer ansvarstagande???

AB:s ledare beskriver den socialdemokratiska krisen som ett myller av människor i en mörk grotta .. helt omedvetna om världen utanför. Det är en bra liknelse, för just nu är vänsteralternativen i svensk politik ledda och befolkade av människor i övre medelklass eller höginkomsttagare som försöker föra en politik som vänder sig till en befolkning som de aldrig mött, inte vet vilka de är och inte har en aning om hur de lever.

"Partiet håller på att gå under" .. skriver Lotta Gröning.

Håller på .. ???

3 kommentarer:

 1. Ja jag måste tyvärr hålla med dig om att partiet ifråga inte håller på att gå under.
  Det har det gjort redan.
  Det var länge sen.

  Sorgligt tycker en gammal sosse som jag. =(

  SvaraRadera
 2. Ja, det är verkligen sorgligt. Jag hoppades ju också att politiken skulle handla om ideologi och inte bara vara en skyddad verkstad för karriärister. SSU behöver väl en ny ordförande, Guteland är ju över 30 och det är ju inte spec ungt. En plats i de innersta kretsarna skulle ju ge henne en bra plattform för vidare karriär (och en livsvarig pension). Och Bodström.... suck!

  SvaraRadera
 3. Du skriver så jäkla bra om politik. Du borde bli kolumnist på ngn ledarredaktion så att fler får nöjet av dina träffsäkra betraktelser.

  V

  SvaraRadera