Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

tisdag 23 november 2010

Så var det då äntligen sagt ..

.. det var LARS OHLYS fel att de rödgröna förlorade valet!!

Peter Eriksson talar ur skägget och berättar hur förvånad han blev när Vänsterpartiet halkade in i den så vinsttippade rödgröna alliansen och spräckte hela planeringen.

Om de bara hade fått vara i fred så hade de vunnit valet, anser han och det är väl ungefär samma tongångar som fanns hos Wanja Lundby-Wedin med undantag för att hon tyckte att även Miljöpartiet förstörde vinstchanserna för Socialdemokraterna!

Jag tror inte jag har helt fel om jag gissar att vi inte får något rödgrönt alternativ om fyra år??

Men en sak är de rörande eniga om .. fastighetsskatten och "skatt på förmögna" var inget genidrag!

Miljöpartiet ville EGENTLIGEN inte ha det alls och sossarna tycker att det var dumt att berätta om det överhuvudtaget. Så´nt bör vara HEMLIGT enligt en gammal beprövad sossetradition och dras fram ur rockärmen EFTER det man vunnit valet .. så har det alltid varit och se nu hur det blev när man frångick det vinnande konceptet!!!

Och eftersom det var LO som tryckte in Lars Ohly i den rödgröna gemenskapen så blir det ju mer förståeligt att Veronica Palm är en så het kandidat, när jag läser att LO har veto i det viktiga partiledarvalet .. hon är ju som en kvinnlig Lars Ohly-kopia med krav på skatter, skatter, mer genustänk, förbud och kortare arbetsdagar.

Men nu ser jag till min förvåning att man släppt vänsterspåret och vill ha en fackbas i stället? Och då kan man ju undra varför de inte tar steget fullt ut och slå ihop sossarna och LO en gång för alla?? Då behöver man ju inte hålla på och fixa och trixa med medlemmarnas pengar i valrörelsen .. den som är med i facket ÄR sosse, punkt och slut!!

Det viktiga .. HEMLIGA .. arbetet med att utse den kandidat som medlemmarna ska få "rösta" på .. (efter att LO godkänt valet?) .. ska tydligen skötas av gamla uvar från förr .. och då blir det nog som det alltid har blivit och ur största hemlighet kommer en gammal beprövad förmåga att kliva fram ..

.. och säga det sossarna alltid har sagt de senaste 20 åren .. allting är borgarnas fel! VI kan göra det bättre ... på något sätt???

Men HUR .. det berättar vi inte förrän vi sitter vid makten igen.

Alltså, jag är totalt fast .. sossarna har blivit ett så underhållande parti att det nästan börjar likna "Morden i Midsommer" eller någon annan pysslig, osannolikt historia från engelsk tv .. fullspäckad med de mest osannolika karaktärer och intriger.

3 kommentarer:

  1. Det är ju givetvis alltid någon annans fel. :-)

    SvaraRadera
  2. Sossarna är nästan som en liten egen verklighet i verkligheten .. lite fiction i realismen .. roande men fullständigt obegripligt???

    SvaraRadera