Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

lördag 27 november 2010

Bjällerklang!! ..??

SvD lockar i dag med 5 stämningsfulla julfiranden som fortfarande går att boka för dyra pengar.
Jag vet inte om jag tycker det låter särskilt avspänt att packa in hela familjen .. inklusive julklappar och lämplig klädsel .. och sätta sig i bilen för en evighetsfärd långt bort för att .. koppla av??

Särskilt inte med tanke på att man måste hem igen .. samma evighetslånga sträcka .. till ett hem helt utan rester av julmaten och julfirandet?

"Vill du fly julstressen, slippa disken och städningen och bara slå dig ner och njuta?" .. frågar man i reportaget.

Jag vet inte jag?? Allt det där är ju saker man gör INNAN jul? Vi för våran del lägger helt ner hushållsarbetet under själva JULFIRANDET. Maten är fixad så det är bara att ta för sig när behovet uppstår .. städningen ska ju ändå göras någon gång, så varför inte straxt innan jul och stressen blir nog inte mindre av att man ska åka bort .. julklappsbestyren slipper man ju aldrig undan.

Och varje år känns det lika märkligt när en dags umgänge med moppar, trasor och kartonger på vinder ger det här resultatet ..

.. med tanke på att det såg ut så här bara några timmar tidigare??
Expressen visar hur det ser ut FÖRE och EFTER hemma i sovrummet hos Lisa och Stefan Sandlund .. det är ännu större skillnad men det är en skillnad som förmodligen kostar en rejäl slant?

Före och efter hemma hos oss är betydligt billigare .. och ger också mer njutning än några svindyra dagar på hotell eller pensionat någon annanstans.

Jul UTAN stök .. blir det verkligen en RIKTIG jul??

Så nu ska jag lägga i en högre växel, stressa upp mig till fullständig galenskap och göra allt det där som jag gör sista veckorna före varje jul ..

.. och sedan får jag sovmorgon på julafton och slipper lyfta ett finger mer det här året!!

Disk och undanplockning och sån´t??

Det är INTE mitt problem .. det är en gammal fin jultradition hemma hos oss ...

( .. och är det fler underligheter i det här inlägget än dem jag redan rättat till så beror det på att det är skrivet med en hand .. den andra handen fick jag använda för att freda mig från den Irländska Värstingen som VILL HA middag .. NU .. GENAST .. !!!)

1 kommentar:

  1. Tina Häll27/11/10 23:02

    Håller med dej helt, men jag kan tänka mej en herrgårdsweekend nån annan tid på året, kanske våren när träden börjar knoppas och man känner sig lite sliten efter vintern...men julen ska man vara hemma!

    SvaraRadera