söndag 28 november 2010

Kura sexigt men bekvämt vid 50+???

Jag läser i Expressen och inser att nu får man inte längre slafsa omkring hur som helst i hemmets lugna vrå. Nu ska det KURAS SNYGGT .. lite kvinnligt och sexigt på sängen eller i soffan.

Tidningen bjuder på 8 "sköna" outfits att svepa in sig i .. både skönt och bekvämt PÅ SAMMA GÅNG!!??

Är det verkligen möjligt???

Fast vid en hastig översikt så tycker jag inte att det finns sååå mycket tyg i outfitsen att man kan använda orden SVEPA IN SIG .. själv skulle jag nog frysa häcken av mig om jag försökte kura omkring i bara trosorna, linnet och en tygblomma i pannbandet??

Min absoluta "kurnings-outfit" är mycket personlig, urtvättad, älskad och skööööön .. men inte det bittersta sexig eller kvinnlig. Snarare så påminner jag väl om ett litet färgglatt, volangprytt tält när jag hasar runt i flerfärgade raggsockor av mohairgarn, mönstrade tights, oversized, nött och åldersstigen tröja med Musse Pigg-tryck och med en ENORM volangkantad grå schal över axlarna. Dubbelvikt släpar den nästan i golvet .. men är lätt som en fjäder, går bra att använda som kjol eller filt också och ursprungligen fanns det små glittrande kristaller i volangen, men nu återstår bara en som får glittra alldeles för sig själv .. stackarn!

I den munderingen kan jag falla i sömn var som helst, springa ut till brevlådan i snöstorm .. fika, läsa, slötitta på tv eller halvjobba lite halvhjärtat .. det kallar jag att kura på ett kravlöst, bekvämt och skönt sätt!!

Bigitta von Otter är lite besviken på den nya kvinnoboken "Sex, systerskap och några män senare" som beskriver livet efter 50+ som den NYA tonårstiden.

Usch .. jag tänker INTE läsa den!! Aldrig i livet att jag tänker limma fast mig vid speglar, ha ångest över frisyrer, smink, skavanker i hyn eller min eventuella påverkan på de män jag .. kanske .. stöter ihop med.

Sån´t där betyder inget längre har jag förstått .. och skulle jag "designa" en parfym för 50+ kvinnorna så skulle den dofta nybakade bullar!!

För om jag skulle ge mig ut och ragga igen så vill jag inte försöka bärga en ung oerfaren stackare som förmodligen skulle ta betalt, inte heller vill jag restaurera och reparera mig för en förmögenhet för att attrahera en något äldre karl som vill ha en representativ kvinna ..

.. nej, jag skulle borsta håret och sticka ner på Coop och strosa omkring bland varorna. DÄR finns alla karlar som vill ha ett vanligt fruntimmer som ersättning för den kvinna som försvann på ett eller annat sätt.

DÄR smyger de upp vid sidan av de kvinnor som ser lugna och snälla ut och presenterar sina problem .. kan man använda det här tvättmedlet? Var finns mjölken?? Vad är en palsternacka? Och hur GÖR man med ..???

Förbarmar du dig då, engagerar dig på ett tryggt sätt .. så blir du bjuden på kaffe, får veta ALLT om hur ensamt livet är och sedan är det bara en fråga om vem som har bäst bostad och om ni vill resa till samma resmål på semestern.

Jag LOVAR ... jag har haft tillräckligt många chanser på Coop för att veta att jag aldrig skulle behöva leva ensam om jag inte ville det!

Se bara SNÄLL och GLAD och TILLGÄNGLIG ut .. vilket jag till min stora besvikelse tydligen gör även de dagar när jag anstränger mig för att vara en riktig PUMA??

6 kommentarer:

 1. Om jag inte redan hade haft en underbar hustru skulle jag genast bege mig till Coop för att handla palsternackor.

  ;-)

  V

  SvaraRadera
 2. Kusinen från landet28/11/10 16:45

  Antingen ser jag inte tillräckligt snäll ut, eller också är felet att jag i allmänhet har maken på armslängds avstånd när jag är och handlar, för jag har aldrig lyckats bli uppraggad vare sig på Coop eller Ica. :-) Men skojigt som attan är det att läsa om dina äventyrligheter!

  SvaraRadera
 3. Apoteket funkar ännu bättre.Där fångade jag två meter jurist som glömt sina glasögon på kontoret och inte såg styrkan på cortisontuben. Jag är kvar än trots att han hittat sina glasögon.

  SvaraRadera
 4. Kusinen från landet28/11/10 23:20

  Detta blir bara bättre och bättre! Om jag skulle få ett behov (vilket Gud förbjude!) av att bli uppraggad vet jag alltså att jag ska uppsöka Coop eller apoteket och se så snäll och hjälpsam ut som jag bara kan!

  SvaraRadera
 5. Men köper de verkligen palsternackor? Verkar mer som utskickade av frun, så jag höjer en liten varningsflagga där. Tippar mer på disken med färdiglagat-

  SvaraRadera
 6. epsilon .. jag förstår varför du höjer varningsflaggan vid palsternackor .. men .. just den här lille försynte mannen var änkling och ville så hemskt gärna försöka sig på rotmos. RIKTIGT rotmos som han fru brukade göra. Så det var tur att han frågade .. eftersom det var en kålrot han behövde!! ;-)

  SvaraRadera